Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
HCL- Užívání ústně-zkušenosti uživatelů
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: dalsi zkusenost s Betainem HCl
Ty máš tedy HCL tobolky Pomaličku navyšuj, uvidíš. Celou tobolku bych se vzít nebál, zas takový silák to neni A jestli se přesto bojíš, tak navyšuj postupně. Prášek bych ve vodě nerozmíchávál - ať to není zbytečně kyselý při pití
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Historie léčení HCl
Hanko, já to zkusím, více neznamená lépe. Nevím jestli rozumíš tomu Allenovi, ale ten chlap má určitě recht. Jedna kapka do půl litru vody už je až až. Pěkně do zavřené sklenice, aby to přes den neuteklo a vypít přes den třeba na pětkrát. Přidat k tomu trochu toho chloridu draselného a to absolutně nejnutnější je pokryté. Samotná HCl hodně píchne, ale obvykle nevrátí vlastní produkci.hanka píše: Jsem nepoučitelná, nebo mám v HCl tak velkou důvěru, nevím....prostě v tom už zase jedu , rameno je v pořádku, ale probudily se mi ostruhy na patách, na které jsem dávno zapomněla.... cha cha chaáááá !
Díky za bodíky všem a ahoj.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Zmírním to. Mimo jiné jsem také zjistila, že po HCl se zvyšuje krevní tlak, což mi dost vadí. Tak jsem si dneska večer přidala do vody s HCl i chlorid draselný. "Záběr" mi nebyl příjemný, teď už se ale cítím dobře. Už mě taky napadlo, abych dávala malé množství, homeopatické podávání mě ale nenapadlo...Slavek Krepelka píše:Hanko, já to zkusím, více neznamená lépe. Nevím jestli rozumíš tomu Allenovi, ale ten chlap má určitě recht...
Allena jsem jenom přeletěla (mám pořád málo času), a to je chyba. Díky za upozornění, Slávku.
Měj se hezky.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, že HCl způsobuje vyšší krevní tlak! Protože dává za pomocí bílých krvinek dokupy tělo. Kdyby bylo tělo "čisté", pak by nedošlo ke zvýšení tlaku... Otázka, jestli preventivně nepročistit "odtoky" - játra, jedviny, střeva...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
HCl a rakovina
Nazdar,
Kdo má zájem o záznam vývoje již odepsaného případu rakoviny pod vlivem HCl během posledních tří neděl v Česku, v mailech a slovech ošetřujícího manžela, pošlu na požádáná po SZ těm, komu si dovolím věřit, že si to nechají prozatím jaksi pro sebe, tedy že to nedají na net. Nehodlám to ted' dát na veřejnost. Naprosto to potvrzuje dokumenty ze třicátých let.
Paní je 68 let, Rakovina slinivky, odoperovaná hlava slinivky, dvanáctník a žlučník, útroby operací zpřeházené a la Whipple cca 1909, spíš bych řekl Piccaso. Pooperační prognoza před rokem 6 týdnů, manžel ji v domácím ošetření léčil kde čím, ale v poslední době to začalo jít hodně z kopce. Dnes je rakovina poněkud zmetastázovaná. Do styku jsme se dostali 27 června 2010.
http://www.mayoclinic.org/pancreatic-ca ... edure.html
Ahoj, Slávek.
Kdo má zájem o záznam vývoje již odepsaného případu rakoviny pod vlivem HCl během posledních tří neděl v Česku, v mailech a slovech ošetřujícího manžela, pošlu na požádáná po SZ těm, komu si dovolím věřit, že si to nechají prozatím jaksi pro sebe, tedy že to nedají na net. Nehodlám to ted' dát na veřejnost. Naprosto to potvrzuje dokumenty ze třicátých let.
Paní je 68 let, Rakovina slinivky, odoperovaná hlava slinivky, dvanáctník a žlučník, útroby operací zpřeházené a la Whipple cca 1909, spíš bych řekl Piccaso. Pooperační prognoza před rokem 6 týdnů, manžel ji v domácím ošetření léčil kde čím, ale v poslední době to začalo jít hodně z kopce. Dnes je rakovina poněkud zmetastázovaná. Do styku jsme se dostali 27 června 2010.
Ahoj, Slávek.
Naposledy upravil(a) Slavek Krepelka dne sob 17 črc 2010 16:09, celkem upraveno 2 x.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Historie léčení HCl
Nazdar všici
Poslední krat'ounká zprávička dnes, paní se stále lepší !!!!
Ahoj, Slávek.
Mluvě právě s Pavlem, Paní už dvakrát umyla nádobí a dožaduje se takových nesmyslů, jako je rohlík, tak jeden dostala, spapala a nevy....
Ahoj.
Ahoj, Slávek.
Mluvě právě s Pavlem, Paní už dvakrát umyla nádobí a dožaduje se takových nesmyslů, jako je rohlík, tak jeden dostala, spapala a nevy....
Ahoj.
Naposledy upravil(a) Slavek Krepelka dne sob 17 črc 2010 18:06, celkem upraveno 1 x.
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Paráda, držím palce!!Slavek Krepelka píše:Nazdar všici
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
- muflon
- Zasloužilý člen
- Dostal: 32 poděkování
Taky preju dalsi zlepsovani a dalsi "chutě" (i do života!) pro paní !
PS: Tady je videt ze temata pomerne nedulezita (jako treba koření k tvorbě HCL...ze prispevky podobneho typu jako byly ty me nebo i dalsich(chytnete se za nos pokud se vas to tyka... ), tady opravdu nedavaji plně zasloužený prostor pro TAKOVETO druhy rodících se pozitivních zpráv o úspěších TERAPIE(resp.léčení) pomocí HCL !
PS: Ty dokumenty o drasliku od Merlina všem doporučuju přečíst!! (jeden dokument je z wm magazinu, druhý je odborny lekarsky clanek).
PS: Tady je videt ze temata pomerne nedulezita (jako treba koření k tvorbě HCL...ze prispevky podobneho typu jako byly ty me nebo i dalsich(chytnete se za nos pokud se vas to tyka... ), tady opravdu nedavaji plně zasloužený prostor pro TAKOVETO druhy rodících se pozitivních zpráv o úspěších TERAPIE(resp.léčení) pomocí HCL !
PS: Ty dokumenty o drasliku od Merlina všem doporučuju přečíst!! (jeden dokument je z wm magazinu, druhý je odborny lekarsky clanek).
Naposledy upravil(a) muflon dne sob 17 črc 2010 21:42, celkem upraveno 4 x.
- hanka
- Zasloužilý člen
HCl v praxi...
Smekám před panem Josefem, jeho drahá paní má štěstí, že ho má po svém boku - kolik mužů má odvahu jít i do prakticky zapomenutých a novodobými lékaři nedoporučovaných metod léčení na vlastní pěst, aby vyrvali svoji ženu hrobníkovi z lopaty?Slavek Krepelka píše: ....rád bych viděl jakékoliv komentáře na Pepu a jeho dosavadní HCl úspěch tady, odpovídat at' už na cokoliv bude lepší tady, s tím není problém. Má problém odpovídat všem najednou přes SZ, je toho trochu moc najednou. Děkuju.
Navíc paní je velmi koplikovaný případ, už samotná operace ji nesmírně oslabila, to, že žije, a dokonce se již cítí lépe, je velký zázrak! Jestli k tomuhle napomohlo HCl, tak je to jasný důkaz o jeho účinnosti!
Tolik zatím první dojem - později budu mít ještě pár otázeček na pana Josefa ohledně těch injekcí, to ale nespěchá, může to počkat, až bude jeho paní ještě lépe!
Držím jí moc a moc palečky a přeju mnoho sil !
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Taky moc držím palce. Myslím že kromě HCl i F.slzy odvádí dobrou práci.Slavek Krepelka píše:Nazdar všici
- hanka
- Zasloužilý člen
Taky na to hodně myslím, F. slzy určitě hrají ohromnou roli, nebýt jich, .... HCl nastoupila na uklidněný terén a má možnost působit - společně s léčivými účinky F.s. je to velká síla.cimirek píše: Taky moc držím palce. Myslím že kromě HCl i F.slzy odvádí dobrou práci.
Nabízí se otázka, jaký podíl na léčení mají jednotlivé přípravky....
- Denny
- Zasloužilý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Re: HCl a rakovina
Teda Slávku trvalo mi to než jsem vše přečetl, ale povím ti, že se mi chtělo až brečet nad jeho obětavostí a vírou v uzdravení své ženy. Moc jsem oběma držel palce!!! A stále móc a móc držím a oba pozdravuji!!!Slavek Krepelka píše:Nazdar,
Ahoj, Slávek.
Je fakt, že všemu, co tam píše jsem jako nezasvěcený nerozuměl, ale to hlavní o HCl ano. Musím si řádně pročíst všechny tvé překlady v merlinově vlákně, abych byl chytřejší. Asi mi to bude dlouho trvat,ale budu se snažit. A pak se budu chtít do této terapie také pustit, protože díky nepochopení mojí ženy jsem se vrátil zpět na tzv. normální stravu a tudíž se mi rychle vracejí některé staré problémy. Mám téměř po všem co pojím, bolesti, píchání a pálení - nyní někde asi 5cm nad pupkem. Opět nestačím odkyselovat.......
Právě jsem se pustil do čtení tvého prvního překladu, kde se hovoří o ředění HCl a z hrůzou zjišťuji, že je lékárnice která mi kyselinu ředila , blbá jako tágo, protože mi místo požadovaných 3,5% naředila 10% a já to ty dva dny pil fakt po štamprlích!!! http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=225 (Během dvou dnů bez kvasinek). ?Takže jaká koncentrace je vlastně vhodná? Je možné, že se to dočtu později......
Mám zato, že díky tomuto mému pokusničení alespoň víme, že HCl lze brát opravdu až v koňských dávkách, avšak je nutné dobře sledovat, co na to náš organizmus a podle toho se pak "zařídit".
Hezký den
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Denny, Díky za ten "posudek". Ta jeho obětavost byla přesně to, proč jsem ztratil několik nocí překladama a pročítáním atd. Takovému člověku je radost pomáhat.
Podle všeho to vypadá, že 1 kapka cca 35% HCl na dvě deci vody je ještě fajn. To je alespoň kam se dostal Pepa se svou ženou. Dál bych to asi nehnal. Dává jí to ale naprosto rozumně po decilitru 5x denne. Až si přečteš Dr. Allena, zjistíš, že je určitá optimální koncentrace a že Víc, miněno koncentraci, neznamená Líp.
Ústně jde o to, dostat co nejvíc HCl z žaludku přes žaludeční stěnu do krevního oběhu ale při relativně velmi nízké koncentraci. (to je důvod, proč injekce jsou daleko efektivnější). Pokud je roztok příliš silný, určitě se HCl nebude vstřebávat tak dobře jako s optimálním ředěním a navíc bych si celkem bezpečně typnul, že si člověk může pěkně zavařit a žaludek poškodit. To ani nemluvím o zubech a jícnu.
Zatím mi z toho leze, že podobně jako s MMS1, čím víc dávek byt' i slabší kyseliny, tedy čím častěji, ale řidší HCl, tím líp.
K té lékárnici, vůbec nemusí být blbá jak tágo. To není fér. Blbin se v životě napácháme všichni až to udivuje a s inteligencí to nemá až tak vše společné. Čím víc jeden ví a dělá, tím je snažší někde ujet. Ale aspoň vidíš, že na nikoho není spoleh a že je asi lepší si své chyby dělat sám. Alespoň máš lepší šanci zjistit, kde k chybě došlo. Kolikrát se Ti stane, že si svou chybu uvědomíš pět - deset minut poté, co jsi ji udělal? No a když ji udělá někdo za tebe, nemáš si co uvědomit a ten co ji udělal bude z ješitnosti nejspíše držet hubu, nebo už nebude mít možnost ji nedržet, protože jsi v prachu.
Jeden zajímavý postřeh:
Byl jsem na ošizené Guy formuli tabulka č.2 bez arseniku a železa 4 dny a nic se nedělo. Udělal jsem jí 2 deci. Dnes jsem ráno dokapal do cca 1.85 dcl formule 18 kapek 37% HCl. Tu formuli beru po 20 kapkách ve sklenici vody.
Trochu se mi po téhle zvýšené dávce během 10 minut začala motat hlava, velmi nepatrně, ale přeci, jako když si člověk hodně podýchá, aniž by se honil, a nějak je se mnou v těle všechno jinak, i když se mi to nedaří specifikovat.
To vše stranou, jisté je, že ta HCl jde do oběhu daleko rychleji, než jde trávení, takže definitivně přes žaludeční stěny. To v podstatě potvrzuje, že HCl je jakýsi vozík, který dovoluje vstřebávání minerálů a kdoví čeho do krevního oběhu už v žaludku, přes jakákoliv zdravotnická ortodoxní tvrzení, že k tomu dochází až ve střevech. Taky to potvrzuje zpětně tvrzení Guye, že minerály formule bez podpory HCl nemají klinickou hodnotu. Taky to potvrzuje mé podezření, že Arsenik ve formuli asi lze nahradit zvýšeným obsahem HCl ve formuli. Arsenik v malinkých dávkách totiž podporuje metabolismus, ale totéž dělá ta HCl.
Takže, veselé pokusnictví, ahoj, Slávek.
Ahoj, Slávek.
Podle všeho to vypadá, že 1 kapka cca 35% HCl na dvě deci vody je ještě fajn. To je alespoň kam se dostal Pepa se svou ženou. Dál bych to asi nehnal. Dává jí to ale naprosto rozumně po decilitru 5x denne. Až si přečteš Dr. Allena, zjistíš, že je určitá optimální koncentrace a že Víc, miněno koncentraci, neznamená Líp.
Ústně jde o to, dostat co nejvíc HCl z žaludku přes žaludeční stěnu do krevního oběhu ale při relativně velmi nízké koncentraci. (to je důvod, proč injekce jsou daleko efektivnější). Pokud je roztok příliš silný, určitě se HCl nebude vstřebávat tak dobře jako s optimálním ředěním a navíc bych si celkem bezpečně typnul, že si člověk může pěkně zavařit a žaludek poškodit. To ani nemluvím o zubech a jícnu.
Zatím mi z toho leze, že podobně jako s MMS1, čím víc dávek byt' i slabší kyseliny, tedy čím častěji, ale řidší HCl, tím líp.
K té lékárnici, vůbec nemusí být blbá jak tágo. To není fér. Blbin se v životě napácháme všichni až to udivuje a s inteligencí to nemá až tak vše společné. Čím víc jeden ví a dělá, tím je snažší někde ujet. Ale aspoň vidíš, že na nikoho není spoleh a že je asi lepší si své chyby dělat sám. Alespoň máš lepší šanci zjistit, kde k chybě došlo. Kolikrát se Ti stane, že si svou chybu uvědomíš pět - deset minut poté, co jsi ji udělal? No a když ji udělá někdo za tebe, nemáš si co uvědomit a ten co ji udělal bude z ješitnosti nejspíše držet hubu, nebo už nebude mít možnost ji nedržet, protože jsi v prachu.
Jeden zajímavý postřeh:
Byl jsem na ošizené Guy formuli tabulka č.2 bez arseniku a železa 4 dny a nic se nedělo. Udělal jsem jí 2 deci. Dnes jsem ráno dokapal do cca 1.85 dcl formule 18 kapek 37% HCl. Tu formuli beru po 20 kapkách ve sklenici vody.
Trochu se mi po téhle zvýšené dávce během 10 minut začala motat hlava, velmi nepatrně, ale přeci, jako když si člověk hodně podýchá, aniž by se honil, a nějak je se mnou v těle všechno jinak, i když se mi to nedaří specifikovat.
To vše stranou, jisté je, že ta HCl jde do oběhu daleko rychleji, než jde trávení, takže definitivně přes žaludeční stěny. To v podstatě potvrzuje, že HCl je jakýsi vozík, který dovoluje vstřebávání minerálů a kdoví čeho do krevního oběhu už v žaludku, přes jakákoliv zdravotnická ortodoxní tvrzení, že k tomu dochází až ve střevech. Taky to potvrzuje zpětně tvrzení Guye, že minerály formule bez podpory HCl nemají klinickou hodnotu. Taky to potvrzuje mé podezření, že Arsenik ve formuli asi lze nahradit zvýšeným obsahem HCl ve formuli. Arsenik v malinkých dávkách totiž podporuje metabolismus, ale totéž dělá ta HCl.
Takže, veselé pokusnictví, ahoj, Slávek.
Ahoj, Slávek.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Přišlo včera:
Ahoj,
tak jsem se trochu uklidnil a pokračuju v psaní. D. začala trochu přibývat na váze a víc se "hejbe" . Taky má větší zájem o věci,ráda by navštívila bratra v P. coš je dost daleko. (cca 280 km) Slíbil jsem jí to na příští výkend. Asi na dva dny. Posledně tam ožila. Moc toho sice nepojí, ale-podle Cimrmana"nemusí pršet,hlavně že kape" Mezi jídlem bere enzymy na trávení a po jídle půl kapky ( dám do 2 dcl kapku a polovinu odliju) HCL. Takže už nezvrací.
Mluvil jsem s Pavlem. Takže teď pro Slávka.Myslím, že by se mělo pacientům zdůraznit potřeba kontroly pitného režimu a důležitost minerálů.........
Ahoj Pepík
Ahoj,
tak jsem se trochu uklidnil a pokračuju v psaní. D. začala trochu přibývat na váze a víc se "hejbe" . Taky má větší zájem o věci,ráda by navštívila bratra v P. coš je dost daleko. (cca 280 km) Slíbil jsem jí to na příští výkend. Asi na dva dny. Posledně tam ožila. Moc toho sice nepojí, ale-podle Cimrmana"nemusí pršet,hlavně že kape" Mezi jídlem bere enzymy na trávení a po jídle půl kapky ( dám do 2 dcl kapku a polovinu odliju) HCL. Takže už nezvrací.
Mluvil jsem s Pavlem. Takže teď pro Slávka.Myslím, že by se mělo pacientům zdůraznit potřeba kontroly pitného režimu a důležitost minerálů.........
Ahoj Pepík
- muflon
- Zasloužilý člen
- Dostal: 32 poděkování
Ortodoxni medicina vs. HCL
http://vademecum-zdravi.cz/nadory-traviciho-traktu/
Rakovina slinivky břišní
Zvláštní kapitolou je karcinom slinivky břišní. Jedná se o nádor s jednou z nejhorších prognóz vůbec(pozn.:uvádí se přežití 1-5% lidí...) . Zřejmých příčin je několik. Slinivka břišní je hluboko uložený orgán poměrně obtížně přístupný vyšetření a se složitou strukturou a vztahy k okolním orgánům, což činí operaci velmi náročnou. Již v době prvních obtíží se nádor obvykle rozšířil do dalších orgánů, jako jsou lymfatické uzliny a játra. Nádor se zpočátku projevuje nejčastěji nevýraznými obtížemi, které nemocný i lékař může podcenit. Jedinou účinnou léčbou je radikální operace s úplným odstraněním nádoru. Vzhledem k rychlému šíření je však tato šance reálná maximálně u 20 % postižených. I tato radikální operace však obvykle znamená pouze oddálení smutného konce. Chemoterapie a radioterapie jsou málo účinné. Průměrné přežití nemocných s nádorem slinivky se po stanovení diagnózy pohybuje kolem šesti měsíců, chemoterapie a radioterapie je prodlužuje na dvojnásobek, úspěšná operace na několik let. Dlouhodobé přežití je skutečnou raritou. Významným rizikovým faktorem rakoviny slinivky je kouření, chronický zánět slinivky a dále několik samo o sobě závažných onemocnění. Současná úroveň znalostí a vyšetřovacích metod dává jen malou šanci na systematické pátrání po časných formách nádoru.
(Prof. MUDr. Julius Špičák, CSc.)
http://rocenka2009.aktualne.centrum.cz/ ... ?id=654419
... s rakovinou slinivky břišní zemře do pěti let devět z deseti pacientů.
PS: Prejme at HCL nebo dalsi moznosti dokazi to na co nestaci ortodoxni medicina....pan Josef i jeho paní bojují statecne, at uz to dopadne jakkoliv, je prikladem pro ostatni kteri vse prilis brzy vzdaji....
... Na rakovinu slinivky z řad celebrit zemřel Luciano Pavarotti, Pavel Dostál a Patrick Swayze
Rakovina slinivky břišní
Zvláštní kapitolou je karcinom slinivky břišní. Jedná se o nádor s jednou z nejhorších prognóz vůbec(pozn.:uvádí se přežití 1-5% lidí...) . Zřejmých příčin je několik. Slinivka břišní je hluboko uložený orgán poměrně obtížně přístupný vyšetření a se složitou strukturou a vztahy k okolním orgánům, což činí operaci velmi náročnou. Již v době prvních obtíží se nádor obvykle rozšířil do dalších orgánů, jako jsou lymfatické uzliny a játra. Nádor se zpočátku projevuje nejčastěji nevýraznými obtížemi, které nemocný i lékař může podcenit. Jedinou účinnou léčbou je radikální operace s úplným odstraněním nádoru. Vzhledem k rychlému šíření je však tato šance reálná maximálně u 20 % postižených. I tato radikální operace však obvykle znamená pouze oddálení smutného konce. Chemoterapie a radioterapie jsou málo účinné. Průměrné přežití nemocných s nádorem slinivky se po stanovení diagnózy pohybuje kolem šesti měsíců, chemoterapie a radioterapie je prodlužuje na dvojnásobek, úspěšná operace na několik let. Dlouhodobé přežití je skutečnou raritou. Významným rizikovým faktorem rakoviny slinivky je kouření, chronický zánět slinivky a dále několik samo o sobě závažných onemocnění. Současná úroveň znalostí a vyšetřovacích metod dává jen malou šanci na systematické pátrání po časných formách nádoru.
(Prof. MUDr. Julius Špičák, CSc.)
http://rocenka2009.aktualne.centrum.cz/ ... ?id=654419
... s rakovinou slinivky břišní zemře do pěti let devět z deseti pacientů.
PS: Prejme at HCL nebo dalsi moznosti dokazi to na co nestaci ortodoxni medicina....pan Josef i jeho paní bojují statecne, at uz to dopadne jakkoliv, je prikladem pro ostatni kteri vse prilis brzy vzdaji....
... Na rakovinu slinivky z řad celebrit zemřel Luciano Pavarotti, Pavel Dostál a Patrick Swayze