Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Potravinový zločin
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
MNO...
Je třeba si uvědomit, že jsme životně závislí na soje.
Kdyby nebyla, poscípali bychom hlady. Teda já asi ne, ale vy jo. Soja je absolutně nejlacinějším zdrojem bílkovin v krmivářství a tak není prase, není kuře,není dojnice, co by nežrala soju. Myslím, že se vozí z argentiny a brazílie za 2 kačky kilo
Soja živí fůru lidí, já z ní jedl akurát tempeh a zachutnalo mi to.Kámoš si to klohní doma. Lze však i z hrachu, fazulí, ovsa....
Jakej vliv má soja netuším, ale asi jako každá potravina ošetřovaná chemicky. Geneticky modifikovaných je 80 procent potravin, jen my to nechcem slyšet. Tak nám to nikdo neříká. Já zrovínka žeru karbenátky z dýně hokaido, tuřínu a mletýho jehněčího.Zapíjím to čerstvým moštem z jablek.......přemýšlím, že se dám k amyšům....nejdřív musím vyrobit ten reflektor, jak měl batman. enem místo netopejra vstyčený prostředník.... pak k amyšům.
Kdyby nebyla, poscípali bychom hlady. Teda já asi ne, ale vy jo. Soja je absolutně nejlacinějším zdrojem bílkovin v krmivářství a tak není prase, není kuře,není dojnice, co by nežrala soju. Myslím, že se vozí z argentiny a brazílie za 2 kačky kilo
Soja živí fůru lidí, já z ní jedl akurát tempeh a zachutnalo mi to.Kámoš si to klohní doma. Lze však i z hrachu, fazulí, ovsa....
Jakej vliv má soja netuším, ale asi jako každá potravina ošetřovaná chemicky. Geneticky modifikovaných je 80 procent potravin, jen my to nechcem slyšet. Tak nám to nikdo neříká. Já zrovínka žeru karbenátky z dýně hokaido, tuřínu a mletýho jehněčího.Zapíjím to čerstvým moštem z jablek.......přemýšlím, že se dám k amyšům....nejdřív musím vyrobit ten reflektor, jak měl batman. enem místo netopejra vstyčený prostředník.... pak k amyšům.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Soya
Basom dušu ohnivů, keby autor nebol naozaj popísal, že to idě z FDA (Americká Food and Drug Administration), to by som tak isto mohol golozňú krútit.hunter píše:Keby autor naozaj vedel o čom je soja, (i tá "modifikovaná" - GMO), takéto "zvratky" by okolo seba "neblival". Nie náhodou sa v téjto časti sveta (východná Azia) nachádzajú 2/3 obyvatelstva téjto planéty a tak isto nie náhodou sú i zdravší ako ostatok sveta... . Hunter
Nauč se anglicky s těma svejma hloupejma nickama, ať se takhle neztrapňuješ. Oni ti asiati to totiž zrovna moc nejedi a pokud to jedé, buďto přirzeně zkysané, což z toho dělá něco hodně jiného, nebo jenom jako ochucovač jídel. Pokud se proti tomu někdo postavil z této děvky prodejné, je to skutečně zlé.
Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... vzhledem k vlivu sóji na plodnost by určitě byla vhodná pro určitou minoritní komunitu ... :D:D ... mohli by ji dostávat namísto dávek ... ...... jak by po ní byli úžasně zdraví ... a práce, jak by jim šla od ruky ... úplně sama ... ...hunter píše:... a tak isto nie náhodou sú i zdravší ako ostatok sveta... . Hunter
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Již kdysi dávno jsem si povšimnul, že názor na jednotlivé potraviny celkem pravidelně osciluje mezi "zaručeně nejzdravější" a "nejhorší nepřítel zdraví" - pochopitelně jsou všechny tyto názory zaštítěny tím nejserióznějším výzkumem. Ostatně totéž platí i o nejrůznějších dietách, které jsou jednou vychvalovány a po druhé zase zatracovány.Slavek Krepelka píše:.. keby autor nebol naozaj popísal, že to idě z FDA (Americká Food and Drug Administration), ..
Abych tedy sám pro sebe věděl, co mi skutečně prospívá a co škodí, použil jsem zajímavou fintu:
naprogramoval jsem si, že to, co mi prospívá, mi bude chutnat - a to co mi škodí, že mi chutnat nebude.
Funguje to k mé plné spokojenosti, i když jsem dost zásadně změnil svůj jídelníček.
A k té soje - tak ta mi chutná! Bez ohledu na to, pod co se kdo podepíše.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
mno...
Pro poota...
To jo,co mi prospívá mi bude chutnat... já se taky snažím, fakt jak o život, teda právě já jako o život, enem co mám dělat s pečenými žebírky na pepři a svíčkovou pečeni chatobrian, jak se zříct toho pokušení a nelitovat celibátu.... Jak to herdek děláš....????
Nebo bavorský klobásky na grilu....
To jo,co mi prospívá mi bude chutnat... já se taky snažím, fakt jak o život, teda právě já jako o život, enem co mám dělat s pečenými žebírky na pepři a svíčkovou pečeni chatobrian, jak se zříct toho pokušení a nelitovat celibátu.... Jak to herdek děláš....????
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
rád by som doplnil, že napríklad v Číne pokiaľ moje obmedzené vedomosti siahajú sa sója používa najmä vo fermentovanom stave, teda ako sojová omáčka (nazvime to tak) a miso (čo je vlastne zvyšok po výrobe sojovej omáčky). Či?hunter píše:Keby autor naozaj vedel o čom je soja, (i tá "modifikovaná" - GMO), takéto "zvratky" by okolo seba "neblival". Nie náhodou sa v téjto časti sveta (východná Azia) nachádzajú 2/3 obyvatelstva téjto planéty a tak isto nie náhodou sú i zdravší ako ostatok sveta... . Hunter
- poota
- Zasloužilý člen
Re: mno...
Je to jednoduché.jarda ovčák píše:Pro poota...
Ono to opravdu funguje tak, že právě ty Tebou vyjmenované dobroty mi prostě nechutnají.
A navíc k tomu přistupuje i to, že jejich případné požití i přes tu nechuť je následováno příznaky akutní otravy organizmu, tedy průjmem.
Dost mě například překvapilo, že mi nechutnaly výrobky Danone - a docilovaly téhož průjmu. Přitom jogurty jiných výrobců jsou (pro mne) velice chutné a bez obtíží. Vysvětlilo se to až tehdy, kdy jsem zjistil, že Danone používá jako živnou půdu pro svoje "kvasinky" krevní deriváty.
Naprogramování se tedy povedlo a jak je vidět, tak funguje opravdu dobře.
Není sice jisté, že ty dobroty Ti opravdu škodí, ale být Tebou, tak bych takovéhle naprogramování raději neriskoval. Schází Ti snad něco? Těch pár kilo se dá "ošulit" rčením, že "žádnej pořádnej bejk není hubenej"
A taky že by dost blbě vypadalo, kdyby prodával jehňata vegetarián - vždyť by ani nevěděl, jestli jsou dobrá. Takže jsi vlastně oběť a ty kila jsou nemoc z povolání
Prostě to ber tak, že nežereš, ale jenom degustuješ - a někdy holt prubuješ, kolik se toho dá sníst na posezení bez následků.
Těch pár let, o které si možná zkracuješ život "nezdravou" stravou, si zase pohodlně naženeš tím, že žiješ ve zdravém prostředí, s dostatkem pohybu a v dobré náladě.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
mno...
No jo, vlastně já jsem oběť, mám nemoc z povolání.... Už je mi mnohem lépe a vlastně mne dokupy nic aktuálně netrápí. Mno. já udělal pokus.Nechtěně... Lisuju mošt z jablek a piju to jak oživot. Fakt to lemtám jak protrženej. Cpu to v petláhvích do mražáku biblických rozměrů a dělá mi to dobře. Vytáhl jsem jednu flašu, nechal jsem ji rozmrznout, abych porovnal chutě moštů. no jo, ale když jsem vylemtal ten zmrazenej, sotva jsem doběhl na záchod... Jak to je možné???
Čerstvej mošt nic a mrazenej mi urychlil krok..... To jen mi evokovala tvoje reakce na pečenej bůčíček moji reakci.
Teda, že ti nechutnají moje dobroty, to je zcela nepochopitelný. Dneska budu celej den kroutit hlavou....A to je vono,mě chutná úplně všechno.
Čerstvej mošt nic a mrazenej mi urychlil krok..... To jen mi evokovala tvoje reakce na pečenej bůčíček moji reakci.
Teda, že ti nechutnají moje dobroty, to je zcela nepochopitelný. Dneska budu celej den kroutit hlavou....A to je vono,mě chutná úplně všechno.
- poota
- Zasloužilý člen
Re: mno...
To bude ta Tvoje netrpělivost - asi byl na Tvůj žaludek pořád ještě moc studenejjarda ovčák píše:.. ale když jsem vylemtal ten zmrazenej, sotva jsem doběhl na záchod... Jak to je možné???
To je tím, že nejsi "naprogramovanej"!jarda ovčák píše:..A to je vono,mě chutná úplně všechno.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
MNO..
Já se chci taky přeprogramovat.... Potřebuju žrat dvě až tři konopný semínka jako sidharta a k tomu mrkev nebo kus tuřínu. a kdyyž uvidím mastný, aby se mi udělala mlha před očima a naskákaly pupeny jak holubí vejce.....
Teda pokud to není nějak moc časově náročný.... nejlépe napíchnout hlavu na pc a přelejt to tam. Jejda, to by bylo.
Shrnu li svoje potíže a problémy. tak tohle je jedinej kousek. Se zbytkem si poradím jako prd. ps, ten mošt byl fakt ledovej a já lačnej.....Jako zvýře s tvrdým y
Teda pokud to není nějak moc časově náročný.... nejlépe napíchnout hlavu na pc a přelejt to tam. Jejda, to by bylo.
Shrnu li svoje potíže a problémy. tak tohle je jedinej kousek. Se zbytkem si poradím jako prd. ps, ten mošt byl fakt ledovej a já lačnej.....Jako zvýře s tvrdým y
- poota
- Zasloužilý člen
Re: MNO..
Nic není zadarmo.jarda ovčák píše:Já se chci taky přeprogramovat...
Teda pokud to není nějak moc časově náročný....
Ale záleží jenom na tom, jak moc to potřebuješ.
Stačí k tomu jenom maličkost - dostat se do hladiny Alfa a zůstat přitom při "vědomí".
Do hladiny Alfa se dostáváš snadno, stačí sebou večer praštit na postel. Jenomže to spíš jako dřevo a tudíž nemůžeš nic programovat.
Cesty jsou zhruba dvě:
- přihlásit se do kurzu Silvovy metody, Modré Alfy nebo nějakého podobného, což Ti zabere nejspíš tak dva víkendy po sobě a vysolíš nějaký obolus.
- pořídíš si nějakou vhodnou knížku a naučíš se vstupovat vědomě do hladiny Alfa vlastní pílí - počítej, že tomu věnuješ denně asi tak necelou půlhodinku měsíc až dva, podle Tvé "natvrdlosti". Během toho učení se o sobě dozvíš spoustu věcí, které se jen obtížně vysvětlují - třeba několik Tvých "já" a komunikace mezi nimi.
Do vlákna ESP jsem dal sadu příspěvků "Cesta k ESP" - v některém z nich bude nejspíš také zmínka "kterak sebe sám Silvovu metodu prakticky naučím".
Kdyby ne, tak to tam ještě přidám.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
hned ten první pdf soubor
http://www.ulozto.cz/hledej/?q=silvova+metoda
jen co jsem tak zběžně přeletěl mi to připadá jako autohypnóza
- poota
- Zasloužilý člen
Re: hned ten první pdf soubor
I tak by se to dalo vysvětlovat, ovšem jenom ta část, která se týká programování sebe sama.huhu píše:http://www.ulozto.cz/hledej/?q=silvova+metoda
Záběr Silvovy metody je ale mnohem širší a na většinu jejích možností takhle jednoduché vysvětlení nestačí.
Zdravím - poota
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: MNO...
2004 Purdue universita.jarda ovčák píše:Je třeba si uvědomit, že jsme životně závislí na soje.
http://www.purdue.edu/uns/html4ever/200 ... ields.html
average corn yields 142.2 bushels per acre.
Průměrný výnos kukuřice 142.2 bushels na acre
average soybean yields 33.4 bushels per acre.
Průměrný výnos soji 33.4 bushels na acre.
Ahoj, Slavek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- poota
- Zasloužilý člen
Re: MNO...
Na něco podobného naletěl i Nikita Sergjejevič Chruščov.Slavek Krepelka píše:Průměrný výnos kukuřice 142.2 bushels na acre
Průměrný výnos soji 33.4 bushels na acre.
Jenomže za pár let se ukázalo, že to zřejmě neplatí vždycky a nebo všude.
První rok to bylo úžasné - přesně podle propočtů, ale během dalších let to šlo rychle "do kopru". Nezachránilo to ani masivní chemické hnojení a ze širých kukuřičných lánů byla najednou velká širá poušť.
Zdravím - poota