Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: MNO...
A ty "krásný" praný ranný brambory v marketech dokonce ani neviděly půdu, jsou pěstovány jenom na roztoku z hnojiv ve velkých halách.
Rajčata to samý, sklízejí se už za zelena a v místnostech pod UV výbojkami pak krásně zčervenají.
Zelenina za den ztratím 10% své hodnoty a vitamínů, takže než to sem dojde je to jenom chemicky napuštěná plnící hmota.
Proto vivat vlastní zahrada, samozásobení a bártrový obchod v co nejvyšší míře. Taktéž je to dobré pro nepodporování Kalouska a té bandy grázlů co si hraje na vládce.
Rajčata to samý, sklízejí se už za zelena a v místnostech pod UV výbojkami pak krásně zčervenají.
Zelenina za den ztratím 10% své hodnoty a vitamínů, takže než to sem dojde je to jenom chemicky napuštěná plnící hmota.
Proto vivat vlastní zahrada, samozásobení a bártrový obchod v co nejvyšší míře. Taktéž je to dobré pro nepodporování Kalouska a té bandy grázlů co si hraje na vládce.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zelenina
Zdravím
nezbejvá mi než souhlasit....
domácí je domácí....
před včírem sme měly už jedno první rajče domácí...neodolal sem a i když by to ještě sneslo nějakej den tak sem utrhl.....
no ani vám znalím určitě nemusím popisovat tu slast co nas přepadla při ochutnání.....
nezbejvá mi než souhlasit....
domácí je domácí....
před včírem sme měly už jedno první rajče domácí...neodolal sem a i když by to ještě sneslo nějakej den tak sem utrhl.....
no ani vám znalím určitě nemusím popisovat tu slast co nas přepadla při ochutnání.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: MNO...
... http://hobby.idnes.cz/proc-jsou-rajcata ... -domov_bma ... móóc hezkej článek ... ...NAVAR píše: A ty "krásný" praný ranný brambory v marketech dokonce ani neviděly půdu, jsou pěstovány jenom na roztoku z hnojiv ve velkých halách.
Rajčata to samý, .......
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
baobab
http://kvety.atlas.centrum.cz/zaujalo-n ... s-baobaby/
a něco o hygieně
http://kvety.atlas.centrum.cz/zaujalo-n ... -neverite/
...jojojo...nechat se děti doma na dvorku popelit. A když náhodou ochutnají šrot pro slepice s bramborem a sekanou vojtěškou, tak se jim také nic nestane m11 ...nebo vydlábnou psovi misku
a něco o hygieně
...jojojo...nechat se děti doma na dvorku popelit. A když náhodou ochutnají šrot pro slepice s bramborem a sekanou vojtěškou, tak se jim také nic nestane m11 ...nebo vydlábnou psovi misku
... věřím, že se " TO " povede ......
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
je libo koprovku?
onehdá mi volala mamka, že na zahrádce má nějaké motýlí housenky, jestli si je nechci odvézt, než je sezobou brabci. Byly to tři kousky od otakárka fenyklovýho, co se trochu proti logice krmily na kopru. Krásnej motýl, už skoro není vidět volně lítat. No a protože kopr docházel a ve mě se probudily vzpomínky z dětství, kdy jsem takový potvůrky úspěšně odchovával, vzal jsem ty krasavice i s poslední snítkou domácího kopru, cestou domů se stavil v TESCO pro balený čerstvý kopr v igelitu - původem snad někde z EU, celé to dal do improvizovanýho insektária a těšil se na motýlky.
Nebudu to prodlužovat - největší housenka se záhy zakuklila, dvě menší dohlodaly poslední zbytky "domácího" a než jsem stačil sehnat po sousedech další (nějak se letos neurodilo), padly na dno krabice nožkama nahoru. Přitom ten kupovaný vydržel čerstvý, šťavnatý, voňavý doteď...
Shodou okolností jdu dneska po Obi a v oddělení hnojiv vidím lákavou nabídku - hnojivo a insekticid v tyčinkách - dva v jednom. Rostlina nasaje živiny i ochrannou látku a každý škůdce zajde jen si kousne.
Prý se to má používat jen v květináčích nebo truhlících...
Nebudu to prodlužovat - největší housenka se záhy zakuklila, dvě menší dohlodaly poslední zbytky "domácího" a než jsem stačil sehnat po sousedech další (nějak se letos neurodilo), padly na dno krabice nožkama nahoru. Přitom ten kupovaný vydržel čerstvý, šťavnatý, voňavý doteď...
Shodou okolností jdu dneska po Obi a v oddělení hnojiv vidím lákavou nabídku - hnojivo a insekticid v tyčinkách - dva v jednom. Rostlina nasaje živiny i ochrannou látku a každý škůdce zajde jen si kousne.
Prý se to má používat jen v květináčích nebo truhlících...
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Mám v pácu báječný insekticid.
Je to odvar z feferonek, nebo můžete použít jako já jolokii.Postříkáte tím odvarem cokoli, kde se nepříjemní hmyzáci vyskytují a..... Je klid bez chemie.....
Jináč je třeba stříkat navečer, když už jsou užiteční hmyzáci mimo rajon.Je to úžasný, jak lze přírodními prostředky nahradit chémii.
Podařilo se mi pod stromem navršit hromadu starých pařezů a ..... po stromě se producírují tisíce slunéček. přesně jak prorokoval Sepp Holzer.
To je tak, KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOB, KDO NECHCE HLEDÁ DŮVOD......
Je to odvar z feferonek, nebo můžete použít jako já jolokii.Postříkáte tím odvarem cokoli, kde se nepříjemní hmyzáci vyskytují a..... Je klid bez chemie.....
Jináč je třeba stříkat navečer, když už jsou užiteční hmyzáci mimo rajon.Je to úžasný, jak lze přírodními prostředky nahradit chémii.
Podařilo se mi pod stromem navršit hromadu starých pařezů a ..... po stromě se producírují tisíce slunéček. přesně jak prorokoval Sepp Holzer.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: baobab
Řekl bych že ty slepice si baští lépe jak lidi. Štouchaný brambory se šrotem a kopřivama krásně voní to by člověk i ochtnal (taky že jo ) Dokonce i pes to chodí užíratmartin11 píše:http://kvety.atlas.centrum.cz/zaujalo-n ... s-baobaby/
a něco o hygieně
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: mno...
Opakování je matka moudrosti http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 248410003/ Nonjarda ovčák píše:Podařilo se mi pod stromem navršit hromadu starých pařezů a ..... po stromě se producírují tisíce slunéček. přesně jak prorokoval Sepp Holzer.
8. minuta. Aromatické květiny navázané na kmen stromu, které matou mravlence pasoucí mšice, a domeček pro škvory v koruně stromu. Sice jsem tam musel ty škvory nanosit, ale funguje to!
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Potraviny
Bylo prohlášeno, že dokud budou lidé kupovat plnidla, tak je budou mít!
http://www.novinky.cz/domaci/251715-nek ... hasek.html
No jinak jsem přešel ze sirupů YO na sirupy Albert (ve skle) - pro zajímavost. Od té doby, co sirupy YO jsou prodávány v plastu jsem k nim měl nedůvěru. Sirupy Albert jsou ve skle a chutnají o poznání "ovocněji".
http://www.novinky.cz/domaci/251715-nek ... hasek.html
No jinak jsem přešel ze sirupů YO na sirupy Albert (ve skle) - pro zajímavost. Od té doby, co sirupy YO jsou prodávány v plastu jsem k nim měl nedůvěru. Sirupy Albert jsou ve skle a chutnají o poznání "ovocněji".
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Stevia ... & CocaCola Company ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro Slávka a Pootu
Kajsi jsme se bavili o tom, jak jsou eskymáci zdraví, že jedí shnilou rybu. Pánové, měli jste pravdu :
Surströmming , tedy shnilí slanečci
Otevřete-li vyboulenou plechovku se švédským nápisem Surströmming, čekají vás uvnitř sledi. Staří sledi. Shnilí sledi, s odpuštěním.
Rybáři je nachytají na jaře a předtím, než je dají do plechovek, je nechají dva měsíce kvasit. Proces kvašení však pokračuje i poté, co se dostanou do konzerv, v podstatě až do doby, než si je koupíte. Máme-li to zjednodušit, dá se říct, že se k rybám přidává jen takové množství soli, aby nehnily úplně.
Plechovka vypadá nenápadně, skrývá ale téměř biologickou bombu.
O síle chuťového i pachového prožitku vypovídá několik informací a doporučení ohledně manipulace s konzervou. Velmi se doporučuje otevírat plechovku pod vodou (vyboulené konzervy mají, jak známo, tendenci stříkat) a mimo uzavřený prostor (ten už byste nemuseli vyvětrat). Na plechovkách je zobrazen kojot a některé země zakazují jejich převoz.
Obšlehnuto z idnes.cz , přeji dobrou chuť.
Surströmming , tedy shnilí slanečci
Otevřete-li vyboulenou plechovku se švédským nápisem Surströmming, čekají vás uvnitř sledi. Staří sledi. Shnilí sledi, s odpuštěním.
Rybáři je nachytají na jaře a předtím, než je dají do plechovek, je nechají dva měsíce kvasit. Proces kvašení však pokračuje i poté, co se dostanou do konzerv, v podstatě až do doby, než si je koupíte. Máme-li to zjednodušit, dá se říct, že se k rybám přidává jen takové množství soli, aby nehnily úplně.
O síle chuťového i pachového prožitku vypovídá několik informací a doporučení ohledně manipulace s konzervou. Velmi se doporučuje otevírat plechovku pod vodou (vyboulené konzervy mají, jak známo, tendenci stříkat) a mimo uzavřený prostor (ten už byste nemuseli vyvětrat). Na plechovkách je zobrazen kojot a některé země zakazují jejich převoz.
Obšlehnuto z idnes.cz , přeji dobrou chuť.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Pro Slávka a Pootu
Vzhledem k tomu, že nejím maso, tak je pro mne tato lahůdka poněkud irelevantní. Našemu naturelu se sice zdá být podobná pochutina vzdálená, ale i v našich krajích je zvykem nechat zvěřinu před kuchyňskou úpravou důkladně "zamřít".huhu píše:Surströmming , tedy shnilí slanečci
Na poli zeleninových výdobytků se přírodní kvašení i kysání používá běžně a dosahuje se tím jak zvýšení nutričních tak i organoleptických hodnot, o čemž se často a rád přesvědčuji.
Nevidím důvodu, proč odpírat podobné potěšení požíračům mršin.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
codex alimentarius
Na bruselských stolech je prý nová norma, podle které bude napříště zakázáno drobným pěstitelům a zahrádkářům, kteří nebudou mít příslušné certifikáty, registrace a nebudou splňovat ty nejpřísnější hygienické normy a nařízení, pěstovat jakoukoliv zeleninu a ovoce určené ke konzumaci.
http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/2 ... eniny.html
Neověřeno, ale očekáváno. a to mám nový ploskořez. Na jaře mě zavřou jako kdybych měl doma měděnou trubku ( to už je součást destilačního přístroje )
---------------------------
edit : upraveno, aby si z toho zase někdo nevytrhl to, co není podstatné
http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/2 ... eniny.html
Neověřeno, ale očekáváno. a to mám nový ploskořez. Na jaře mě zavřou jako kdybych měl doma měděnou trubku ( to už je součást destilačního přístroje )
---------------------------
edit : upraveno, aby si z toho zase někdo nevytrhl to, co není podstatné
Naposledy upravil(a) huhu dne stř 18 led 2012 17:58, celkem upraveno 1 x.
Re: codex alimentarius
Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisůhuhu píše:....V tomto případě hodlá zajít Brusel dokonce ještě dál než v případě zabíjaček, u kterých bude povoleno provádění těchto a následná konzumace masa výhradně jen v domácnosti a mezi lidmi z ní...
§ 21 odst. 2: Jatečná zvířata s výjimkou skotu včetně telat, koní, oslů a jejich kříženců a jelenovitých z farmového chovu mohou být poražena v hospodářství chovatele, jsou-li jejich maso a orgány určeny pouze pro spotřebu v domácnosti chovatele (domácí porážka). Toto maso a orgány podléhají veterinárnímu vyšetření, požádá-li o toto vyšetření chovatel, anebo stanoví-li tak krajská veterinární správa se zřetelem k nákazové situaci.
Lidé se dneska čílí cože nám to hodlá nařídit Brusel ale přitom sami naši zákonodárci tento zákon vytvořili již roku 1999.
Doma pro svou vlastní potřebu můžete porazit prase, králíka, nutrii.... ale osla krávu ani koně ne. Ta drzost tady je už dlouho
Tma na to vrhá nové světlo