Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Simulace neexistujících jevů

Příspěvek od martin11 »

[2x stejné...omlouvám se.... :roll: zas to nějak blbe ...nebo já :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:...to to raději vyrobím....než bych to simuloval...a do simulace NIKDY....nenakomponuji vlastnost magnetickou Fe...každá várka Fe je jiná....
Muže se nekdy stát, že výroba je jednodušší cesta, než simulace. Ale vliv Fe není pro Tvou konstrukci podstatný(stačí, aby železo bylo mekké a nemelo hysterezní smyčku tlustou), krome toho se Fe dá simulovat fakt dobre, včetne celé jeho hysterezní krivky, tedy se zahrnutím nelinearity. Sám mám v datech dost takových krivek, a použil jsem je dostikrát, než jsem cosi vyrobil, jinak bych sám naletel na svuj špatný odhad. Kdyby byl vliv Fe natolik podstatný, tak nejsi schopný konstrukci stroje v principu zopakovat ani Ty sám.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Akord píše:
martin11 píše:...to to raději vyrobím....než bych to simuloval...a do simulace NIKDY....nenakomponuji vlastnost magnetickou Fe...každá várka Fe je jiná....
Muže se nekdy stát, že výroba je jednodušší cesta, než simulace. Ale vliv Fe není pro Tvou konstrukci podstatný(stačí, aby železo bylo mekké a nemelo hysterezní smyčku tlustou), krome toho se Fe dá simulovat fakt dobre, včetne celé jeho hysterezní krivky, tedy se zahrnutím nelinearity. Sám mám v datech dost takových krivek, a použil jsem je dostikrát, než jsem cosi vyrobil, jinak bych sám naletel na svuj špatný odhad. Kdyby byl vliv Fe natolik podstatný, tak nejsi schopný konstrukci stroje v principu zopakovat ani Ty sám.
...jak jinak než souhlasit...
..ale...jak pomocí simulátoru vybylancuju tu clonu...respektive ....síly mezi magnety ...jinak než v ruce a citem ...si nedovedu představit....asi to určitě jde....technika i měřící systemy jsou dnes fantastické...ale.....kutil a kuchyňský vědec mého typu, který teprve vstupem na toto forum zjistil ...co je to voltmetr...má dělat.??? a...viz 90% nově příchozích červených karkulek....
...simulátor mu nepomůže vubec v ničem....je to jako s foťákem.....špičkový přístroj nevyfotí špičkovou fotku....je to o znalostech , vědění v oboru, vlastních zkušenostech a nápadu....a to opět 99% lidí nemá....le mi líto, ale nemá....a když chybí jen jeden z výše zmíněných předpokladů, tak se stávám jen plagiatorem....byť v dobrém slova smyslu....martin11 :lol: & karkulka královna... :oops:

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Akord píše:Simulátor ani není potreba, proste neveríš už napsaným argumentum, a chceš si to osahat. Nic proti vkusu Karkulky, ale ta drina. 2D simulátor tvoji situaci stejne nereší, protože mag. pole zvlášte toroidu se neuzavírá ve 2D rovine. Ne každý simulátor umí počítat i síly, takže by jsi potreboval drahý soft, no a ten je tak složitý, že by si tomu opet neveril. S 3D jsem nedelal ani já. Argument o tom, že toroid se otáčivého momentu nijak nezúčastní, protože je rotačne úplne symetrický je velmi silný, a samotná radiální síla je nanic. Pokud chceš získat otáčivou sílu pusobící vuči jakýmkoli zpusobem, tak aspoň malá část síly musí pusobit mimo osu, ne presne radiálne. Zrejme nevidíš souvislost, že ten prstenec nepripustí ani náznak otáčivé síly. Ty ji však predpokládáš, protože jsi si nenakreslil reakci síly pusobící na píst. Bereš do úvahy pouze akci pístu a reakci zbytku, jako clona a podobne. Jenže reakce pusobí i na prstenec. Ten je ale symetrický, a proto se ta otáčivá reakce se nemá o co oprít. Výsledkem je, že nemá jak pusobit ani akce týkající se prstence(ne clony). Predstav si situaci, kdy písty celé pole prstence strhnou se sebou, pole bude proste cestovat s písty, a tím se stane prstenec zbytečný. Jako celek umí prstenec pusobit pouze radiálne, protože je symetrický. Promysli to porádne, jde to i bez simulace. Na hotovém výrobku je to však videt lépe, taky se na nej lépe dívá.
...již po několikáté...ano ano ano...toroid jsme si již dávno vysvětili, clonu a vířivé proudy také....písty jsou jasné...zde jsme začali mluvit o simulaci v počítači....já jsem nejen v tomto oboru uplně mimo....a výrobu vlastního motoru už nebudu zastavovat....uvidíme co vyleze....bude to poučné pro mne, pro tebe....a pro všechny....jako perendev....jen budu mít dukaz...na stole...že to opravdu nefunguje.....Akord dík...zdraví martin11 :lol:

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
[quote="martin11"][/quote]
dík za zprávu :pivko:

* * * *

Howard Johnson Magnet Motor

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3D9ny
Naposledy upravil(a) krakonos dne ned 15 bře 2009 2:21, celkem upraveno 1 x.

Nenchnete se okmalat sývm mokezm , ve zkunočtesti to mžůe být teřba jniak . Toto si přteči jšetě jendou vemli pomlau a nalhas ! Rozmuíme si ?
krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)

Nenchnete se okmalat sývm mokezm , ve zkunočtesti to mžůe být teřba jniak . Toto si přteči jšetě jendou vemli pomlau a nalhas ! Rozmuíme si ?
krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
Plánek , jak postavit magnetický motor

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3D7Dz

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Magnetický motor, overunity, open source

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3DlPz

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
W. Gary - Magnet Motor , je jednoduchý

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3DQle

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
Vynálezce Michael J. Brady z Johannesburgu

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3D6FS

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
Magnetické motory - LittleGrayMenVideo

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3Dry7

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“