Nso ci píše: Slávek, neviem, od koho ešte všetkého sa učíš ty,
Ještě jsem tomu věnoval dneska asi 8 hodin a lezl po anglicky hovořících stránkách. Na moc osobních zkušeností jsem nenarazil, co jsem našel je tu i s odkazy. Narazil jsem ale na pár velmi typických ortodoxních odkazů a ty nejtypičtější jsem taky přihodil.
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=785160#i
…. Zkusil jsem odšťávovat zbylé brambory poté, co jsem z jejich slupek vařil vývar. Po třech dnech pití šťávy ze dvou až tří brambor denně mi markantně mizí z obličeje plísňová vyrážka. ….. Vím, že syrová bramborová šťáva je dobrá na zbavení se uhrů a bradavic, tak jsem si myslel, že možná pití toho džusu by mohlo být vnitřní čistidlo. Někdo na jiném fóru prohlásil, že ji shledal dobrou na játra ….
Autor se nezmínil, co dělal s tím vývarem ze šlupek, ale odhadl bych, že to taky pil.
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1326972#i
Jsem alergická na laktózu. Jelikož jsem o tom neměla tušení, cpala jsem se mléčnými výrobky, domnívaje se, že mi poskytnou potřebnou výživu. Když jsem chodila do školy, byla jsem velice uhrovatá. Ve třiceti se mi počaly v obličeji dělat pigmentové skvrny. Vůbec mne nenapadlo, že by za to mohlo mléko a cpala jsem se mléčnými produkty ještě víc. Ve čtyřiceti se mi začaly v těle objevovat cysty do doby, kdy jsem pociťovala nesmírnou vyčerpanost. V té době jsem byla každou chvíli v nemocnici, kde mi cysty odstraňovali. Jednoho dne jsem narazila na Japonskou knížku se svědectvími o tom, jak bramborová šťáva pomohla lidem se zbavit srdečních chorob, vysokého tlaku, vředů, rakoviny, zácpy a podobně. S otevřenou myslí jsem začala užívat bramborovou šťávu. Teď je to už dobře pět let, do špitálu už kvůli cystám nepotřebuju chodit a má pokožka mi o deset let omládla. Taky jsem si všimla, že to odstranilo bolesti klubového revmatismu a problém s krví, které jsem měla po jedení potravy s velikým obsahem konzervačních látek.
http://www.rawfoodtalk.com/showthread.p ... post568115
Moje přítelkyně mi řekla, že šťáva ze syrových brambor pomohla její sestře během chemoterapie. Prý jí spravila černání kůže po chemo a že prý šťáva ze syrových brambor také pomáhá kontrolovat metastázování. Musela jsem si to okouknout a zjistit si, jestli je to opodstatněné tvrzení. Shledala jsem, že syrová šťáva má mnoho léčebných účinků a pomáhá při revmatismu, střevních potížích, vysokém krevním tlaku a mnoha jiných. …
Na ty účinky je odkazů mraky po prodavačích doplňků, ale nic kokrétního a opisujou jak vzteklí.
Teď ti
vědi
http://www.holisticlivingannex.com/2012 ... juice.html
Fiona Wee píše:
13 April 2012 12:51
Jenom bych ráda poznamenala, že to skutečně pracuje! Nedávno jsem měla pálivou bolest v břišní krajině a podbřišku. Bylo to ukrutné. Zkusila jsem to přesně deset dní na lačno. První tři dny se nic nedělo, nepomáhalo to, ale čtvrtý den jsem pozorovala, že bolest mizí. Po týdnu byla bolest a palčivost naprosto v háji. Je těch článků víc které dávají rady na užívání bramborového džusu, ale tenhle mi přišel jako nejvíc vyčerpávající a přímočarý.
http://yearwithoutbeer.com/2012/potato- ... ch-ulcers/
Vědci z Manchester University objevili, že brambory obsahují molekuly unikátní antibakteriální látky, které dokáží léčit žaludeční vředy. Členové vědeckého týmu oddělení miíkrobiologie doufají, že by mohli začít s produkcí potravinového doplňku látky nazvané “Bramborová Šťáva”. Inspirace přišla když se jeden z vědců zabýval bramboru ze sobotního oběda. Vedlo to k objevu specifické molekuly, která dokáže jak zabránit, tak léčit ničením bakterie, která způsobuje jak pálení žáhy, tak žaludečí vředy. Tento objev je jen jedním z mnoha, které vědci na universitě učinili, zatímco se snaží objevovat medicíny zítřka. Naprosto unikátní vlastností této látky je to, že bakterie si na ni nedovedou vytvořit návyk a odolnost, na rozdíl od antibiotik, a že použití této látky nemá žádné postraní účinky. Vědci dokonce studovali různé druhy brambor a zjistili, že odrůdy Maris Piper a King Edward fungovaly nejlépe. Proces extrakce zatím nejmenované molekuly již byl patentován v naději, že jednoho dne bude moc být prodáván jako doplněk, podobně jako probiotické jogurtové nápoje.
A asi zakážou brambory, že jsou teď jedovatý.
http://www.healthcaremagic.com/question ... ell/147358
(Doktorská dotazovna)
Jsem 60ti letá žena. Dostala jsem rakovinu prsou a procházím 4mi cykly chemoterapie. Někdo mi řekl, že bramborová šťáva dokáže zabránít šíření rakovinných buněk. Je to pravda? Riskuju něco, když ho budu pít? Mám totiž také nemocné ledviny. No, a také, pokud budu bramborový džus pít, kolik byste ho doporučil abych ho pila denně? Moc Vám děkuji za Vaši pomoc.
Dr. Ramesh M.Vachharajani, všeobecný a rodinný doctor, 5216 odpovědí od Března 2011, odpověděl v Úterý 7. Června 2011
Dobrý den, děkujeme za otázku. Neexistuje žádná závislost mezi bramborami a kontrolou šíření rakoviny. Pokud nemáte cukrovku, můžete vypít dostatek bramborové šťávy. Pokud cukrovku mate, budete ho mustet pít v male míře.
OK a čau.
http://www.drugs.com/npp/potato.html
Brambory byly pěstované od pátého století př.n.l. Indiání Střední a Jižní Ameriky byli pravděpodobně první, kteří počali využívat této odolné plodiny jako hlavní potraviny. Přesto, že španělští dobyvatelé představili brambory v Evropě koncem patnáctého století, nestaly se populárními do konce sedumnáctého století díky náboženským a mytologickým zábranám ohledně jejich jedovatosti. Jednou přijaté, rychle se rozšířily do Německa a dalších částí Evopy a do Ruska. Během sedmnáctého a osmnáctého století tvořily takovou proporci irské diety, že
na dospělého Ira připadalo 8lb (3.5kg) na den.
Přeberte si to. Kdyby se někdo chtěl podívat do němčiny, něco by mohlo připlavat. Němci mají s bramborama léčitelskou tradici.
S lakavým pozdravem, Slávek.
P.S. Ještě jsem chytil velezajímavost na Doktorce. Že prý to chlapovi spravilo záda.
http://diskuse.doktorka.cz/stava-brambory/archiv/0/
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.