martin11 píše:vložím se do diskuze...chtěl jsem poslat poštou tablety chemikálie...barevná negativní vývojka na color filmy poštou....do Rakouska...chemie to je zabalená v plastové kartridži, zavařená v igelitu a pak v krabici z vlnité...pošťák se zeptal co je v balíku...tak jsem mu to popsal....pozor žádná tekutina....přeprava nepřipadá v úvahu....tak jsem to poslal jako plastový obal prázdné tuby....jojojo...pošťáci se jistěj...jo a chlorovodíková je asi největší svinstvo co znám....leptá i sklo....to bych asi neposílal....jo kdyby se náááááhodou něco stalo....jako že se to rozbije...tak to odesilatel odsere i s úroky....i přeprava použité foto vývojky, která je v podstatě neškodná podléhá spec. přepravním předpisům..tak se nediv, že to nikdo takové riziko nepodstoupí....tak m11
Ahoj Martine,
nemyslel Jsi spíše kyselinu fluorovodíkovou? Ta leptá sklo. Jo párkrát jsem měl tu čest. Jinak sírovka taky umí divy, obzvláště koncentrovaná, vždycky mám strach z reakčního tepla a to jak vcelku fofrem způsobuje zuhelnatění tkání či biologického materiálu..... Ale to jako fotograf určitě znáš.