Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Eejlá

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: Snad.
Datum je jasné a přesné, souhlasí s průchodem Sluneční soustavy rovinou Galaxie. A taky s "křižující neviditelnou planetou Nibiru", která má pravidelně, a taky touhle dobou, míjet Zemi. Což může být, a nespíš asi taky je, klidně totéž. Za dobu existence Země k tomu došlo již vícekrát, a jak víme, Země to pokaždé přežila. Ovšem nevíme, jak to vypadalo s lidmi, počasím, živočichy, rostlinami a ostatními nepodstatnými víceméně zbytečnostmi.
Nazdar Pooto,

S tim pruchodem galaktickou rovinou bych byl opatrny. Co jsem se podocital ja, jsme nejakych 5 tisic let po poslednim takovem pruchodu. On je zde jaksi problem, kdo informaci vypoti, protoze tato rovina neni presne ustanovena a tudiz jsou vsechny informace predmetem interpretace ruznych pozorovani a jejich interpretaci. Kde se v ramci galaxie nachazime moc presne nevime. Kdysi jsem do toho stoural a napriklad vykyv Mlecne drahu na okrajich je "vybadany" mezi 140 000 a 13 000 svetelnymi lety, coz bylo vedeckou dohodou vzatou z nejakych 11 astronomickych praci odhlasovano na 43 000. Tyhle veci je treba brat se znacnou rezervou.

S Nibiru mam vazne problemy. Za sluncem se asi neschovava, jak spekulovali jedni, tam uze se i NASA i Rusi podivali a nic nehlasili. Pokud by mela priletnout ze vzdalene oblasti Slunecni soustavy, pak mozna. Nicmene, pak-li ze se podivame na asteroidovy pas za Marsem, stejne jako na skody zpusobene na Marsu, je sance, ze nejaka Nibiru uz do neceho kdysi slehla a neexistuje. Jenze pak je zde zase Schoemacher-Levi kometa, co se strefila nadavno do Jupiteru [bohuzel ne do Juranuse] a da se predpokladat, ze pripad "Nibiru" neni zpusobovan jednim a tim samym astronomickym telesem.

Dale stoji za povsimnuti nekolik naznaku, ze maticka Zeme si obcas dobre skytne a poporoste. Pterodaktylove by v dnesni gravitaci moc nelitali, tedy urcite ne nahoru, Tyranosaurus by byl prinejmensi porad dost utahanej a Brontosaurus by se plahocil na polamanych nohou. Zemske kontinety do sebe dost presne zapadaji jako celek bez oceanu na polovicni zemekouli, paleontologicke vyzkumy dokazuji, ze urcita pobrezi dnesnich kontinentu nejenom mela stejne klima, ale ze ponekud unikatni fauna a flora nekdejsich lokalit se dnes nachazi jak na zapadnim pobrezi Afriky, tak na vychodnim pobrezi Jizni Ameriky [to jen jako priklad]. No, a Afrika se nam nedavno rozhodla se rozskubnout. Zatim to jde relativne pomalu, ale vis jak to je s kusem hadru, ne a ne a pak najednou skrc. Ruske zdroje predpovidaji jeji potopeni, alespon jeji velke casti, a otevreni noveho oceanu pres novy fault prochazejici Etiopii, ktery navaze na Indicky ocean, dokonce pripsali dve nedavna selhani letadel gravitacnim anomaliim podobnym tem, ktere obcas vznikaji v Bermudske a jinnych oblastech.

Takze, na mladeho chlapce ciha vsude nebezpeci a az to škrcne, bude to fofr, kteremu uniknou jen nekteri a to ne proto, ze na to byli pripraveni [krome snad nejake te pozemske "smetanky" ktera ma jine moznosti nez obycejni lide], ale proto, ze byli ve spravny moment na spravnem miste, pokud to tedy prezije tady na zemi vubec nekdo.

Vypada to, ze Martanska smetanka kdysi davno mela technologii na to vypadnout z Marsu nez do nej cosi placlo, ale nemela technologii na to, jak tomu zabranit. Prilitli si na Zemi, vypestovali si genetickou modifikaci armady otroku [tedy lidi] a hrali si na bohy jednak diky sve technologii a jednak diky sve kapacite mentalne do znacne miry ovladat "realitu". Jenze jejich vzajemna kopulace je degenerovala, katastrofy, ktere byly jednak dozvuky kosmickych vlivu ktere znicili Mars a pozemskych zmen je decimovala stejne jako jine biologicke formy a dnes z nich jsou zbytkove trosky dohnane k arogantni nepricetnosti svou neschopnosti se udrzet jako smetanka jinak nez despotismem a v soucastne dobe uz mentalne velice podradne jejich originalnimu vynalezu clovecenstva, ktery je na mentalnim vzestupu at uz jakkoliv pomalem.

Takze, kdy a jak je tezko rici, ale nekdy a nejak skoro urcite. Vetsinu z nas z toho hlava brnet nebude, at uz jakkoliv, tak proc si tim otravovat zivot?

Ahoj, Slavek. :D

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Květ života

Příspěvek od 1220 »

kvete si sobě sám,kvete si kde chce :lol:
vlastně ani hlavu nemá.............
:bye:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Střípky poznání.... Máte nějaký střípky poznání??? Ne? Tož to pláčete sice dobře, ale špatným hrobě.
Sluneční cyklus s bouřemi a erupcemi se opakuje s železnou pravidelností.Lidé už to zažili mnohokrát..... Jenže nikdy nebyla planeta tak okšírovaná vodičema, v nichž by se mohlo cosi naindukovat. Bez elektřiny jsme za 5 dní v hladomoru, za 50 dní ve válce a za 500 dní v době kamenné, ti připravení v pozdním středověku. Není v tom nic osobního, smrdí to krchovem, a lenoši poslouží krkavcům jako večeře. :lol:
Tak to s Tebou velký bratře souhlasím, ale ne každý. Pár dní bez elektřiny, není problém i z toho důvodu si hýčkám staré ruční nářadí a dobrou pilou řežu raději než maflem. I veškerý elektrický ohřev vody jsem zrušil, kdo chce čaj po ránu, tak si holt musí večer nachystat třísky na zátop.
Na pozdním středověku není nic špatného. Hele, bez elektřiny bych nemusel chodit do práce a mohl bych si hezky pracovat na svém. :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...zdravím jarda a navar...a čtoucí....
...s tou elektřinou to je na pováženou....k čemu ji doma potřebujeme....když se zamyslím...tak pouze k ušetření práce....praní, úklid...pak...konzervace potravin../lednička/...ale ta se dá vykompenzovat dobrým sklípkem..../ viz sedmý schod a pivo.../...
...a potom....už nic....blbou televizi, rádio a internet k životu nepotřebuju...nářadí...co je elektrický...je ruční....jo a jakej středověk.....před 130 lety nebylo po elektřině mezi lidem ani vidu ani slechu....jediné co by asi chybělo by byla lékařská péče.....ale na to máme MMS....
...proč to píšu...jestli nejsme na tom ČÉZu nějak ...až moc závislí....já vím , dobře se mi to kecá, když bydlím v domečku na vsi....ale to jsem si zvolil dobrovolně...před 40ti roky jsm vypadl z Prahy....prostě jsem vyměnil pohodlí velkoměsta za český venkov....a ruku na srdce....vy co bydlíte ve městech....podle mě jste pohodlní ....všechno až pod nos....obchody, zábava../ a to hlavně.../...dostupnost všeho...na každém kroku....je to jako život zvířat v ZOO....o nic se nemusíte starat....takže ....už jste si užili svoje....takže nám ...vesnickým křupanům...nezáviďte...a hlavně...ať vám nevypnou proud...jinak šlapete do 11 patra...pěšky..... :lol: ....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Taktéž zdravím Martina,
ono totiž elektřina měla sloužit pravpůvodně ke svícení a usnadnění těžké práce. Dnes se používá na kraviny jako sračkomet TV, rádio, a jiné různé přístroje naprosto k ničemu. I z toho důvodu si hýčkám pračku na kliku z roku raz dva, špinavých montérek mám hory a kdyby něco tak peru takto, mám i valchu ale na tu se více hraje jak pere :)
Vesnici jsem si vybral dobrovolně, no vlastně les. Nejvíce posměchu se mi dostáví právě od těch lidí co musí výtahem do patra. Jsem prý blázen že pěstuji zeleninu, brambory a sem tam chovám nějaké to zvíře, trávu sekám kosou, auto zatím nemám atd. Vždyť prý si všechnu zeleninu můžu koupit.... Nemůžu, na to abych baštil plnící hmotu bez chuti a minerálů prostě nemám :) (nemám na to náturu).
Posměváčci si žijí v tom svím kotci, a jediný jejich zájem je vymetat slevy v Lidlu, případně čučet na bednu a škrábat se blahem na břiše. Taky se mi to kecá, jsem hrdý na to že jsem vesnický křupan a posměváčky pohrdám stejně jako oni mnou :)

Kdo se bojí nouze ať si našetří 0,5-1mil. koupí si ruinu někde na samotě, vybuduje si zázemí, zahradu, dílnu, naučí se stará řemesla, získá přátele atd. a bude mít klid.
3S - Samostatnost, soběstačnost, skromnost, to je potenciál svobody jedince.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Město

Příspěvek od adam.benda »

Povahou jsem býval hrozná konzerva a tak když jsem od mala žil v Praze, vlastně jen díky tomu jsem v ní chtěl žít napořád. Chtěl jsem zůstat v tom, na co jsem byl zvyklý..
Jenže teď když si dovolím, jen se ve městě někam dostat, po cestě se dusím splodinami z aut (v lepším případě..), ze všech stran mě mačkají stovky lidí, během toho si držím všechny kapsy, aby mi někdo něco nevyfoukl, velkým obloukem obcházím lidi, který by se na mě vrhli snad jen proto, jakou barvu nosím a když pak konečně přijedu domů a chci spát, skleněné tabulky v oknech drnčí o 106, jak kolem jede náklaďák, tramvaj nebo motorkář bez výfuku a hned to pak ještě vylepší super-hlasitá sanitka..
Chci za každou cenu pryč, chybí mi klid a čistý vzduch. Ani největší slevy v Lidlu nemají na slevy z vlastního hospodaření a ze světa s tichem a čistým vzduchem..
Jenže kéž by byly věci tak jednoduché. Mám tu závazky, mezi ně patří mně velice blízcí lidé.. To samé s rokem 2012, jeho pochopením a přípravou na něj.. Musíme určitým způsobem vzít za ty nevědomé z našeho okolí zodpovědnost. Už jsem to tady několikrát nadnesl, vidím v tom docela problém.. a nikdo na to zatím moc nereagoval..

Ohledně Nibiru a toho, jestli by jí Rusové či někdo jiný už dávno objevili... Myslím, že právě Rusové a Amíci toho objevili už spoustu.. A možná i mnohem víc, než by si kdokoliv z nás uměl představit. Svoje hamižně sestřádaný penízky by jen tak bez důvodu nenaprali do obrovských podzemních prostor, kde už jsou mimo jiné připraveny i pěstírny na pšenici apod. Myslím, že vlády toho ví mnohem mnohem víc, než ve skutečnosti pouštějí na veřejnost. Dělají to především proto, aby jejich poddaní pro ně v klidu dál pracovali a oni si mohli pěkně v klídku plánovat svoje jistoty bez dělení se s někým dalším o to. Oni potom řeknou, že svět na určité informace nebyl připraven a to bude nejen skvělá výmluva, ale i velká pravda. Lidé jsou v současnosti v tomto směru prakticky hloupí a chaos by asi skutečně vznikl. A dopadl by třeba i na ty, kteří k tomu budou přistupovat jinak..

Ještě ohledně toho přesného data.. Někde říkají 21.12., jinde říkají 23.12. .. Buď je jedno špatně, nebo půjde o vyvrcholení, které bude prakticky trvat od 21. do 23. 12.

Zdraví Adam

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nibiru

Příspěvek od laik »

Zdravím
a musí být Nibiru vubec planeta?.....
a musí být vubec vyditelná?....myslím ,obyčejným lidským 3d okem.....
co když už tu někde je ale prostě není vydět?......
hmmmmm

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Nibiru

Nemusí.. Je to jen jakýsi předpoklad, proto Nibiru jako planetu uvádíme, ale nechci to brát za hotovou věc..
(Sitchin(?) myslím tvrdí, že z Nibiru pocházejí naši předkové, či naši tehdejší vládci..)
Děsí mě jedna věc... Pokud má Nibiru tak velkou oběžnou dráhu, jak se někde uvádělo (např. 10x - 20x delší než Pluto), musí se pohybovat (vzhledem k ostatním planetám naší SS) poměrně hodně malou rychlostí (což vysvětluje i její "návrat po tisícech let"). Jenomže pokud nás bude míjet takhle malou rychlostí, načte se na Zemi velký gravitační účinek, který nás vyhodí z naší současné oběžné dráhy.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nibiru

Příspěvek od Palo »

laik píše:Zdravím a musí být Nibiru vubec planeta?..... a musí být vubec vyditelná?....myslím ,obyčejným lidským 3d okem..... co když už tu někde je ale prostě není vydět?...... hmmmmm
Je celkem možný, že se budou dít věci, u kterých budou lidi přesvědčený, že na to musí mít vliv nějaká planeta co se přiblížila, jinak "to přece neni možný". Ohledně Nibiru se povídalo zrkz Onanuki, teda vlastně Anunaki... Kdo ví :) Třeba si osídlili polanetu a udělali ji nevYditelnou :) Osobně bych spíš řekl, že bude průšvih s magnetizmem a nějakým pásem, či přechod do "jinýho magnetickýho - třeba opačnýho - stavu, kterej to tady všechno zprzní ;) Ale povídá se i o nějaký černý díře či co, je v tom celkem zmatek ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: Město

Příspěvek od NAVAR »

adam.benda píše:Povahou jsem býval hrozná konzerva a tak když jsem od mala žil v Praze, ...
Chci za každou cenu pryč, ...
Tak to Tě chápu.
Z byť malého města mne chytají osypky, natož Praha. V bytě bych pošel, pokud bych po pár dnech nepoužil lustrhák :) Mám rád klid a občas i hluboké ticho, takové že slyšíš špendlík na kilometr spadnout. Ono jde asi o zvyk i ty závazky. Pokud se člověk přestěhuje kamkoliv a chová se slušně a obětavě tak si svoje zázemí vybuduje kdekoliv. Taky jsem neměl nic, nikohom jsem neznal a nyní když cokoliv potřebuji tak není problém.
Jak jsi to myslel prosím se vzetím odpovědnosti za ty nevědomé? Nějak mi to uniklo.

adam.benda
Zasloužilý člen

NAVAR píše:Pokud se člověk přestěhuje kamkoliv a chová se slušně a obětavě tak si svoje zázemí vybuduje kdekoliv. Taky jsem neměl nic, nikohom jsem neznal a nyní když cokoliv potřebuji tak není problém.
...
Jak jsi to myslel prosím se vzetím odpovědnosti za ty nevědomé? Nějak mi to uniklo.
Věřím tomu.. Jako malý jsem trávil hodně času na chalupě a sice si tam všichni navzájem potajmu nahlíží do kůlny, ale takovéhle drobnosti, to je malá daň za to, že hned každý poskytl pomoc.. Sehnal, zařídil, přivezl, odvezl, ...
...
Myslel jsem to tak, že kolem sebe máme sobě velice blízké lidi. Jedince, na kterých nám hodně záleží, ale bohužel jsou vůči věcem např. ohledně roku 2012 nevědomí nebo skeptičtí.. Nemůžeme jim to mít za zlé a zároveň určitou naší fundovaností v těchto věcech nad nima vlastně máme určitou formu zodpovědnosti. Stejně jako když má rodič zodpovědnost nad nevědomým dítětem, se kterým přechází silnici...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Jo, tak nějak to bude vypadat, co se týče roku 2012... Sousedé na "vesnicích" si pomohou a trosky z měst budou žebrat od lidí co se o sebe dokážou postarat ;)

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Však jsi říkal že se někdy zastavíš na ozdravný pobyt. :lol:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Jo, zastavím, nejdřív tak v červenci ;) Proč? To teď a tady nechci rozebírat ;)

P.

adam.benda
Zasloužilý člen

Phobos

Odpovědět

Zpět na „Universum“