Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
A tak musím reflektovat. Mezi obyvatelstvem je podle odhadů více nelegálních palných zbraní, než těch legálních. Dříve v každé chalupě za trámem dřímala nějaká vintovka, ev nějaký krátký železo....
Kriminálníci mají jeden problém. Nejsou schopni otevřeného konfliktu, a když, tak velice chybují. Nejsou připraveni na normálního protivníka. Pouze sobě rovného, právě díky kriminální výchově. Nedokáží uvažovat racionálně, chladnokrevně a vyrovnaně. Většina z nich nemůže ani zaútočit přímo a s pohledem do očí soupeře. Z drtivé většiny se jedná o dominantní zbabělce. vzhledem k tomu, že jsem měl dlouhá léta chatu kousek od mírova a soused byl vězeňský psycholog,tak
z toho strach nemám. Spíše z ozbrojených band, které vytvoří jádro nové feudální garnitury, jenž zotročí svoje poddané.
V tomto spoléhám na přeživši, co budou ochotni poprvé od bílé hory bojovat o svobodu. Teda s vyjimkou 2sv....
Tlaky budou veliké ale věřím, že tentokrát se to hned tak nějakým parchantům nepodaří. Důležitá bude absence soudů, práva obecně a zákonů. Lidé se vrátí k starému dobrému desateru a soudní tribunál nahradí rada starších.
Pokud někdo čtete staréruské knihy jako já, tak víte, že v období hladomoru napichovali zloděje na kůl. Tam umíral v neskutečných bolestech i pár dní, když nemrzlo. Pak jej ponechali vášniví ornitologové pro obživu krkavců a jako výstrahu jeho soudruhům.... Někdy jej museli přidrátovat, aby jim na tom klocku ještě držel.Každý potenciální zloděj věděl, do čeho jde.nemluvím o středověku, nýbrž o 20. století
V lepším případě, zejména v ranném středověku zloděj stratil poslední zbytky nevolnického práva a stal se z něj otrok nevolníků. Většinou v emeritní funkci tažného zvířete se všemi právy a povinnostmi dobytčete. V německu ve středověku krmili nasekaným zlodějem hlídací psi.
Lidé se budou muset inspirovat v minulosti, protože na hrubý pytel se hodí pouze hrubá záplata.
Pouze dnešní pokroucená doba straní padouchům, páč padouši nás soudí, padouši nám vládnou a padouši se rvou o moc.
Přeci nebude grázl soudit grázla.... musejí držet basu.
Nečeká nás nic nového, všechno se již dávno stalo. Pokud nepochopíme minulost, nemůžeme pochopit budoucnost......
Je zde možnost vytvoření nové, beztřídní společnostech na zcela nových základech. a to mi dodává klidu a míru na duši.
Kriminálníci mají jeden problém. Nejsou schopni otevřeného konfliktu, a když, tak velice chybují. Nejsou připraveni na normálního protivníka. Pouze sobě rovného, právě díky kriminální výchově. Nedokáží uvažovat racionálně, chladnokrevně a vyrovnaně. Většina z nich nemůže ani zaútočit přímo a s pohledem do očí soupeře. Z drtivé většiny se jedná o dominantní zbabělce. vzhledem k tomu, že jsem měl dlouhá léta chatu kousek od mírova a soused byl vězeňský psycholog,tak
z toho strach nemám. Spíše z ozbrojených band, které vytvoří jádro nové feudální garnitury, jenž zotročí svoje poddané.
V tomto spoléhám na přeživši, co budou ochotni poprvé od bílé hory bojovat o svobodu. Teda s vyjimkou 2sv....
Tlaky budou veliké ale věřím, že tentokrát se to hned tak nějakým parchantům nepodaří. Důležitá bude absence soudů, práva obecně a zákonů. Lidé se vrátí k starému dobrému desateru a soudní tribunál nahradí rada starších.
Pokud někdo čtete staréruské knihy jako já, tak víte, že v období hladomoru napichovali zloděje na kůl. Tam umíral v neskutečných bolestech i pár dní, když nemrzlo. Pak jej ponechali vášniví ornitologové pro obživu krkavců a jako výstrahu jeho soudruhům.... Někdy jej museli přidrátovat, aby jim na tom klocku ještě držel.Každý potenciální zloděj věděl, do čeho jde.nemluvím o středověku, nýbrž o 20. století
V lepším případě, zejména v ranném středověku zloděj stratil poslední zbytky nevolnického práva a stal se z něj otrok nevolníků. Většinou v emeritní funkci tažného zvířete se všemi právy a povinnostmi dobytčete. V německu ve středověku krmili nasekaným zlodějem hlídací psi.
Lidé se budou muset inspirovat v minulosti, protože na hrubý pytel se hodí pouze hrubá záplata.
Pouze dnešní pokroucená doba straní padouchům, páč padouši nás soudí, padouši nám vládnou a padouši se rvou o moc.
Přeci nebude grázl soudit grázla.... musejí držet basu.
Nečeká nás nic nového, všechno se již dávno stalo. Pokud nepochopíme minulost, nemůžeme pochopit budoucnost......
Je zde možnost vytvoření nové, beztřídní společnostech na zcela nových základech. a to mi dodává klidu a míru na duši.
- Hellraiser17
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: mno...
+jarda ovčák píše: Nečeká nás nic nového, všechno se již dávno stalo. Pokud nepochopíme minulost, nemůžeme pochopit budoucnost......
Vždy mě zamrzí, když vidím nějaký historický film, kde je nějaký chuligán, či dareba přikován k pranýři, kde ho mohou kolem jdoucí ztrestat, kde gilotina či kat setne hlavu nějakýmu vrahounovi, či oprátka ukončí jeho zlé působení ve společnosti. Doufám, že jednou dospějeme k takovýmto starým zákonům, kde se vraždy a znásilnění nebudou tolerovat a zlodějina tvrdě trestat. Kde pro výstrahu se vrahoun nechá trpět, před očima stejných ostatních... Kriminalita se dá snížit jedině strachem z trestu, z trestu hanby, opovržení, bolestivé smrti... Oko za oko - zub za zub. Nic víc, nic míň! To, že se to zdá někomu nehumánní, neznamená, že je to špatné. Dneska platí - hlavně aby vrahoun netrpěl, aby měl rychlou a bezbolestnou smrt... A když se dozvíte, že ubodal manželku 40ti ranami do hrudi a děti taktéž, tak hlavně, aby byl panáček v klídečku a pohodičce, až bude žrát prachy z našich kapes v cele... To by se mělo změnit, Každý musí vědět, že za zločin ponese následky ve stejné míře. A až bude vycházet z "cely smrti" zemře strachy sám! Asi jsem se nechal kapku unést, ale jak jsi Jardo říkal - Na hrubý pytel...
Ono pokud by nějaký ten kolaps nadešel, nebude čas na soud, nebude chuť někoho věznit, nebo vykrmovat a předpokládám, že každý si bude bránit to svoje stůj co stůj. tím se spousta věcí vyřeší. Ono se to možná za pár měsíců vyřeší samo
Jinak dnes jsem přemýšlel, o palivu do kamen, jak jste se tu onehdá bavili a jako zajímavou variantu topiva bych viděl použití trámů a latí z opuštěných domů, resp. jejich střech. Případně z papíru, kterého se dá obstarat v době necivilizace dost, vyrábět brikety - stačí rozmáčet, vylisovat a usušit.
PS: rozdělat oheň bez zapalovače se hodí určitě, můžete se dostat do situace, kdy budete muset utéct z domu do lesů, vod a strání a tam zapalovače ani sirky nerostou. Nicméně asi bude nejlepší mít na karabince vedle kvalitního švícaráku, ještě kvalitní zapalovač.
PS2: doufám, že jsem nikoho nějak nepohoršil, to bych si neodpustil.
Jo a ještě bych málem zapoměl, Když vás někdo, nebo něco fakt naštve, pousmějte se a nenechte zlost a vztek, aby vám kazili krásný den, a uvidíte, bude se pak i víc dařit...
Svoboda začíná tam, kde končí civilizace řízená penězi...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel ne. Psychoanalýzy a zkušenosti vypovídají o tom, že strach z trestu má velmi malou účinnost. Oni ti zločinci jsou při páchání trestné činnosti přesvědšeni, že je nikdo nelapí. Ostatně důkazem toho je, že i když se sekaly ruce, zloději byli pořád.Hellraiser17 píše: Kriminalita se dá snížit jedině strachem z trestu, z trestu hanby, opovržení, bolestivé smrti...
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Hellraiser17
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
ti nevim...
Možné to je, ale národ z větší části plnej srabů si snad života vážit bude. protože to bude to jediné, co mají. Já osobně svůj ubohý život rád mám, a pokud mi někdo usekne ruku, za to, že ukradnu někomu chleba, tak to prostě dělat nebudu, protože bych si ho ani neměl čim strčit do huby. Když bude mít rodina bochník chleba na týden, tak se u rukou nezůstane, to mi věřte. Asi si dost dobře tu situaci nedokážu představit, ale takovéhle síto se musí na psychice tupounů projevit. Raději žít, ať už plnohodnotný, nebo vůbec nějaký život, než nic.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Ileme, nesúhlasím s tebou. Podľa štatistík najviac ťažkých zločinov páchajú recidivisti. Teda ak by bol šmitec za vraždu, ďalšie už nespácha, a lapkovia si dajú pozor, aby podobne neskončili, s jednou rukou sa ťažšie robí káča. Je to jednoduchá matematika, k nej netreba integrály.Ilem píše:Bohužel ne. Psychoanalýzy a zkušenosti vypovídají o tom, že strach z trestu má velmi malou účinnost. Oni ti zločinci jsou při páchání trestné činnosti přesvědšeni, že je nikdo nelapí. Ostatně důkazem toho je, že i když se sekaly ruce, zloději byli pořád.Hellraiser17 píše: Kriminalita se dá snížit jedině strachem z trestu, z trestu hanby, opovržení, bolestivé smrti...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to bereš takhle, tak ano, když usekáme všem zlodějům všechny ruce, nebude se krást, protože nebude čím. Ale ne proto, že by se báli. Oni jsou divná nátura. I když je třikrát chytí, tak si budou myslet, že příště se jim to už nestane. Teda většinou, samozřejmě jsou vyjímky. To nemám z vlastní hlavy. Někde jsem o tom četl.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Hellraiser17
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
cejch
ono vypalovat cejch na čelo by taky nebylo od věci, aby se dal poznat v davu.
-
- Zasloužilý člen
zákony a tresty.....
Je to tak. Zloděj si myslí, že na něj nepřijdou.... Ale to každej. i já, když jedu autem nestandartní rychlostí si myslím, že mi ty benga můžou škrábat hřbet. A ono pink, mám flastr a bodíky v řiti..... Jenže, zloděj se dříve vyzpovídal a zaplatil odpustek a měl klid... Já dnes objednám, zajedu do mostu, přikůpim bodíky a mám klid. Kdosi to tady psal. Středověk trvá.
Já mám v duši klid, páč nechápu, proč bych se měl řídit zákonama, který vyzvracely osoby, kterým se nedá věřit.....
Stačí mi desatero a zbytek je balast. O rychlé jízdě v desateru není ani muk.
Nepokradeš, to je něco jiného. Dříve se zlodějům sekaly ruce, lámaly v kole kosti, ludrám se vypaloval cejch, cegánům sekaly oudy a při opětovném přistižení i hlavy. Sebrat někomu zásoby na zimu byl ortel smrti.. Tak jest třeba chápat krádeže v širším kontextu.
okradený zimu nepřežil, páč něměl potravinu.
Dnes v pseudohumální společnosti za danový delikt jdete sedět stejně, jako za hrdelní zločin.
Dokonce kamaráda odsoudili k veliké pokutě za to, že jeho zaměstnavatel nezaplatil korektně soc a zdrav....Pak netřeba brát vážně světské zákony a opravdu si vystačíte s desaterem. běžné zákony nepostihují zločin, nýbrž holí hlavy. Navíc jsme všichni potenciální zločinci, páč stejně nikdo netuší,l které zákony zrovna platí. Nevyzná se v tom ani žádnej advokát.
Pojetí zločinu a trestu je opravdu individuální. Já mám hranici, že druhému člověku nesmí být způsobena žádná újma. hotové, vyřízené.
Pokud budou lidé po nějakým velikým problému v potu krve získávat obživu, pak se zloději nebude mít nikdo soucit. kradls dnes, budeš krást i zítra, Šups na šibenici, nebo do postroje místo koně.
UKÁZKA HISTORICKÉHO ZÁKONA....
Já mám v duši klid, páč nechápu, proč bych se měl řídit zákonama, který vyzvracely osoby, kterým se nedá věřit.....
Stačí mi desatero a zbytek je balast. O rychlé jízdě v desateru není ani muk.
Nepokradeš, to je něco jiného. Dříve se zlodějům sekaly ruce, lámaly v kole kosti, ludrám se vypaloval cejch, cegánům sekaly oudy a při opětovném přistižení i hlavy. Sebrat někomu zásoby na zimu byl ortel smrti.. Tak jest třeba chápat krádeže v širším kontextu.
okradený zimu nepřežil, páč něměl potravinu.
Dnes v pseudohumální společnosti za danový delikt jdete sedět stejně, jako za hrdelní zločin.
Dokonce kamaráda odsoudili k veliké pokutě za to, že jeho zaměstnavatel nezaplatil korektně soc a zdrav....Pak netřeba brát vážně světské zákony a opravdu si vystačíte s desaterem. běžné zákony nepostihují zločin, nýbrž holí hlavy. Navíc jsme všichni potenciální zločinci, páč stejně nikdo netuší,l které zákony zrovna platí. Nevyzná se v tom ani žádnej advokát.
Pojetí zločinu a trestu je opravdu individuální. Já mám hranici, že druhému člověku nesmí být způsobena žádná újma. hotové, vyřízené.
Pokud budou lidé po nějakým velikým problému v potu krve získávat obživu, pak se zloději nebude mít nikdo soucit. kradls dnes, budeš krást i zítra, Šups na šibenici, nebo do postroje místo koně.
UKÁZKA HISTORICKÉHO ZÁKONA....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ..
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=034 ... dc=1530004Ondřej píše: ......... lidi, co dobrovolně odevzdali švestkám na 8000 funkčních střelných zbraní... http://www.ct24.cz/domaci/policie-armad ... vysledkem/ Proč jsou amnestie vůbec vyhlášeny, si každý kdo sleduje i něco jinýho než blbbednu může domyslet...
..........
přituhuje ....
Můj názor je , že je potřeba mít zajištěnou vodu. Vrt , studna.
Pak zbraň s dostatkem střeliva na první nával , než se několik miliard lidí vymlátí a na lov. Kamna , pilu a sekeru. Knihy- odborné info ( google nebude ) a kdo má děti tak učebnice.
Vrtěti psem je prdlajs proti tomu , co popisuje ve své knize poradce prezidenta :
http://www.ulozto.cz/5808518/hajek-smrt-ve-stredu-pdf
P.S. : to , že jsem paranoidní ještě neznamená, že mě nikdo nesleduje.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
život bez bank a peněz
Lidičky ahóój.
Tak sem dnes koukal na telku a v pořadu ČT24 byla repríza Prizmy
http://www.ct24.cz/vysilani/2011/02/12/ ... 34-prizma/
Zaujal mě druhý příspěvek po elektromobilech o tzv. časové bance v Itálii.
Neplatíte penězi, ale časem
Princip je jednoduchý. Automechanik potřebuje porýt zahrádku, tak za zrytí dostanu šek např. na 2 hod. práce. Automechanik mě za to opraví auto a když nebudu mít kredit, tak si od banky půjčím čas abych za opravu auta zaplatil třeba 4 hodiny práce ... atd...
I toto by mohlo být řešení spolu s bartlovým obchodem se zbožím
Co vy na to?
H.v.
Tak sem dnes koukal na telku a v pořadu ČT24 byla repríza Prizmy
http://www.ct24.cz/vysilani/2011/02/12/ ... 34-prizma/
Zaujal mě druhý příspěvek po elektromobilech o tzv. časové bance v Itálii.
Neplatíte penězi, ale časem
Princip je jednoduchý. Automechanik potřebuje porýt zahrádku, tak za zrytí dostanu šek např. na 2 hod. práce. Automechanik mě za to opraví auto a když nebudu mít kredit, tak si od banky půjčím čas abych za opravu auta zaplatil třeba 4 hodiny práce ... atd...
I toto by mohlo být řešení spolu s bartlovým obchodem se zbožím
Co vy na to?
H.v.
-
- Zasloužilý člen
mno...
Huhu, ta kniha je skvělá. já to říkám furt , že nám není pomoci...
Kutile, ten obchod s časem mne tuze rozveselil. Víš, kolik lidí by dlužilo celej svůj život??? Ti lenoši, podvodníci, hochštapleři, plolitici a jiní buzeranti zatracený, kterej je jak máku....
Tu knihu od huhu vřele doporučuju.
Kutile, ten obchod s časem mne tuze rozveselil. Víš, kolik lidí by dlužilo celej svůj život??? Ti lenoši, podvodníci, hochštapleři, plolitici a jiní buzeranti zatracený, kterej je jak máku....
Tu knihu od huhu vřele doporučuju.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
SCI-FI
Možná k tématu, možná jenom tak na postrašení. Ale asi si to přečtu jak to vidí spisovatelé.
Ondřej Neff - Tma
Ondřej Neff - Tma
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
hoj bratře.
pošlu lepčí
Naposledy upravil(a) jarda ovčák dne stř 16 úno 2011 20:15, celkem upraveno 1 x.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
..
ježuš, takovýho čtení, na to budu mít čas až po konci světa...
lepidlo na boty (a výrobu bot):
http://www.gumex.cz/lepidla/lepidla-na- ... kove-pasy/ (to spodní, +je potřeba tvrdidlo)
rodinné silo na zrní http://www.inzerce2.cz/inzerat-104247/p ... kontejnery
přišlo mailem:
Pozor, pozor ! Pošlite hlavne do zahraničia:
"V roku 2012 má byť koniec sveta. Ak chceš prežiť, príď na Slovensko.
Tu sme o 30 rokov pozadu " ...... )))
lepidlo na boty (a výrobu bot):
http://www.gumex.cz/lepidla/lepidla-na- ... kove-pasy/ (to spodní, +je potřeba tvrdidlo)
rodinné silo na zrní http://www.inzerce2.cz/inzerat-104247/p ... kontejnery
přišlo mailem:
Pozor, pozor ! Pošlite hlavne do zahraničia:
"V roku 2012 má byť koniec sveta. Ak chceš prežiť, príď na Slovensko.
Tu sme o 30 rokov pozadu " ...... )))
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
generálka na kolaps v japonsku
Furt jsem si představoval , že při kolapsu zůstanou domy stát. Už to vidím jinak.