poota píše:Hulda Clark o nespavosti píše:
Nespavost
Dalším problémem je noční buzení. Člověk se z neznámých důvodů probudí a potom i několik hodin není schopen usnout.
Já se domnívám, že jsou tyto problémy způsobeny zvýšeným obsahem amoniaku v mozku. Tato moje domněnka je založena na dvou faktech: omithin, látka, která redukuje amoniak, vyvolává u nespavostí postižených lidí velmi dobrý spánek, a ke zlepšení dochází také po zničení bakterií, které amoniak produkují. Naše tělo běžně amoniak neprodukuje. Tělo produkuje močovinu, která je vylučována ledvinami společně s vodou ve formě moči. Pokud jsme napadeni parazity, je náš metabolismus zatížen amoniakem, který tito paraziti produkují. Tělo musí tento amoniak v játrech a ledvinách přeměnit na močovinu, abychom jej mohli vyloučit. V mozku k tomu však nedochází, chybí tam totiž důležitý enzym - ornithincarbamyltransferase, který je pro tuto reakci nezbytný. Příroda nikdy nepočítala s tím, že bude mozek napaden parazity či jinými patogeny, a proto nemá tak dobrou obranu. Většina našich parazitů pochází ze zvířat, se kterými přicházíme do styku. Člověk ze začátku nežil v kontaktu ani s koni, ani s krávami, ovcemi, prasaty, morčaty, kočkami, psy, ani s kuřaty. Dělá to na vlastní nebezpečí.
Je známo, že amoniak je pro mozek silným dráždidlem. Člověk může být probuzen až z komatu, jestliže mu dáme přičichnout k amoniakové čichací soli. Ornithin s amoniakem reaguje a nasává jej jako houbu. Arginin, další aminokyselina, s amoniakem také reaguje, ale spánek nezpůsobuje. Nespavost tedy musí mít příčinu ještě v něčem jiném, než pouze v neschopnosti snižovat hladinu amoniaku v mozku. Arginin vede k čilosti, a proto by měl být v případě potřeby užíván hlavně ráno. Když si před spaním vezmete ornithin, může trvat asi půl hodiny, než začne účinkovat. Obě tyto látky jsou naprosto neškodné, neboť jsou pro naše tělo přirozené.
První noc začněte užíváním dvou ornithin kapslí po 500 mg. Další noc si vezměte čtyři (2 g). Následující noci si berte vždy o dvě kapsle více, než dosáhnete vám vyhovující dávky. Někdy to trvá až pět dní, než zjistíte, co je nutné udělat, aby člověk dobře spal. Mezitím se samozřejmě budete snažit zničit všechny parazity.
Zdravím - poota
Dal jsem to tady pro každého, kdo tak jako já, po použití Praziquantelu začne trpět nočním buzením a nespavostí. Jak mi potvrdila také Ing. H.B. je to způsobeno tím, že prazík neničí oblé červy. Ti teď mají pré. Je potřeba po nějaké době na vzpamatování užít alespoň Vermox. Paraziti mívají noční aktivitu-nespavost. Po prazíku mají všichni pohotovost.
Velmi rád bych si nyní Ornithin pořídil, ale problém je v tom, že se v samostatné formě snad u nás ani nevyskytuje. Našel jsem jej vždy pouze ve směsi s Argininem (čilost). Což mám obavy, že by mi spánku asi nepřidalo, ale na druhé straně by mi třeba ještě narostly pořádné svaly
Řešení vidím spíše v tom, že se pokusím co nejdříve zbavit příčiny nespavosti. Vermox již mám. A protože jsem dnes užil teprve druhou dávku prazíku, vermík příjde na řadu až asi za 2-3 dny.
Ornithin je součástí přípravku HEPATIL podporujícího jaterní činnost.