Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Příspěvky

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše: Ale vážně - moc si těch bodů vážím, moc si vážím toho, že jste akceptovali názory mladé nefyzičky, a už jenom to, že o těch problémech tady řešených přemýšlím, hledám spolu s vámi řešení je pro mne rozšíření mých znalostí a za to vám všem dík ! :D :D :D
Na "nefyzičku" to nevypadá, myslím si, že Tvé vzdělání a logické myšlení je na takové úrovni, že o nějakém rozšíření znalostí netřeba vážně uvažovat. Obrázek
Bruno Traven
Když slyším Bruno, představím si sedmiprocentního s čajovým malíčkem a mašličkou na krku :P

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Re: SVĚTLO

Příspěvek od spaceball »

Ilem píše: V plazmě je údajně rychlejší, než ve vakuu. je to stejné, jako na té polévce vlny se šíří stejnou rychlostí bez ohledu na to, jak jsou velké, ale když dáš do talíře místo plévky olej, bude rychlost jiná.
Opravdu? Nejedná se náhodou o fázovou rychlost v brázdovém poli? Dispersní relace je v závislosti úhlové frekvence
a vektorem vlny - rychlost v závislosti vlnové délky v plazmatu. Superluminózní křivka elm. vlny přesahuje světelný
kužel, ale fázově, tudíž nemá souvislost s přenosem informací, energie a ani hmoty v plazmatu. Subluminózní linie
platí pro fázovou rychlost nižší rychlosti světla - jedná se o nepohybující plazmu. Všechny
subluminózní relace mají vždy podsvětelné rychlosti i při urychlení plazmatu na těsně podsvětelnou. Brázdové pole
je tedy odpovědné za fázovou rychlost em v plazmatu, ale nikdy nemůže způsobit přenos hmoty nadsvětelně.
Urychlování je způsobeno prostorovou změnou vlnění - magnetické pole je orientováno kolmo na směr, elektrické
podélně - brázdově...urychluje se způsobem surfaře na vlně...nikdy ne nad c....velmi zjednodušeně... ;)

Rychlost světla může být překročena pro dané prostředí, které je limitem, to znamená, že pohyb elektronů např.
ve vodě je vyšší než rychlost světla ve vodě (nikoliv ve vakuu). Šoková vlna vyvolá namodralý svit ozařované vody.
Naposledy upravil(a) spaceball dne stř 23 pro 2009 0:23, celkem upraveno 1 x.

Spaceball Obrázek
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

Spaceball píše
Na "nefyzičku" to nevypadá,.....

Tak to ale je, "nefyzička" každým coulem... :D Ale pozor - k technice mám blízko, okolnosti mě donutily !!! :D

A k tomu Brunovi - velký dobrodruh, autor mnoha pěkných knížek....a kromě jiného řekl i toto:

"Mužové se většinou cítí nepohodlně, když si nemají co povídat. Proto je polovina všeho, co muži spolu mluví, nesmysl v podstatě ještě zbytečnější, než plácání starých bab u necek." :roll:

Tak hoši - krásnou dobrou noc !!! :D :D :D

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rival »

Gillian píše: A k tomu Brunovi - velký dobrodruh, autor mnoha pěkných knížek....a kromě jiného řekl i toto:

"Mužové se většinou cítí nepohodlně, když si nemají co povídat. Proto je polovina všeho, co muži spolu mluví, nesmysl v podstatě ještě zbytečnější, než plácání starých bab u necek." :roll:
Asi chyba v překladu... Nejspíš nemyslel muže, ale mužatky :D. Neb my skuteční muži dokážeme společně i mlčet... a je nám přitom báječně :D.

rival - živý člověk - suverén
Gillian
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

:D :D :D Nejsi autorem té tv reklamy ?

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

spaceball píše: Opravdu? Nejedná se náhodou o fázovou rychlost v brázdovém poli?
Nevím, někde jsem to kdysi četl. Už si nepamatuju kde, ale zaujalo mě to, tak jsem si to zapamatoval. Dokonce tam dokazovali, že to je v souladu s teorií relativity. Ale to už bylo nad mé chápání. Přece jen jsem obyčejný elektrikář.
spaceball píše: Rychlost světla může být překročena pro dané prostředí, které je limitem, to znamená, že pohyb elektronů např.
ve vodě je vyšší než rychlost světla ve vodě (nikoliv ve vakuu). Šoková vlna vyvolá namodralý svit ozařované vody.
Čerenkovovo záření jsem měl možnost vidět v Řeži u Prahy. Krásná věc, přál bych to každému.

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše:.... zbytečnější, než plácání starých bab u necek." :roll:
Starou babu bych nepoplácal, ani u necek, ani nikde ... :P :P Ich verstehe das richtig ? :P :P

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Ilem píše:Nevím, někde jsem to kdysi četl. Už si nepamatuju kde, ale zaujalo mě to, tak jsem si to zapamatoval. Dokonce tam dokazovali, že to je v souladu s teorií relativity.
Bez obav, je to v souladu...jen tam zapoměli ohledně plazmatu něco malého dopsat ;)
Ilem píše:Čerenkovovo záření jsem měl možnost vidět v Řeži u Prahy. Krásná věc, přál bych to každému.
A co ryby? Měly správný počet ploutví a očí? :P

Spaceball Obrázek
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

spaceball píše:
Gillian píše:.... zbytečnější, než plácání starých bab u necek." :roll:
Starou babu bych nepoplácal, ani u necek, ani nikde ... :P :P Ich verstehe das richtig ? :P :P
:D :D :D Je le crois et j'y suis ! Bon soir !

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Je pensais que adieu. Cela me rappelle... ;) Bonne nuit !

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

spaceball píše: A co ryby? Měly správný počet ploutví a očí? :P
Pokud mě paměť neklame, byla to těžká voda, tam se rybám asi moc nedaří. Měli tam ponořený, myslím, nějaký gama zářič. Bylo to pěkně hluboko. Podrobnosti už se mi vytrácejí, je to 1/4 století. :cry:

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Ilem píše:
spaceball píše: A co ryby? Měly správný počet ploutví a očí? :P
Pokud mě paměť neklame, byla to těžká voda, tam se rybám asi moc nedaří. Měli tam ponořený, myslím, nějaký gama zářič. Bylo to pěkně hluboko. Podrobnosti už se mi vytrácejí, je to 1/4 století. :cry:
Nemusí se jednat o težkou vodu, stačí obyčejná voda a radioaktivní zářič jak píšeš... Já už se lekl, že to byl nějaký potok a ono se jednalo o vyhořelé palivo nebo jiný radioaktivní odpad... ve vodě...(Rež - neuvědomil jsem si to, měl jsem zato, že je to nějaká říčka...proto ty ryby :P ). ;) Dobrou noc

Spaceball Obrázek
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: čo je príčina natiahnutia hodín

Příspěvek od Akord »

Anonymous píše:
buky píše:Jedno je len koliesko na fúriku.
Že energiu zlučujem s teplom príliš doslova?
Ak bude práca mať výsledok v jouloch, tak aj naďalej zlučovaná bude.
Fenoménu "buky" je niečo logicky vysvetliť zbytočné.
P.
Aha. Najlepšie hneď aj bude, ak aj všetko, čo meriame v metroch bude zlúčené. Veď načo používať toľko rôznych slov.

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Hrouda nohy víže

Příspěvek od Gabča »

Hezký večer,
Jestli můžu naše gravitační vlákénko trochu vánočně odlehčit...samozřejmě ale o gravitaci: mám v ruce Astropis, kde je Grygarův článek o Nerudových Písních kosmických (1878). Kromě toho, že Neruda uměl znamenitě popularizovat astronomii

je tam taky Píseň č. 21, ano, to je ona známá z filmu Marečku, podejte mi pero.
Nevím jak vy, ale když krásná Milena Dvorská, která dnes bohužel zemřela, čest jí, podávala Sovákovi výklad o tom, že ta hrouda co nohy víže je přitažlivost zemská, připadalo mi to jako vtip. Že ve skutečnosti měl básník na mysli nějakou buď sociální nebo osobní nesvobodu, prostě tak když na to pubertální člověk nemá čas ani chuť se blíž podívat... a ejhle, paní Milena Dvorská měla pravdu :laugh:. Fakt to bylo o gravitaci:

(A mluví člověk: )
Jak lvové bijem o mříže,
jak lvové v kleci jatí,
my bychom vzhůru k nebesům, a jsme zde Zemí spjatí.

Nám zdá se, z hvězd že vane hlas:
"Nuž pojďte, páni, blíže,
jen trochu blíže, hrdobci,
jimž hrouda nohy víže!"

My přijde! Odpusť, matičko,
již jsi nám, Země, malá,
my blesk k myšlenkám spřaháme
a noha parou cválá.

My přijdem! Duch náš roste v výš
a tepny touhou bijí,
zimniční touhou po světech
div srdce nerozbijí!

My přijdem blíž, my přijdem blíž,
my světů dožijeme,
my bijem o mříž, ducha lvi,
a my ji rozbijeme!

Krása, a ty vykřičníky jsou hodně sugestivní.

Jediné co zbývá vysvětlit: CO JE TO TEN HRDOBEC? :ethink: :bhead:
Víte někdo? :laugh:

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrouda nohy víže

Příspěvek od Ilem »

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět