Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
Krakonoši - a běhaj, a běhaj, a jestli se samou rotací nezadřely, tak se točej dodnes, viď...?

8)

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
Karban píše:Krakonoši - a běhaj, a běhaj, a jestli se samou rotací nezadřely, tak se točej dodnes, viď...?

8)

maj pravdu , a ani ty mrchy nikam nespadli "kanálie"

Obrázek

Nenchnete se okmalat sývm mokezm , ve zkunočtesti to mžůe být teřba jniak . Toto si přteči jšetě jendou vemli pomlau a nalhas ! Rozmuíme si ?
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Príliš velký rozsah mimo téma

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Krakonoši, prečti si nadpis vlákna, rozebírá se tady pístový motor. Témer nic z toho, co jsi sem dal není pístové. Navíc jsou to podvody, které jsme tady už probírali krome termomagnetického motoru, který normálne funguje. Názor si mohl udelat každý nezávisle. Prstenec termomagnetického motoru je napríklad z niklu, otáčky mizerné a účinnost taky, kolem 0.1 procenta. Navíc je to v principu tepelný motor, ne magnetický.

Edit: Že se pohybuje koule ve vesmíru setrvačností ješte neznamená, že se bude pohybovat stejne, když vezmu z ní mechanickou energii. Je to opet mimo danou otázku.

Melo by se to presunout jinam po prípadné dohode s Rivalem.

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
Tajný svět magnetů
aneb
Objevování Magnetismu s Howardem Johnsonem

Obrázek

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3DT7T

http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3DUaU

Ježiškote , koukám že jsem se nechal unést surfem a pěkně zahnojil todlecto vlákno , takže , prrr , ou , sořáč , brzda , čau

Nenchnete se okmalat sývm mokezm , ve zkunočtesti to mžůe být teřba jniak . Toto si přteči jšetě jendou vemli pomlau a nalhas ! Rozmuíme si ?
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Není treba mít obavy, stále je mezi účastníky diskuze dost lidí, kterí si všimnou nejenou svou tému a vlákno. Melo by se to presunout ne z duvodu prípadného plevele, ale spíše proto, že je to určitý prehled v určitém smeru.

Co se týče posledního príspevku o Howard Johnson, tak je to taky plagiát, jsou tam popsány blbosti. Pokud by to chtel nekdo zkusit, doporučuji si to porádne nastudovat a pak se zeptat, nebo overit základní otázky. Tech blbin a ruzných teorií je tolik, že více času zabere jejich analýza, než jejich tvorba, protože pri tvorbe mohou generovat jakoukoli blbost a pri analýze je nutno objektivne srovnávat a kontrolovat. V uvedeném pdf dukumentu jsem nenašel jedinou informaci, která by prokazovala vyrčená tvrzení, nebo vyvracela současné teorie.

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Není treba mít obavy, stále je mezi účastníky diskuze dost lidí, kterí si všimnou nejenou svou tému a vlákno. Melo by se to presunout ne z duvodu prípadného plevele, ale spíše proto, že je to určitý prehled v určitém smeru.

Co se týče posledního príspevku o Howard Johnson, tak je to taky plagiát, jsou tam popsány blbosti. Pokud by to chtel nekdo zkusit, doporučuji si to porádne nastudovat a pak se zeptat, nebo overit základní otázky. Tech blbin a ruzných teorií je tolik, že více času zabere jejich analýza, než jejich tvorba, protože pri tvorbe mohou generovat jakoukoli blbost a pri analýze je nutno objektivne srovnávat a kontrolovat. V uvedeném pdf dukumentu jsem nenašel jedinou informaci, která by prokazovala vyrčená tvrzení, nebo vyvracela současné teorie.
To by teda stálo za to zřídit vlákno blábolů , kde by byly uskladněny tyto práce a tím by vzniklo zcela nový vlákno , sci-fi nebo akta-X .

vaiav
Nový člen

tiez jeden 12 piestovy magneticky prcek

Příspěvek od vaiav »

Zdravim vsetky sikovne rucicky a chytre hlavicky. Pripajam linku na 12 piestovy motorcek, kde zrejme tienenie nie je potrebne. Zahadou ale pre mna je zastavenie jednej strany piestov zhruba v polovici videa. Predpokladam, ze pohyb piestov musi byt presne spriahnuty s otacajucim sa bubnom v strede. Zeby im spadol remen? alebo vypadli zuby ???

Martin, viem ze ti to k praci na tvojom motore nepomoze, ale zato drzim palce, nech sa ti to podari !!!

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
krakonos píše:To by teda stálo za to zřídit vlákno blábolů , kde by byly uskladněny tyto práce a tím by vzniklo zcela nový vlákno , sci-fi nebo akta-X .
Zesmešňuj to kolik chceš. Když si si jistý, že nejde o blábol, proč se tomu vyhýbáš? Pro korektní informace jde prece o objektivne korektní rešení a objektivní duvod na založení vlákna. Muj názor tímto je, že míchat čočku se šutrem dovede každý, který na to nemusí riskovat svuj názor. Vadí mi ty objemné až vlezlé obrázky nepoctivých, nedocenených, nebo jinak narušených osobností pseudovynálezcu posledne treba Johnson. Mnozí podobní tápou a vymlouvají se, že nemužou svoje výsledky presneji popsat, na rozdíl od ostatních, kterí to delají za jakýchkoli okolností.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: tiez jeden 12 piestovy magneticky prcek

Příspěvek od martin11 »

vaiav píše:Zdravim vsetky sikovne rucicky a chytre hlavicky. Pripajam linku na 12 piestovy motorcek, kde zrejme tienenie nie je potrebne. Zahadou ale pre mna je zastavenie jednej strany piestov zhruba v polovici videa. Predpokladam, ze pohyb piestov musi byt presne spriahnuty s otacajucim sa bubnom v strede. Zeby im spadol remen? alebo vypadli zuby ???

Martin, viem ze ti to k praci na tvojom motore nepomoze, ale zato drzim palce, nech sa ti to podari !!!
...zdravím a děkuji za video....to je to co jsem hledal....již jsem to kdysi viděl. Je dobře , že to zde je....a vubec nechápu, jak to muže fungovat a už vubec jak to muže běžet , když se náhodou vypne jedna polovina...navíc je z toho vypnutí patrné, že kliky nejsou spojené napevno...např ozub koly...synchro se potom dá udělat jen ozubeným řemenem..???...navíc kamera stroj zabírá jen z jedné strany, druhá strana nám je z pohledu řemenic utajena...to muže lecos napovědět...viz video Perendev....hledal jsem to proto, že jsem čekal , že zde uvidím něco navíc...bohužel jazyku nerozumíme, pravděpodobně Korea.
..není mě např jasné, jak jsou vedeny ty písty. Ve zpomaleném přehrávání je sice vidět, že písty pracují proti sobě a dalo by se i vystopovat jak jsou vuči sobě pootočené na klice...a to je vše....ale dík martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Presiel som si cele vlakno s tym, ze sa dozviem nieco viac o piestovom motore, kedze som si zohnall klukovku aj s piestom z motorovej pily. Tiez som prisiel na to, ze bez tienenia - v spravny cas odkryteho - by to zastalo hned alebo spravilo len otacku-dve... Potom som tu objavil nakres ruskeho piestu, ktory sa podoba tomu, co som chcel vyskusat. Ak som to dobre pochopil, tak problem je v tieneni: ak by tam bol dokonaly tieniaci material, tak ho sila odpudiveho magnetu jednoducho obide a bude posobit na piest aj tak ??? a ak tam bude tieniaci mateerial (ako magneticky "vodic"), tak je s nim problem pretoze ma tendenciu sa pricucavat k hornemu magnetu a treba velku silu na jeho odsunutie ???
Ak je to tak, po vsetkom, co tu Martin vyskusal by ma zaujimalo, ci sa nahodou sila na odtiahutie clony nezmensi, ked su magnety pri sebe (teda piest v HU)??
Ak je to cesta neschodna, nepomohlo by taketo riesenie?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

pist motor

Příspěvek od martin11 »

Anonymous píše:Presiel som si cele vlakno s tym, ze sa dozviem nieco viac o piestovom motore, kedze som si zohnall klukovku aj s piestom z motorovej pily. Tiez som prisiel na to, ze bez tienenia - v spravny cas odkryteho - by to zastalo hned alebo spravilo len otacku-dve... Potom som tu objavil nakres ruskeho piestu, ktory sa podoba tomu, co som chcel vyskusat. Ak som to dobre pochopil, tak problem je v tieneni: ak by tam bol dokonaly tieniaci material, tak ho sila odpudiveho magnetu jednoducho obide a bude posobit na piest aj tak ??? a ak tam bude tieniaci mateerial (ako magneticky "vodic"), tak je s nim problem pretoze ma tendenciu sa pricucavat k hornemu magnetu a treba velku silu na jeho odsunutie ???
Ak je to tak, po vsetkom, co tu Martin vyskusal by ma zaujimalo, ci sa nahodou sila na odtiahutie clony nezmensi, ked su magnety pri sebe (teda piest v HU)??
Ak je to cesta neschodna, nepomohlo by taketo riesenie?
...zdravím...v ruském pístovém mot...je pravě problem s vytažením té clony....dost o tom zde píše AKORD...a též zdůvodňuje....mateial na odstínění v podstatě neexistuje...jen balancovat ....???... s clonou Fe...je to běh na dlouhou trať ...u mého modelu vycházím s jistého předpokladu..!!!...zmenšení této síly vlivem toroidu...ale ani tato cesta není zaručená....simulovat se dá velmi těžko....doporučuji počkat až udělám vzorek stroje.....pak dám ve známost ..co se vlastně mezi magnety a clonou děje.....
...tvůj nákres píst klika a rotační hlava je zajímavá myšlenka...ale....neumim si představit okamžik přítahu a odpuzení a nastavení toho hlavového magnetu...pravděpodobně se to neotočí ani jednou...zdraví martin11 :lol: p.s. dělat pokus s klikovkou z pily je škoda energie a tvurčí iniciativy....

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

spekacik

Příspěvek od gromit »

:good:
konečně po delší době nějaká nová myš-Lenka k tématu - vzhledem k jednoduchosti konstrukce bych doporučil nejdřív vyzkoušet jaké je působení mezi pístem a tím rotujícím špekáčkem.
Nebo zkus simulaci - myslím, že v tomto případě by stačila i 2D (pohled zleva). Mít víc času, tak to hodím do FEMMu, ale takhle sotva stíhám reagovat...

...ještě doplním - problém bude v HÚ - rotující magnet bude silně bržděný (má snahu se v poli pístového magnetu natočit přesně na opačnou stranu, než bys chtěl), tak někde tam se to zastaví a nepustí...
Naposledy upravil(a) gromit dne pon 16 bře 2009 23:50, celkem upraveno 1 x.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

Špekáčik je veľmi lákavý, na prvý pohľad sa zdá, že to musí fungovať. Ja som tomuto podobný nápad skúšal, len som mal hore dva ploché magnety a na rotore sa otáčali. Asi je to to isté. Ozubený remeň som mal z ručného elektrického hoblíka. Sú tam hneď aj ozubené koliečka a ložiská. Dá sa to aj ľahko časovať, preskočením zubu. Musíš mať dva hoblíky lebo nemajú rovnaký počet zubov. Ale ak ich kúpiš v Lídli ako ja za chvíľu ich máš kopec. Motor zhorí záruku Ti neuznajú a máš súčiastok koľko chceš.

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

spekacik

Příspěvek od Tuco »

I já jsem kdysi zkoušel něco na tenhle způsob, akorát se tam otáčel disk, takže píst byl proti rovné ploše (na tvém obrázku jakoby zleva). Tvoje řešení je po stránce převodů elegantnější, takže na tom budeš co se tření týče o dost líp.
Mě ti s jedním pístem nejelo. Když jsem to vypustil v horní úvrati, disk se sice roztočil, ale jakmile se píst znova přiblížil k disku tak byl konec. Já osobně jsem od té doby na setrvačníky a přímé střídání pólů přestal věřit.

martin11
Zasloužilý člen

střídání pólů

Příspěvek od martin11 »

Tuco píše:I já jsem kdysi zkoušel něco na tenhle způsob, akorát se tam otáčel disk, takže píst byl proti rovné ploše (na tvém obrázku jakoby zleva). Tvoje řešení je po stránce převodů elegantnější, takže na tom budeš co se tření týče o dost líp.
Mě ti s jedním pístem nejelo. Když jsem to vypustil v horní úvrati, disk se sice roztočil, ale jakmile se píst znova přiblížil k disku tak byl konec. Já osobně jsem od té doby na setrvačníky a přímé střídání pólů přestal věřit.
...zdravím Tuco....tvoje poslední 2 věty jsou základem mého motoru...žádný setrvačník a střídání pólů magnetický motor nerozběhne....snad...podotýkám to slovo snad...je cesta rozhozením výsledných sil působících mezi magnety pomocí Fe a mechanickým převodem těchto sil na opačné působení.sil mezi magnety...takže...všechny kolotoče...perendevy...kde jsou magnety..."jen" odstíněny musí vždy vést k nulovému bodu....a setrvačník jen oddaluje chvíli zastavení....martin11 :lol:
p.s. podotýkám, že uplně stejně je na tom ten muj pístový motor...takže si nedělám žádné naděje....ale bude to zajímavá hračka... :idea:

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“