Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Karban píše:Akord:

Jo, už jsem pochopil.

Tady se schází asi skupinka těch, co mají představu že to perpetuum mobile objeví.
Možná někteří z nich jsou při smyslech, ale prostě je baví diskuse, který stejně nemaj vyústění v nějaký efekt.

Já můžu řešit snížení spotřeby paliv tepelných motorů, o tom vím dost.
Taktéž vyřeším nouzové čerpání vody ze studny na zahradě, kde není elektrika, pomocí větru.

Ale rozjíždět debaty o tom, že snad může fungovat motor na magnety, snažit se ty magnety nějak stínit, a myslet si, že tem motor se bude točit jen tak bez dodání energie - no, to snad je trochu moc....
ok, tak když umíš snížit spotřebu tepelných motorů a využívat energii větru, tak jsi tady sice dobře, ale jenom na nesprávným vláknu - co tě vlastně na tom magnetickým motoru tak rozčiluje? ber to s nadhledem - když to někoho baví, tak proč by si nemohl za svoje peníze a ve svém volném čase stavět něco, co sice nemá žádný hmatatelný efekt, ale ani to nikomu neškodí (ani žádné energetické společnosti ;) )? Pokud máš nějaké konkrétní poznatky, proč ta která konstrukce nefunguje, klidně to napiš, ale ne jen takový to obecný "...to nejde, ...to nefunguje, nebo to snad je trochu moc" - že něco nefunguje my tady většinou víme... :)
jo a připojuju se k Akordovi a prosím o ohleduplnost - aspoň dočasnou - k martinovi, protože v poslední době ho tady bezdůvodně pár anonymů napadalo a tak si každou narážku trochu víc bere. dík

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Karban píše:Akord:

Jo, už jsem pochopil.

Tady se schází asi skupinka těch, co mají představu že to perpetuum mobile objeví.
Možná někteří z nich jsou při smyslech, ale prostě je baví diskuse, který stejně nemaj vyústění v nějaký efekt.

Já můžu řešit snížení spotřeby paliv tepelných motorů, o tom vím dost.
Taktéž vyřeším nouzové čerpání vody ze studny na zahradě, kde není elektrika, pomocí větru.

Ale rozjíždět debaty o tom, že snad může fungovat motor na magnety, snažit se ty magnety nějak stínit, a myslet si, že tem motor se bude točit jen tak bez dodání energie - no, to snad je trochu moc....
Pamatuj na to že téměř všechny věci co vznikly někdo vymyslel.Ne vždy byli tito lidé chápáni veřejností a to především tou "vzdělanější".Nikdy neříkej nikdy,co je dnes fikce a snářství může být v budoucnosti samozřejmé a k smíchu budou ti co tvrdili že "pára nemůže tahat vozy"to už tu bylo.Ono je to těžké a tak nech sny snílkům mezi které se řadím i já,ono tady nejde o nějaké perpetum to jsi asi špatně pochopil.Ale co,je to vlastně jedno co člověk to názor.
Já jen že jsi soudil dříve než jsi poznal souvislosti. :idea:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: pro tbest

Příspěvek od tbest »

Anonymous píše:jestli se tě to nějak dotklo, tak se omlouvám. Jde jen o to, že původní myšlenka na hvězdicový MM přišla od tebe v uvedeném odkazu.
Martin11 však vydává svůj hvězdicový MM za svůj. Smith.S přišel o radu
a první co bylo Martin11 chtěl ať mu náčrtek pošle na SZ.
Pokud někdo chce publikovat sůj nápad, dá to do fora, pokud má strach,
tak nedá, natož pak na SZ(obvzlášť člověku, kterého nezná osobně).

Není to nic proti magnetářům, jde jen o to, aby autorství nebylo upíráno
nositeli myšlenky.
Dotklo je slabé slovo. Už jsem to vstřebal, Martinovi vysvětlil, že útok nebyl ode mě. Tak na ujasnění, ten odkaz nebyl dán na zpochybnění martinova nápadu, ale na znázornění jak by se dala vyřešit rotující clona. Nic víc, nic míň! A jestli je hvězdicový magn. motor martinův nápad, nebo není... i kdyby nebyl, není to jedno? Jak jsem poznal Martina, tak dám ruku do ohně za to, že to nikde neobšlehl. Někdo je komunikativnější, někdo míň. Martin patří mezi ty první. Vylistoval jsem si jeho příspěvky (všechny jsem teda nečetl) a nikdy nikoho nenapadl jako první. Pokud se uchýlil k hrubším výrazům, bylo to vždy až jako reakce na stejně hrubé výpady.
Co se týče Karbana, poota to napsal tak, že dál k tomu není co dodávat. A aby v tom nebyl Martin11 a Akvarius1 sám, tak také patřím mezi ty blázny, kteří sní.
Tom.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše: Mám ověřené informace, že izotopická transmutace je možná a technicky proveditelná bez vnější emise ionizujícího záření.
Na to, aby se část jádra proklovala ven z elektronového obalu je potreba značne koncentrované energie. Pár set W v nekolika cm3 včetne navýšení rezonancí a magnetronu všeho druhu mi prijde jako psovi moucha. To bych radeji vsadil na laser, nebo plazmu, Teslova cívka i když umí rtg, prece je jenom pro plyny, a ty mají nízkou koncentraci hmoty.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Ještě něco k těm lakům,ceník za jednotku a dá se to obědnat i na dobírku ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Paráda. Já jsem nechal dělat špulky cívek z keramiky. Při tenkých stěnách se to při vypalování bortí. Použijem jinou hlínu nebo metodu přesného odlévání.S teplotou bychom si technicky poradili.Jak se však mění vlastnosti mědi, při teplotě 500????? Odpory, impedance,a ostatní ........aby nám to nehýbalo s frekvencí.Pro akorda. upřímně, já netuším, jestli ano, nebo ne. Nic jiného mi nezbývá. Vylučovací metodou jsem prošel všechny druhy energií a jejich získávání a vylezlo mi toto. Naštěstí vůbec o nic nejde a tedy se budem tvářit, že to fungovat může. Kdybychom se tvářili opačně, nebyl by jediný důvod cokoli dělat. No ne?? Zeptám se autora, jestli můžu zveřejnit studii na toto téma. Mám to totiž vysloveně zakázáno.Elementární fyzika je opravdu hodně daleko od pastvin..... 8)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

všem diskutujícím zde

Příspěvek od martin11 »

...Děkuju Akordovi, poota-ovi, Gromitovi, Tbest-ovi Akvarius-ovi 1 za morální podporu....Karbanovi se tímto veřejně omlouvám....zřejmě to není řadový šťoural, který se snaží jen prudit...
...tak k věci.....
....snažíme se o PM...já vím asi si mlátíš rukou o čelo....a říkáš si....boooože to jsou tupci.....bez dodání energie.....
....jo jo jo ....právě bez dodání energie.....umět tak vložit nějakou vrtulku do magnetického toku.....
....jen skokem k memu motoru.....snaha....podtrhávám...snaha...z mé strany je vyvést magnet z rovnováhy....psal jsem to již mockrát......vím, že mi to nebude makat....ale konstrukce vzniká proto, abych zjistil...proč to nefunguje....
....Fleming také objevil penicilin náhodou....
....a ta jeskyně a sekeromat.....když budeme jen sedět a plkat...a nic nedělat.....a to třeba i nesmysly....jako já ten motor......tak se můžeme časem vrátit do jeskyní.....ber to jako přirovnání........99% lidstva se veze.....a jen nepatrná část NĚCO....dělá....a ti co dělaj...se stávají terči .....protože jsou jiní.....vyčuhují z davu....jako já s tím motorem.....
...tak tě vítám na Foru.... :good: ...a upřesni svuj dotaz....ale asi to již nebude třeba......myslím , že jsem odpověděl dostatečně...
a ještě jednou....pravděpodobně jsi technik.....já ty magnety nemám do hvězdice, ale jako písty hvězdicového motoru, což je v tomto případě...jen...techický výraz....s hvězdicovým motorem to má jen stejné jméno...nic víc....clona je jen technický protředek...něco jako ventil v motoru...já vím 2takt ventily nemá...jinak doporučuji...třeba Perendev....světový vynález....už na tom obchodníci vydělali miliony....přečti si jen toto vlákno....
tak se měj fajn...zachovej nám přízeň....mohl bych svuj příspěvek s omluvou smazat....ale neudělám to...není to muj styl.....není radno dráždit hada bosou nohou....a máš -li něco...nějaký nápad....tak ho pošli.....já totiž hrozně rád kradu cizí nápady... :baby: ....zdraví Karkulka Červená a martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

To není špatný nápad s tou keramikou ;) mám doma dvě vlastně tři keramičky a občas něco spáchají tak jim zadám obědnávku :D Jsou to holky šikovný snad se jim to povede. Na aukru jsem našel tohle :

Nabízím křemíkové lisovací diody 1200V 20A. K dispozici jsou obě varianty,anoda nebo katoda na plášť. Provedení (kryt) B 47 PP.

Případný zájemce upřesní v kontaktním mailu počet a polaritu.

Diody nejsou popsané!

To jen kvůli tomu že v tom schema jsem viděl tu stabilizační diodu,možná by to šlo použít :oops:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jako náhražku lze použít papinův hrnec, musí se ale ostranit těsnění
mezi poklicí a nádobou. Dusit asi 6o min. do úplné změny barvy kovu.
Samozřejmně bez vody. (technologie "zepter")

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Anonymous píše:jako náhražku lze použít papinův hrnec, musí se ale ostranit těsnění
mezi poklicí a nádobou. Dusit asi 6o min. do úplné změny barvy kovu.
Samozřejmně bez vody. (technologie "zepter")
Pak to jemně scedíme přes čisté plátno a párkrát s to omlátíme na desinfikovaném řeznickém válu.Po příslušné operaci to opět proměříme a zjistíme výchylku z normálu.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Tak!

Příspěvek od chiq »

Mimo téma (offtopic)
...a je to tu! SR dňom 1.1.2009 odstavila jeden reaktor V1, čím sa stala energeticky závislou na dovoze elektriny! Podotýkam - reaktor nebolo potrebné odstavovať prešiel všetkými testami, ktoré si vymysleli všemožné i nemožné medzinárodné agentúry, korporácie, spoločnosti i sprisahanecké spolky... Nuž čo, keď chce niekto niekoho zhodiť na kolená, metódy si nájde...
Pre nás je to poriadne nakopnutie, aby sme už konečne niečo spravili...

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Četl jsem o tom, je to tak jak píšeš naše vlády dělají stejné chyby jako ty co zavinili ekonomickou krizi ve světě.Lidé jsou prostě nepoučitelní a závislost někomu prospívá bohužel ne lidem jako jsme mi.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Aquarius1 píše: naše vlády dělají stejné chyby jako ty co zavinili ekonomickou krizi ve světě
Težko to napsat lépe...snad jen, že vlády asi nejsou zcela svéprávné.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Vláda

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Vy si snad myslíte, že dneska vládnout je nějaká sranda! Vládne se přece jen proto, aby se dalo nahrabat stále větší množství peněz za kratší čas. A přitom je stále těžší objevit nějaký fígl nebo podraz, kterým by se ještě nějak dala zvětšit ta ubohá hromádka, ze které se musí uživit tolik hrabošů. Tak třeba peníze - jen se jich podaří vytisknout trochu víc, tak je jako na potvoru znehodnotí inflace, a je to zase na nic. Prostě nejjistější zůstává to prachsprosté okrádání, ale když si ten pitomý národ myslí, že se musí najíst, tak to taky asi nepůjde zvyšovat pořád. No a teď do toho ještě z čista jasna ta krize, to je taky pěkné překvapení. Nevím, nevím, ale jestli se na té krizi nepodaří něco trhnout, tak snad ty ubohé vlády budou nakonec muset začít okrádat už i ty hraboše. A vy hned, že vlády dělají chyby. Vůbec ne, dokonce i v téhle mizérii si dokázaly zvýšit svůj osobní standard, a to už je sakramensky dobrý výkon, který by si spíš zasloužil potlesk.
A proč se o tom bavíme ve vlákně o levnější elektřině pro domácnost? No přece proto, aby nám všem bylo jasné, že si ji musíme vyrábět sami; protože bude pro naši domácnost, tak to budeme dělat rádi a zadarmo, a jako surovinu musíme použít něco, co se ještě nepodařilo nekřesťansky zdanit. Promiňte, že jsem neodolal - poota

Rastosku
Nový člen

Re: Vláda

Příspěvek od Rastosku »

Mimo téma (offtopic)
Njn...sledujem po nete co je noveho vo svete VE--- a co nevidim---hodne linkov po zverejneni takmer okamzite nefunguje...namiesto nich je tam mnoho zavadzajucich a od tematu odbiehajucich...nahoda? Ja osobne na nahody neverim. :shock: Rasto

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“