Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Vitamin C

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
ibanez5
Stálý člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od ibanez5 »

Díky za odpověď :)

„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět.
Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Příspěvek od Batles »

Před časem jsem slíbil, že napíši variantu, jak do sebe dostat denně slušnou dávku Céčka.
Netýká se to ale rakovinářů:
Kupte si práškový vitamín C, hroznový cukr glukopur a fruktózu-ovocný cukr.
Smíchejte 8 gramů céčka, přidejte 8 vrchovatých lžiček hroznového a 3 lžičky ovocného cukru. Dolejte litr vody a popíjejte během dne.
100 kilový člověk ať si dává nejméně 12gr céčka+12 lžiček hroznového a 4 ovocného.
Pokud to někomu bude připadat kyselé, je pak lepší doředit si víc vody.
Céčko udělá práci jakou má, a navíc slušná porce energie pro mozek i organismus z cukrů a chuť na sladké je silně omezena :D
Kupodivu tato varianta užívání "zamotá hlavu plísním v gastrotraktu" a dojde ke snížení. Zřejmě se na tom podílí hlavně céčko dodávané přes den, protože to slušně snižuje většinu plísní, kromě aflatoxinu.
Batles :D
Naposledy upravil(a) Batles dne pát 14 úno 2014 10:42, celkem upraveno 1 x.

ibanez5
Stálý člen

Příspěvek od ibanez5 »

Možná blbá otázka, ale proč tolik cukru? kvůli kyselosti? :jump:

Batles
Zasloužilý člen

Příspěvek od Batles »

Ne, jde o rovnováhu energií :D
Tolik cukru to zas není.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

Batles píše:......
Smíchejte 8 gramů céčka, přidejte 8 vrchovatých lžic hroznového a 3 lžíce ovocného cukru. Dolejte litr vody a popíjejte během dne.
100 kilový člověk ať si dává nejméně 12gr céčka+12 lžiček hroznového a 4 ovocného.
.....:D
Lžíce (polévkové), nebo lžičky(kávové ???

Batles
Zasloužilý člen

Příspěvek od Batles »

Jéžiši, moc se omlouvám :bhead:
Vždy lžičky kávové :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Českymo došla na to, že se dá hodně askorbové do člověka našťouchat v mrkvové šťávě. Udělala až 40g během dne na třikrát, což je hodně, a bez :ptrain: Osobně bych to viděl jako rozumnější než používat fruktózu už z toho důvodu, co je známo o mrkvové šťávě. Mohu se ale s fruktózou mýlit, protože Askorbová je chemicky velice podobná cukrům a možná fruktózu nějak chemicky překope, nebo si tu směs překope bez ztráty květinky tělo.

Samozřejmě navidím do toho, jak byly kdy, u koho a z čeho odvozovány dávky tolerancí askorbové, či C jako takového a v jakých formách, ale definitivně mi z různého pokusnictví lidí tady na fóru leze, že je vstřebatelnost převelice danná tím, s čím se kyselina askorbová smíchá a tím sloučí do organických askorbátů, byť i v žaludku a v závislosti na jídle.

Definitivně bych si dovolil každému navrhnout si zaexperimentovat s kde čím, ale hlavně pokud možno se zeleninvými a ovocnými šťávami, tedy bez dřeně, i když hodně vodnaté zeleniny a ovoce budou fungovat dobře jak jsou. Já do sebe momentálně cpu askorbovou v kotvičníkovém čají s medem a i když jsem nezkoušel kam až se to dá takhle dotlačit, běžně za den udělám 8-10g askorbové. Čaj po přidání askorbové samozřejmě zesvětlá (stejně jako pravý, tmavý čaj), ale na kotvičníku to není moc vidět. Kyselost cca 4g C v hrnku cca 3dcl je velice rozumná. To zesvětlání samozřejmě pokazuje na vyreagování s oraganikou v čaji a něco aj s organikou v medu. Taky bych si pořídil krystalické C.

Pilule se daj sice použít, ale krystalická mi nějak líp vyhovuje, když ničím jiným, pak cenou. Za necelých 100 kandských peněz jsem koupil z US 4.5kg i s poštovným http://www.msm-msm.com/store/agora.cgi? ... cid&xm=off a firma byla natolik kulantní ve svém jednání při domluvě o způsobu zaslání a doručení, že jsem udělal vyjímku a napsal jí na Amazon doporučení. http://www.amazon.com/lbs-Bulk-Ascorbic ... ewpoints=1
Jestli to tu čte někdo, kdo C přeprodává v menším, prodaj aj 100kg a zase to vyjde laciněji, hlavně pak na poštovném.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
mahatma

Příspěvek od mahatma »

biologickú využiteľnosť vitamínu C výrazne zvyšuje prítomnosť flavonoidov. tie sa vyskytujú prakticky vo všetkom ovocí a zelenine, takže akákoľvek ovocná či zeleninová šťava je prospešná a napomáha využitiu céčka. takže čo komu chutí odšťaviť či rozmixovať, prisypať céčko a vyskúšať...
vysoký obsah flavonoidov má červené víno, ale przniť víno céčkom považujem za číre barbarstvo...aj keď niektoré vína sa už viac sprzniť nedajú, tam by to mohlo byť... :-)

ibanez5
Stálý člen

Příspěvek od ibanez5 »

Takže jsem si udělal malý pokus s vit. C
Mám doma vit.C s šípky "postupně se uvolňujíci.Doporučené dávkování 1 tableta obden. Bral jsem 1 tabletu každý den , pak 2 tablety každý den a včera jsem zkusil 2 tablety 1 ráno v šest a další ve dvanáct ... Večer ( po vypití 2 piv ) se mi na puse a na krku vyhodila šílena kopřivka , měl jsem nadměrně moc energie a samozřejmě :ptrain: .
V jedné tabletě je obsaženo 1000 mg , což je 1g.
Otázka zní proč se stalo , co se stalo, když se tady píše že zvládate i 8 g ? :D

Ještě složení: kyselina askorbová , prášek z šípků , kyselina stearová , stearan hořečnatý , fosforečnan vápenatý , oxid křemičitý , sodná sůl karboxymethylcelulózy , celulóza. Made in USA ...

mahatma

Příspěvek od mahatma »

ibanez5 píše: Otázka zní proč se stalo , co se stalo, když se tady píše že zvládate i 8 g ? :D
no o kombinácii piva s céčkom tu ešte nikto nepísal... tak skús skombinovať osvedčené recepry tu z fóra a vyskúšaj koľko toho céčka znesieš v rajčinovej, alebo mrkvovej šťave...
možno sa TI práve podarilo objaviť pivnú očistnú kúru - pivo s céčkom - dokonale vyčistí črevá :-D

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

batles.... jaká rovnováha energie? jako že vit c způsobí hypoglykemii, nebo snižuje cukr v krvi?
tož to by byla docela pecka, ovšem tomu tak prokazatelně není. Kdyby ano, zachránily by se kopce životů....není žádný problém pozřít 8 gramů céčka, ovšem bez těch ostatních sraček made in usa.
čistej prášek je čistej prášek....

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
ibanez5
Stálý člen

Příspěvek od ibanez5 »

možno sa TI práve podarilo objaviť pivnú očistnú kúru - pivo s céčkom - dokonale vyčistí črevá :-D
------------------------------------------------
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
čistej prášek je čistej prášek....
...to si už teďka taky myslím... :bhead: :D

vrabco
Stálý člen
Dal: 128 poděkování
Dostal: 52 poděkování

Příspěvek od vrabco »

jarda ovčák píše:...vit c způsobí hypoglykemii, nebo snižuje cukr v krvi?
tož to by byla docela pecka, ovšem tomu tak prokazatelně není."
Preukazateľné je zatiaľ iba to, čo si preukazateľne neuviedol! Tuharský v tomto zmysle urobil nadprácu aj za teba a dohľadal mnohé zdroje od ktorých sa môžeš pokojne odpichnúť, ak sa chceš v tom ďalej šprtať.

„Vitamín C zlepšuje využiteľnosť inzulínu a pomáha pečeni v metabolizme uhľohydrátov, čím znižuje potrebu injekčného inzulínu a ďalších liekov u významného podielu pacientov, až 40%.“
„Až pre 60% diabetikov postačuje diéta a 10g vitamínu C denne.“
„Bráni abnormálnej bunkovej akumulácii sorbitolu, čím bráni zrakovým komplikáciám cukrovky.“
„Pomáha kontrolovať hyperglykémiu, znižuje glykáciu.“
„Vírusové infekcie u diabetikov môžu závratne zvýšiť potrebu inzulínu; Klenner uvádza prípad 7-ročného diabetika, ktorý dostal osýpky a spotreba stúpla z 5 na 90 jednotiek denne; po nasadení vitamínu C 1g à 4h sa dostala pod kontrolu tak infekcia, ako aj cukor."
„Dávky treba zvyšovať opatrne a postupne, pretože sa vyskytol aj jeden raritný prípad zvýšenia hladiny cukru pri užívaní 4,5g vitamínu C denne.“

Zdroje:
- Frederick R. Klenner, M.D., F.C.C.P. Observations on the dose and administration of ascorbic acid when employed beyond the range of a vitamin in human pathology. J. App. Nutr. 1971;23:61-88. http://www.orthomed.com/klenner.htm
alternatívne: http://www.nutri.com/wn/klenner.html
http://yost.com/health/klenner/klenner-1971.pdf http://tesla3.com/forme/e_nutriment_vit ... nous1.html
http://www.seanet.com/~alexs/ascorbate/ ... e_1988.htm
alternatívne: http://www.vitaminc.co.nz/pdf/CLINICAL- ... NER-MD.pdf
http://tesla3.com/forme/e_nutriment_vit ... nous2.html
- Cunningham JJ. The Glucose/Insulin System and Vitamin C: Implications in Insulin-Dependent Diabetes Mellitus. J Am Coll Nutr. 1998 Apr;17(2):105-8. PMID: 9550452.
- Krone CA, Ely JT. Ascorbic acid, glycation, glycohemoglobin and aging. Med Hypotheses. 2004;62(2):275-9. ISSN 0306-9877. PMID: 14962639. doi:10.1016/S0306-9877(03)00313- X
- Harding AH, Wareham NJ, Bingham SA, Khaw K, Luben R, Welch A, Forouhi NG. Plasma vitamin C level, fruit and vegetable consumption, and the risk of new-onset type 2 diabetes mellitus: the European prospective investigation of cancer--Norfolk prospective study. Arch Intern Med. 2008 Jul 28;168(14):1493-9. PMID: 18663161. http://archinte.ama- assn.org/cgi/content/abstract/168/14/1493
- Harding AH, Wareham NJ, Bingham SA, Khaw K, Luben R, Welch A, Forouhi NG. Plasma vitamin C level, fruit and vegetable consumption, and the risk of new-onset type 2 diabetes mellitus: the European prospective investigation of cancer--Norfolk prospective study. Arch Intern Med. 2008 Jul 28;168(14):1493-9. PMID: 18663161. http://archinte.ama- assn.org/cgi/content/abstract/168/14/1493

sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Batlesi, díky za tip. Píšeš, že to není pro rakovináře. Máš i pro ně něco?

Batles
Zasloužilý člen

Příspěvek od Batles »

Mám :D
Každý večer 2-4gr. C se šípky s prodl. uvolňováním + kešu. Kolik gr. céčka, tolik ks oříšků.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“