Zdigitalizovat knihu nieje praca na hodinu.
Nafotit/Oskenovat - mozno ano.
Ale digitalizacia knihy je o niecom inom - pokial existuje len v papierovej forme. Vydavatel samozrejme elektronicku verziu ma.
Digitalizacia knihy:
Oskenovat - ked si optimista tak hodinu, beriem tvoje udaje
Prehnat cez OCR - 10-50 minut
Nasledna kontrola diakritiky, umiestnenia obrazkov, tabuliek a celkovo textu a jeho opravy- XY hodin...
Neviem ci by si mal nervy travit nad digitalizaciou jednej knihy povedzme 40-50 hodin, skontrolovat kazde slovo ktore tam je. Nehovorte o veciach o ktorych nic neviete. (pre tych co nevedia - OCR = Optical character recognition - opticke rozoznavanie textu).
Vtedy ma digitalizacia knihy zmysel. Tu knihu som nasiel na DC - ten kto sa ma pytal ci som z tohoto fora - ano som, nestihol som mu odpovedat.
To co som stiahol nieje digitalizovana kniha. Su to len obrazky zhrnute do jedneho suboru. S digitalizaciou - aby sa v tom dalo rozumne vyhladavat podla klucovych slov - stravim spominanych XY hodin - ked sa k tomu dostanem a budem mat nervy to dokoncit.
Inak suhlasim s nazorom - predavat vsetky knihy (aj) elektronicky. Kazdy bude mat moznost vyberu. Keby ta moznost bola - tu knihu si kupim. Ako vsetci vieme - autor dostane od vydavatelstva smiesny podiel za knihu - v porovnani s vydavatelstvom. Argument vydavatelov: oni nesu financne riziko ze nebude zisk. Keby nebolo autora nemaju ake riziko niest. V tomto su vydavatelsvtva svine.
takze - ked autor da moznost knihu kupit elektronicky - kupim si ju. Nemienim zivit darmozracov vo vydavatelstve.
btw. to Martin11 - mam 32, uz som nieco zazil, v niektorych smeroch urcite viac ako ty, ale nemienim o tom polemizovat - takze niesom decko - aj ked proti tebe ano (to nieje myslene ako urazka, vazim si starsich ludi a ich skusenosti). Kazdopadne - vdaka tej knihe ktoru som si podla vas nelegalne stiahol som autorovi zabezpecil asi 5 100% zakaznikov. Mam si od autora vypytat podiel na zisku? Podla vsetkeho by som mal. A z toho zisku si tu knihu mozem kupit

Len neviem preco nikto nereagoval na mna, vsetci len na kutila. Asi nemam talent rozprudit diskusiu. Alebo nemate protiargumenty, aj to je moznost. V podstate ste mi dali za pravdu, co ma tesi