Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno...

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:Ahoj bratře... Ty voe, tys mě pěkně nasral s tým plzenským. Vždy, když mne píchne u ledviny, vypiju 4 plzenský na ex a mám na půl roku pokoj.
Nejsem pivař, takže poznám houbeles...Který pivo je teda sakra ještě pivem???Že bych občas ochutnal.
Někdo tu tvrdil, že 5 pivovarů. Vím o dvou. Svijany a Klášter. Osobně piju Klášter. Při jeho ochutnání jsem si vzpoměl, jak dřív chutnalo pivo a tak jsem mu zůstal věrný.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák píše:Ahoj bratře... Ty voe, tys mě pěkně nasral s tým plzenským. Vždy, když mne píchne u ledviny, vypiju 4 plzenský na ex a mám na půl roku pokoj.
Nejsem pivař, takže poznám houbeles...Který pivo je teda sakra ještě pivem???Že bych občas ochutnal.
Ta Plzeň by měla jít údajně poznat ze štítku.

http://www.hoax.cz/hoax/plzenske-pivo-z-polska/

Ale vzhledem k tomu, že dóle se vyjádřil tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček, že na našem trhu je jen Plzeňské pivo z Plzně, tak už je radši nechlastej vůbec, alespoň ty lahvový ;)

Mě ten kozel vyhovuje... prozatím ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Klášter

Příspěvek od adam.benda »

Ilem píše:Někdo tu tvrdil, že 5 pivovarů. Vím o dvou. Svijany a Klášter. Osobně piju Klášter. Při jeho ochutnání jsem si vzpoměl, jak dřív chutnalo pivo a tak jsem mu zůstal věrný.
Před léty jsem často obýval okolí Mnichova Hradiště a pivovar Klášter, který je vestavěný ve skutečném původním klášteru jsem měl daleko 1 km. Nejlepší je procházka, pak doplnit tekutiny.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Milý zlatý Jardo, nejblýž z paneláku mám posr... hospodu se staropramenem, dá se tam pít jenom granát za 22,- jinak jsem svijaňák jako Jeff, ty jsou ale kousek dál. Nevím? jako maďar v čechách říkám že každé české pivo proplachuje správně-hlavně buď v klidu, pak v čechách ti pomůže kterékoliv pivo a děkuj pánu bohu že nejsi v Bavorsku, popřípadě v jiných sračkových nepivních zemích. Občas fakt máte problémy, já se vám divím. Občas bych vám měl říkat místo destilére-neserte. Tečka

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

lajos píše:Občas fakt máte problémy, já se vám divím. Občas bych vám měl říkat místo destilére-neserte. Tečka
Kde je ten usměvavej pohodovej lajos s navoněnýma cígama...

Stalo se něco, že Tě furt něco žere?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Palo píše:
lajos píše:Občas fakt máte problémy, já se vám divím. Občas bych vám měl říkat místo destilére-neserte. Tečka
Kde je ten usměvavej pohodovej lajos s navoněnýma cígama...

Stalo se něco, že Tě furt něco žere?
Palo v poho, nic mně nijak zvlášť nežere, nic se nestalo! Že bych byl víc reaktivní? cigára stejně voňavý, poznáš na srazu. Já jsem já a nikdo jiný. Potřebujete(ne ty) občas popostrčit, občas nasrat a pak o něčem to je. Můj úsměv mezi řádky nepoznáš

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

láska je láska

Příspěvek od martin11 »

... věřím, že se " TO " povede ......
martin11
Zasloužilý člen

fakt dobrý...a uklidňující...

Příspěvek od martin11 »

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage ... stekor.swf

pozor je to nakažlivý , a můžete se stát závisláci m11 :lol:

p.s. kliknout na koně...nebo na 2 nebo jak chcete.... :idea:

adam.benda
Zasloužilý člen

Energetický vývojk v Česku

Jak jsme tu nedávno naťukli tu energetiku v Česku a její vývoj...
Mám určité závazky, tak jen tak krátce zamelu hubou a hned zase skončím...

Myslím si, že už poměrně brzo se po ČR rozšíří několik geotermálních elektráren...

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Za Japonskem v úvodu jsou vcelku zajímavé názory k zamyšlení

Příspěvek od aNONym »

http://celechovskyradek.blog.idnes.cz/c ... nvice.html . ;) Non

Citace z článku: N. Tesla jednoho dne pronesl: "Věda je jen perverzí, pokud jejím nejvyšším cílem není lepší lidstvo."

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Energetický vývojk v Česku

Příspěvek od huhu »

adam.benda píše: Myslím si, že už poměrně brzo se po ČR rozšíří několik geotermálních elektráren...
Jak brzo ? Když na Liberecku před dvěma lety rozjížděli smršť seminářů, tak říkali nejdříve za sedm let.
Je to sice už na prstech obou ruk , ale vychází mi , že ještě pět let chybí ?????

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Energetický vývojk v Česku

Příspěvek od poota »

huhu píše:Jak brzo ? Když na Liberecku před dvěma lety rozjížděli smršť seminářů, tak říkali nejdříve za sedm let.
Je to sice už na prstech obou ruk , ale vychází mi , že ještě pět let chybí ?????
Pěkně popořádku.
Nejvíc se dá vydělat na stavění zařízení na výrobu elektřiny.
Tepelné elektrárny už stojí - takže žádný kšeft.
Vodní elektrárny už stojí - takže žádný kšeft.
Atomové elektrárny už stojí - takže žádný kšeft.
Solární elektrárny už stojí - takže žádný kšeft.
A ty zatracený elektrárny vyrábějí tolik elektřiny, že už se žádné další moc neplánují - žeby žádný další kšeft?

Asi by to chtělo některé ty stojící elektrárny z nějakého důvodu odstavit, zakázat, rozebrat.
Ty vodní - to půjde asi těžko.
Ty solární - to je ještě moc mladé, ale časem budou asi značným rizikem pro životní prostředí, takže na ty taky jednou dojde.
Ty tepelné - z těch se už vydřely peníze za odsířování a podobné pitomosti, takže jsou taky jenom v záloze.
Ty atomové - hergot, to je trefa, díky Japonsku by se mohly odstavit ty starší, tím bude zase poptávka po jiných zdrojích, tak že by se dal rozjet báječnej kšeft s nějakejma bezpečnejma a ekologicky úžasnejma elektrárnama - jenom to má takovej malej háček - je to úplně nová technologie, takže to bude kapánek držší - co takhle nějakou geotermální elektrárnu, neměl by někdo zájem? Je to čisťoučké, tichoučké, nesmrdí to - no, a za ty peníze - nekupte to.

Takže těch pět let, to bylo dřív, terazky je celkom inakšá situácia, teď se vyplatí přece jen trochu zafofrovat.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
adam.benda
Zasloužilý člen

Geo...

Tož dobře prozřivý jsi, Pó,
ale jen u těch atomových... Podle mého se investorům líbí a dost u nich budou chtít zůstat. Sice jsou trochu dražší, ale zato sypou dost slušný prachy, co se týče množství vydané energie. Obávám se, Fukušimy se zaleknou obyčejní lidé, ale investoři budou chtít to riziko podstoupit. Často mi přijde, že vůně peněz má pro ně víc vypovídací hodnotu, než potenciální rizika.

Nevím přesně, za jak dlouho, ale už je to domluveno a pokud vím, začíná se stavět. Roury budou skoro 6 km do hloubky.
Nevím, jestli si to pamatuju správně... ale nějaké 2 - 3 roky by to měly být..

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Geo...

Příspěvek od poota »

adam.benda píše:... u těch atomových... Podle mého se investorům líbí a dost u nich budou chtít zůstat.
Jasně, že budou chtít. Oni ty "zastaralé" nerozeberou a nedají do sběru, jenom je za nějaký ten obolus zmodernizují.
Ta vyšší bezpečnost holt není zadarmo, ale zase na druhou stranu - ušetří se spousta peněz za případnou katastrofu. Prostě se to postaví na zemětřas síly 9 a 20ti metrovou tsunami a může se v tom vyrábět elektrika vesele dál - a přitom to nebude ani tak drahé, jako tu starou rozebrat a znova postavit.
Jenže ono se může stát, že už se nové "atomovky" třeba nebudou stavět, takže je potřeba mít v rukávu něco stejně drahého. Studnu Ti vyvrtají metr za tisícovku, ale na geotermál to bude dražší. A 6 kilometrů, no to bude pěkná pálka. Přitom ten vrt z toho bude asi tak nejlevnější.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen

geotermal

Příspěvek od martin11 »

gotermalu rozumím, ale nevím , proč vrtat 6km...kde jsi to vzal ? Někde v Litoměřicích či kde to maj podstatně méně ono asi jak kde :idea: m11 :lol:

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“