Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Vitamin C
-
- Stálý člen
- Dal: 25 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Vitamin C
Díky za odpověď
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět.
Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
- Batles
- Zasloužilý člen
- Dal: 284 poděkování
- Dostal: 709 poděkování
Před časem jsem slíbil, že napíši variantu, jak do sebe dostat denně slušnou dávku Céčka.
Netýká se to ale rakovinářů:
Kupte si práškový vitamín C, hroznový cukr glukopur a fruktózu-ovocný cukr.
Smíchejte 8 gramů céčka, přidejte 8 vrchovatých lžiček hroznového a 3 lžičky ovocného cukru. Dolejte litr vody a popíjejte během dne.
100 kilový člověk ať si dává nejméně 12gr céčka+12 lžiček hroznového a 4 ovocného.
Pokud to někomu bude připadat kyselé, je pak lepší doředit si víc vody.
Céčko udělá práci jakou má, a navíc slušná porce energie pro mozek i organismus z cukrů a chuť na sladké je silně omezena
Kupodivu tato varianta užívání "zamotá hlavu plísním v gastrotraktu" a dojde ke snížení. Zřejmě se na tom podílí hlavně céčko dodávané přes den, protože to slušně snižuje většinu plísní, kromě aflatoxinu.
Batles
Netýká se to ale rakovinářů:
Kupte si práškový vitamín C, hroznový cukr glukopur a fruktózu-ovocný cukr.
Smíchejte 8 gramů céčka, přidejte 8 vrchovatých lžiček hroznového a 3 lžičky ovocného cukru. Dolejte litr vody a popíjejte během dne.
100 kilový člověk ať si dává nejméně 12gr céčka+12 lžiček hroznového a 4 ovocného.
Pokud to někomu bude připadat kyselé, je pak lepší doředit si víc vody.
Céčko udělá práci jakou má, a navíc slušná porce energie pro mozek i organismus z cukrů a chuť na sladké je silně omezena
Kupodivu tato varianta užívání "zamotá hlavu plísním v gastrotraktu" a dojde ke snížení. Zřejmě se na tom podílí hlavně céčko dodávané přes den, protože to slušně snižuje většinu plísní, kromě aflatoxinu.
Batles
Naposledy upravil(a) Batles dne pát 14 úno 2014 10:42, celkem upraveno 1 x.
-
- Stálý člen
Možná blbá otázka, ale proč tolik cukru? kvůli kyselosti?
- Batles
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Lžíce (polévkové), nebo lžičky(kávové ???Batles píše:......
Smíchejte 8 gramů céčka, přidejte 8 vrchovatých lžic hroznového a 3 lžíce ovocného cukru. Dolejte litr vody a popíjejte během dne.
.....
- Batles
- Zasloužilý člen
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Českymo došla na to, že se dá hodně askorbové do člověka našťouchat v mrkvové šťávě. Udělala až 40g během dne na třikrát, což je hodně, a bez Osobně bych to viděl jako rozumnější než používat fruktózu už z toho důvodu, co je známo o mrkvové šťávě. Mohu se ale s fruktózou mýlit, protože Askorbová je chemicky velice podobná cukrům a možná fruktózu nějak chemicky překope, nebo si tu směs překope bez ztráty květinky tělo.
Samozřejmě navidím do toho, jak byly kdy, u koho a z čeho odvozovány dávky tolerancí askorbové, či C jako takového a v jakých formách, ale definitivně mi z různého pokusnictví lidí tady na fóru leze, že je vstřebatelnost převelice danná tím, s čím se kyselina askorbová smíchá a tím sloučí do organických askorbátů, byť i v žaludku a v závislosti na jídle.
Definitivně bych si dovolil každému navrhnout si zaexperimentovat s kde čím, ale hlavně pokud možno se zeleninvými a ovocnými šťávami, tedy bez dřeně, i když hodně vodnaté zeleniny a ovoce budou fungovat dobře jak jsou. Já do sebe momentálně cpu askorbovou v kotvičníkovém čají s medem a i když jsem nezkoušel kam až se to dá takhle dotlačit, běžně za den udělám 8-10g askorbové. Čaj po přidání askorbové samozřejmě zesvětlá (stejně jako pravý, tmavý čaj), ale na kotvičníku to není moc vidět. Kyselost cca 4g C v hrnku cca 3dcl je velice rozumná. To zesvětlání samozřejmě pokazuje na vyreagování s oraganikou v čaji a něco aj s organikou v medu. Taky bych si pořídil krystalické C.
Pilule se daj sice použít, ale krystalická mi nějak líp vyhovuje, když ničím jiným, pak cenou. Za necelých 100 kandských peněz jsem koupil z US 4.5kg i s poštovným http://www.msm-msm.com/store/agora.cgi? ... cid&xm=off a firma byla natolik kulantní ve svém jednání při domluvě o způsobu zaslání a doručení, že jsem udělal vyjímku a napsal jí na Amazon doporučení. http://www.amazon.com/lbs-Bulk-Ascorbic ... ewpoints=1
Jestli to tu čte někdo, kdo C přeprodává v menším, prodaj aj 100kg a zase to vyjde laciněji, hlavně pak na poštovném.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Samozřejmě navidím do toho, jak byly kdy, u koho a z čeho odvozovány dávky tolerancí askorbové, či C jako takového a v jakých formách, ale definitivně mi z různého pokusnictví lidí tady na fóru leze, že je vstřebatelnost převelice danná tím, s čím se kyselina askorbová smíchá a tím sloučí do organických askorbátů, byť i v žaludku a v závislosti na jídle.
Definitivně bych si dovolil každému navrhnout si zaexperimentovat s kde čím, ale hlavně pokud možno se zeleninvými a ovocnými šťávami, tedy bez dřeně, i když hodně vodnaté zeleniny a ovoce budou fungovat dobře jak jsou. Já do sebe momentálně cpu askorbovou v kotvičníkovém čají s medem a i když jsem nezkoušel kam až se to dá takhle dotlačit, běžně za den udělám 8-10g askorbové. Čaj po přidání askorbové samozřejmě zesvětlá (stejně jako pravý, tmavý čaj), ale na kotvičníku to není moc vidět. Kyselost cca 4g C v hrnku cca 3dcl je velice rozumná. To zesvětlání samozřejmě pokazuje na vyreagování s oraganikou v čaji a něco aj s organikou v medu. Taky bych si pořídil krystalické C.
Pilule se daj sice použít, ale krystalická mi nějak líp vyhovuje, když ničím jiným, pak cenou. Za necelých 100 kandských peněz jsem koupil z US 4.5kg i s poštovným http://www.msm-msm.com/store/agora.cgi? ... cid&xm=off a firma byla natolik kulantní ve svém jednání při domluvě o způsobu zaslání a doručení, že jsem udělal vyjímku a napsal jí na Amazon doporučení. http://www.amazon.com/lbs-Bulk-Ascorbic ... ewpoints=1
Jestli to tu čte někdo, kdo C přeprodává v menším, prodaj aj 100kg a zase to vyjde laciněji, hlavně pak na poštovném.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
biologickú využiteľnosť vitamínu C výrazne zvyšuje prítomnosť flavonoidov. tie sa vyskytujú prakticky vo všetkom ovocí a zelenine, takže akákoľvek ovocná či zeleninová šťava je prospešná a napomáha využitiu céčka. takže čo komu chutí odšťaviť či rozmixovať, prisypať céčko a vyskúšať...
vysoký obsah flavonoidov má červené víno, ale przniť víno céčkom považujem za číre barbarstvo...aj keď niektoré vína sa už viac sprzniť nedajú, tam by to mohlo byť... :-)
vysoký obsah flavonoidov má červené víno, ale przniť víno céčkom považujem za číre barbarstvo...aj keď niektoré vína sa už viac sprzniť nedajú, tam by to mohlo byť... :-)
-
- Stálý člen
Takže jsem si udělal malý pokus s vit. C
Mám doma vit.C s šípky "postupně se uvolňujíci.Doporučené dávkování 1 tableta obden. Bral jsem 1 tabletu každý den , pak 2 tablety každý den a včera jsem zkusil 2 tablety 1 ráno v šest a další ve dvanáct ... Večer ( po vypití 2 piv ) se mi na puse a na krku vyhodila šílena kopřivka , měl jsem nadměrně moc energie a samozřejmě .
V jedné tabletě je obsaženo 1000 mg , což je 1g.
Otázka zní proč se stalo , co se stalo, když se tady píše že zvládate i 8 g ?
Ještě složení: kyselina askorbová , prášek z šípků , kyselina stearová , stearan hořečnatý , fosforečnan vápenatý , oxid křemičitý , sodná sůl karboxymethylcelulózy , celulóza. Made in USA ...
Mám doma vit.C s šípky "postupně se uvolňujíci.Doporučené dávkování 1 tableta obden. Bral jsem 1 tabletu každý den , pak 2 tablety každý den a včera jsem zkusil 2 tablety 1 ráno v šest a další ve dvanáct ... Večer ( po vypití 2 piv ) se mi na puse a na krku vyhodila šílena kopřivka , měl jsem nadměrně moc energie a samozřejmě .
V jedné tabletě je obsaženo 1000 mg , což je 1g.
Otázka zní proč se stalo , co se stalo, když se tady píše že zvládate i 8 g ?
Ještě složení: kyselina askorbová , prášek z šípků , kyselina stearová , stearan hořečnatý , fosforečnan vápenatý , oxid křemičitý , sodná sůl karboxymethylcelulózy , celulóza. Made in USA ...
no o kombinácii piva s céčkom tu ešte nikto nepísal... tak skús skombinovať osvedčené recepry tu z fóra a vyskúšaj koľko toho céčka znesieš v rajčinovej, alebo mrkvovej šťave...ibanez5 píše: Otázka zní proč se stalo , co se stalo, když se tady píše že zvládate i 8 g ?
možno sa TI práve podarilo objaviť pivnú očistnú kúru - pivo s céčkom - dokonale vyčistí črevá :-D
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
batles.... jaká rovnováha energie? jako že vit c způsobí hypoglykemii, nebo snižuje cukr v krvi?
tož to by byla docela pecka, ovšem tomu tak prokazatelně není. Kdyby ano, zachránily by se kopce životů....není žádný problém pozřít 8 gramů céčka, ovšem bez těch ostatních sraček made in usa.
čistej prášek je čistej prášek....
tož to by byla docela pecka, ovšem tomu tak prokazatelně není. Kdyby ano, zachránily by se kopce životů....není žádný problém pozřít 8 gramů céčka, ovšem bez těch ostatních sraček made in usa.
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
-
- Stálý člen
možno sa TI práve podarilo objaviť pivnú očistnú kúru - pivo s céčkom - dokonale vyčistí črevá :-D
------------------------------------------------
...to si už teďka taky myslím...
...to si už teďka taky myslím...
-
- Stálý člen
- Dal: 128 poděkování
- Dostal: 52 poděkování
Preukazateľné je zatiaľ iba to, čo si preukazateľne neuviedol! Tuharský v tomto zmysle urobil nadprácu aj za teba a dohľadal mnohé zdroje od ktorých sa môžeš pokojne odpichnúť, ak sa chceš v tom ďalej šprtať.jarda ovčák píše:...vit c způsobí hypoglykemii, nebo snižuje cukr v krvi?
tož to by byla docela pecka, ovšem tomu tak prokazatelně není."
„Vitamín C zlepšuje využiteľnosť inzulínu a pomáha pečeni v metabolizme uhľohydrátov, čím znižuje potrebu injekčného inzulínu a ďalších liekov u významného podielu pacientov, až 40%.“
„Až pre 60% diabetikov postačuje diéta a 10g vitamínu C denne.“
„Bráni abnormálnej bunkovej akumulácii sorbitolu, čím bráni zrakovým komplikáciám cukrovky.“
„Pomáha kontrolovať hyperglykémiu, znižuje glykáciu.“
„Vírusové infekcie u diabetikov môžu závratne zvýšiť potrebu inzulínu; Klenner uvádza prípad 7-ročného diabetika, ktorý dostal osýpky a spotreba stúpla z 5 na 90 jednotiek denne; po nasadení vitamínu C 1g à 4h sa dostala pod kontrolu tak infekcia, ako aj cukor."
„Dávky treba zvyšovať opatrne a postupne, pretože sa vyskytol aj jeden raritný prípad zvýšenia hladiny cukru pri užívaní 4,5g vitamínu C denne.“
Zdroje:
- Frederick R. Klenner, M.D., F.C.C.P. Observations on the dose and administration of ascorbic acid when employed beyond the range of a vitamin in human pathology. J. App. Nutr. 1971;23:61-88. http://www.orthomed.com/klenner.htm
alternatívne: http://www.nutri.com/wn/klenner.html
http://yost.com/health/klenner/klenner-1971.pdf http://tesla3.com/forme/e_nutriment_vit ... nous1.html
http://www.seanet.com/~alexs/ascorbate/ ... e_1988.htm
alternatívne: http://www.vitaminc.co.nz/pdf/CLINICAL- ... NER-MD.pdf
http://tesla3.com/forme/e_nutriment_vit ... nous2.html
- Cunningham JJ. The Glucose/Insulin System and Vitamin C: Implications in Insulin-Dependent Diabetes Mellitus. J Am Coll Nutr. 1998 Apr;17(2):105-8. PMID: 9550452.
- Krone CA, Ely JT. Ascorbic acid, glycation, glycohemoglobin and aging. Med Hypotheses. 2004;62(2):275-9. ISSN 0306-9877. PMID: 14962639. doi:10.1016/S0306-9877(03)00313- X
- Harding AH, Wareham NJ, Bingham SA, Khaw K, Luben R, Welch A, Forouhi NG. Plasma vitamin C level, fruit and vegetable consumption, and the risk of new-onset type 2 diabetes mellitus: the European prospective investigation of cancer--Norfolk prospective study. Arch Intern Med. 2008 Jul 28;168(14):1493-9. PMID: 18663161. http://archinte.ama- assn.org/cgi/content/abstract/168/14/1493
- Harding AH, Wareham NJ, Bingham SA, Khaw K, Luben R, Welch A, Forouhi NG. Plasma vitamin C level, fruit and vegetable consumption, and the risk of new-onset type 2 diabetes mellitus: the European prospective investigation of cancer--Norfolk prospective study. Arch Intern Med. 2008 Jul 28;168(14):1493-9. PMID: 18663161. http://archinte.ama- assn.org/cgi/content/abstract/168/14/1493
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1783 poděkování
- Dostal: 634 poděkování
- Batles
- Zasloužilý člen
Mám
Každý večer 2-4gr. C se šípky s prodl. uvolňováním + kešu. Kolik gr. céčka, tolik ks oříšků.
Každý večer 2-4gr. C se šípky s prodl. uvolňováním + kešu. Kolik gr. céčka, tolik ks oříšků.