gewo píše:
Jo. Super dokument. Hodně starý dokument... Dobrý pro lamy a ovce.
Věda dodnes NEMÁ udržitelno teorii o těchto věcech! Takže dokumentátoři byli nuceni být rychlejší než skutečnost. Ale pokud Ti to stačí, sežeň si to a dívej se na to od rána do večera. Žůžolabůžo.
Přístup k archivu nehci jen kvuli blesku, samozřejmě, že ty jejich komentáře a vysvětlení, je třeba hodit za hlavu (minimálně je brát s 500 m odstupem), ale dokument jako takový vůbec není pro lamy, jestli ho hned hážeš na hnojník jsi lama ty. Já jako jeden z mála s otevřenou myslí, se hned nad tím co vidím zamyslím, jejich pozorování mraků mne přivede na spoustu nových myšlenek, při sledování těch fantastických výbojů mě napadá 100 způsobů jak by to mohlo být, představuji si co se tam asi děje, vliv teploty na statický náboj, poměr atmosférického tlaku k množství výbojů, vznik dusičňanů (výbojem) potřebných pro růst rostlin, vznik mraku z vody a následný vznik blesku, to jsou pro mne nové informace, častější blesky nad elektricky aktivní oblastní ... určitě takové obrázky nejsou pro lamy, jen je třeba na ně koukat s vypnutým zvukem a psát si svými slovy co se právě děje na obrazovce.
Houwgh
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.