Za tu dobu, co se pohybuji kolem likvidace parazitů jsem zjistil jednu věc a to, že co perfektně zabere na jednoho, na druhého nemusí nebo pouze jen částečně, i když se jedná o stejný problém. Snad je to dáno i určitou vnímavostí jedince na podaný preparát vs. jeho metabolismus, tj. jak jeho organismus dokáže dokonale využít podaný preparát, tím mám samozřejmě na mysli orální způsob užití. U nitrožilních aplikací by mělo být využití vždy maximální, proto i odezvy jsou vždy mnohem výraznější a tím i účinnější.
K MMS má odtaživý přístup více léčitelů a osobně je naprosto chápu, prostě mají obavy z nějakých nepřiměřených reakcí. Kdyby se tomu člověku třeba velmi přitížilo, protože to třeba přehnal s dávkováním a skončil v nemocnici a pak by doktorům sdělil, že to bylo na základě látky, která se používá pro desinfekci a dal iniciály toho pana léčitele, asi by měl pak ten léčitel o nemalé problémy vystaráno. Ale je taky pravdou, že ti skalní léčitelé používající především fytorerapii, MMS nikdy používat nebudou, protože je to pro ně chemická látka, stejně jako jiné klasické léky.
Jinak k těm echinokokům, pokud je v těle doslova zabydlen, tak i MMS je na něj krátké a trvá to dosti dlouhou dobu než se MMS podaří dostat i na místa, kde se poměrně často vyskytuje, jako např. hlava.
Jinak doporučuji domácí zvířata (pes, kočka) pravidelně odčervovat. Veterináři dávají odčervovací tablety dle váhy zvířete, cca. 2x do roka, což je velmi málo. Ideální je co 2 měsíce, i když i to je dle některých informací málo, ale dle mě je to taky závislé v jak promořené oblasti žijeme. Taky si doporučuji zjistit, zda tableta, kterou vám veterinář dá, obsahuje účinou látky na oba echinokoky. Většinou obsahuje pouze jednoho z nich nebo dokonce žádného. Pak se mnoho lidí diví, kde se u nich mohl objevit. Stačí si jenom domácího mazlíčka pohladit a neumít si ruce, natož aby vás oblizoval nebo dokonce malé dítě, jak může člověk často vidět. Takže nepomůže odčervit pouze sebe, ale i naše domácí mazlíčky, jinak je to začarovaný kruh a pak je vlastní odčervení pouze dočasné
BTW. Vermox je na echinoccoca neúčinný, ale přesto může mnoho lidem ulevit nebo se úplně zbavit různých trávicích problémů. Na něj je potřeba použít silnější kalibr Praziquantel nebo kvalitní zapper a nebo dlouhodobé užívání MMS.