Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: P.M.

Příspěvek od martin11 »

Marcus píše:Nuže dobrá uvidíme kdo zkoho jsem sám zvědav komu se zadaří. :lol:
...markus....jsi anonymní....zkus se přihlásit....takhle ti SZ nepošlu....

.....Akord....jistě...magnetismus....já....gravitace markus...
.tak tomu rozumím....fifty fifty...popř. kombinace obého...já gravitaci nepotřebuju...ani setrvačník.... jen plast...Fe na clonu a neodym magnet...cca 3kg..!!!...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Ta možnost s mikrofonem mě napadla taky, ale zavrhnul jsem ji, protože si myslím, že levným počítačovým mikrofonům začíná pásmo vysoko nad 45,5 Hz. Takže předpokládám zarušení hledané frekvence parazitními hluky. Ale za pokus nic nedáš. Možná bude hlavní zvuk tak silný, že proleze. Asi to stojí za vyzkoušení.

"Dum spiro spero"
Ciceron
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

měření frekvence

Příspěvek od JOVA »

http://audacity.sourceforge.net/

Ten audacity program by na to měl stačit. Osobně používám v. 1.2.1 a maximální spokojenost. Zvonek nech do něčeho ťukat, zobrazí se ti to pak na záznamu v podobě "nafukované" sinusovky. Záznam stačí zvětšit a spočítat ty vrcholy za sekundu a je to.
Občas natáčím pro kolegu ohňostroje a z praxe vím, že video je dost pomalé. Přeci jenom jednotlivá okénka jsou u obyčejné kamery po 1/24 s a na rychlé děje je to málo.
PS. Martine díky za přání.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: kdo z koho

Příspěvek od gromit »

Akord píše:
martin11 píše:--ale magnet je známý zdroj energie...jen nevíme jak na ní...no tedy ...já jsem na cestě za ní....takže doplňuju....žádný známý zdroj....mimo magnetů...a v tom gravitačním nesmyslu nebude žádnáý magnet....zrovna tak v tom magnetickým nesmyslu nebude pobíhat žádná...gravitační koule....nemluvím o monomagnetické kouli...
--tedy 1W po dobu 10ti hodin...to jako , že bude svítit 10V žárovka s odběrem 0,1A po dobu 10hodin.???...je to správně...???
Magnet dosud nepredstavuje známý zdroj energie, takže není problém. Klidne bych pripustil i kombinaci magnetického a gravitačního pole. Protože ani gravitační pole nepredstavuje dosud známý (trvalý) zdroj energie. To s tou žárovkou je v porádku.
Ilem, smer magnetizace sice sedet nebude, ale nejde v tomto o podstatnou vec.
nekaž nám radost - magnety nebo gravitace, žádná kombinace, jinak nehraju. Spíš bych navrhoval zjednodušení podmínek: - zařízení je schopno bez použití doplňkových zdrojů, pouze s využitím magnetického nebo gravitačního pole poskytnout více energie, než kolik v něm bylo prokazatelně obsaženo na počátku testu (potenciální nebo kinetická energie, energie na magnetizaci magnetu)
:?:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen

dotaz ...pružina

Příspěvek od martin11 »

...všeobecný dotaz....s motory nesouvisející , ale přeci jen...
....do pružiny se muže naakumulovat určité množství energie....stlačením....tato energie se po uvolnění pružiny promění zpět ve vloženou práci....jak velká je ztráta při této akumulaci.....nebudeme uvažovat tření ani žádné převody....vrátí pružina do systemu...energetického... 100% vložené enertgie..???...při konstruování toho pístového motoru jsem nrazil na zajímavý efekt...a než ho budu aplikovat, tak potřebuji znát tuto odpověď....dík ...martin11 :lol:

Karban

Re: dotaz ...pružina

Příspěvek od Karban »

martin11 píše:...všeobecný dotaz....s motory nesouvisející , ale přeci jen...
....do pružiny se muže naakumulovat určité množství energie....stlačením....tato energie se po uvolnění pružiny promění zpět ve vloženou práci....jak velká je ztráta při této akumulaci.....nebudeme uvažovat tření ani žádné převody....vrátí pružina do systemu...energetického... 100% vložené enertgie..???...při konstruování toho pístového motoru jsem nrazil na zajímavý efekt...a než ho budu aplikovat, tak potřebuji znát tuto odpověď....dík ...martin11 :lol:
Není to 100%, co se vrátí zpět - to ani nejde.

Hraje tam roli tepelná ztráta, pružina se ohřívá.

Jde ale o malý podíl, záleží na provedení...

.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Myslím, že ze všech způsobů akumulování má tohle nejmenší ztráty, nevím sice přesné číslo, ale typoval bych je na míň než jedno procento. Samozřejmě pouze při použití stlačit-uvolnit. Pokud budeš potřebovat stlačit-prodleva-uvolnit, musíš počítat ještě se ztrátami na zajištění a uvolnění. Zdravím - poota

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

poota píše:Myslím, že ze všech způsobů akumulování má tohle nejmenší ztráty, nevím sice přesné číslo, ale typoval bych je na míň než jedno procento. Samozřejmě pouze při použití stlačit-uvolnit. Pokud budeš potřebovat stlačit-prodleva-uvolnit, musíš počítat ještě se ztrátami na zajištění a uvolnění. Zdravím - poota
...zdravím POOTA....ne nepotřebuju akumulovat déle než zlomky vteřiny....takže jen na chvilečku....ztráta 1% by mě v tomto případě nebolela....jde o to , že magnety + na + mají v okamžiku u sebe ,když se vytahne clona .....neuvěřitelný přebytek....potřebuju ji ...tu energii poslat kousek jinam...tak mě napadly pružiny....doufám, že se mě nazahřejou do červena jak tu psal Někdo.....dik zdraví martin11 :lol:

Karban

Příspěvek od Karban »

martin11 píše: ...zdravím POOTA....ne nepotřebuju akumulovat déle než zlomky vteřiny....takže jen na chvilečku....ztráta 1% by mě v tomto případě nebolela....jde o to , že magnety + na + mají v okamžiku u sebe ,když se vytahne clona .....neuvěřitelný přebytek....potřebuju ji ...tu energii poslat kousek jinam...tak mě napadly pružiny....doufám, že se mě nazahřejou do červena jak tu psal Někdo.....dik zdraví martin11 :lol:
Ne, do červena se hřát nebudou, sám jsem napsal o poměrně malé ztrátě (což ti ovšem zdaleka nedošlo).

Při dalších pokusech postupuješ dle mých prognóz - další mechanismus přidat, další zařízení přilepit, klínek klínkem vytlouci.

Jen pokračuj - je zábavné sledovat tvé konání, když výsledek je mi dávno znám...

8)

km

Proč tedy nestlačit

Příspěvek od km »

Vzduch, když pístový motor, tak tam je válec i píst, aspoň doufám, pokud bude jakž takž zajištěno nízké předávání tepla/invar/tak se to dá nadimensovat podle potřeby. Invar má navíc i jiné vlastnosti.
Jinak stále držím palce, i když ten princip prostě nechápu.
:bye:
U toho fordova auta byl keelyho motor podobný hudební dynasféře, dost nesourodé věci.Aspoň to tak vypadá.
K.

Karban

Re: Proč tedy nestlačit

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
km píše:Vzduch, když pístový motor, tak tam je válec i píst, aspoň doufám, pokud bude jakž takž zajištěno nízké předávání tepla/invar/tak se to dá nadimensovat podle potřeby. Invar má navíc i jiné vlastnosti.
U toho fordova auta byl keelyho motor podobný hudební dynasféře, dost nesourodé věci.Aspoň to tak vypadá.
K.
Kombinace toho bláznivého magnetického kolovrátku s dalšími mechanismy a systémy je na cestě - pružiny jsou tady, o elektřině se jistě uvažuje (cosi tu snad proskočilo, nemýlím-li se) a no a pneumatické či hydraulické soustavy přijdou později...

Zkrátka cestou dalšího přibastlování a zesložiťování, směrem k dalším kombinacím, dohadům a záhadám...

8)

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč tedy nestlačit

Příspěvek od gromit »

km píše:Vzduch, když pístový motor, tak tam je válec i píst, aspoň doufám, pokud bude jakž takž zajištěno nízké předávání tepla/invar/tak se to dá nadimensovat podle potřeby. Invar má navíc i jiné vlastnosti.
K.
písty ano, válec ne - na obrázcích to tak sice vypadá, ale kvůli excentrické rotační clonce je vedení pístů řešeno jinak - tedy žádný tlak vzduchu - a proto asi ten dotaz na pružiny...

jinak zajímavé slovo ten Invar... :good:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
pepe
Zasloužilý člen

Re: pravidla

Příspěvek od pepe »

Mimo téma (offtopic)
gromit píše:...stačilo by přesunout off-topic diskuze na jiné vlákno ... empatia? - a kto chce naisť, nájde?
Tak tak , to by bola asi ,,najschodnejšia cesta". Empatia... Hmm , podla mňa pri hľadaní odpovedí na technické riešení problémov ľudom , ktorý sa nevedia odosobniť , to tá ich ,,osobná empatia" (a je ich medzi nami podstatne viac) dosť komplikuje . No na šťastie pre toto fóru , je tu ,,kopec" iných vlákien , na ktorých sa môžu aj títo ľudia do sýtosti ,,vybujačiť". Ano , je tu čo hľadať a podla mňa je tu toho dosť z čoho sa môže ,,hľadajuci človek" reálne odraziť . Mne osobne aj toto fóru pomohlo pri ,,ukazovaní" smeru ktorým by sa malo uberať hľadanie odpovedí na riešenie niektorých technických problémov . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Tady přeci nejde o nějakou tu empatii.Jde o pohled,někdo věří a staví ,někdo nestaví a zpochybňuje až do teď je to v pořádku,jen jedna maličkost,jak ten kdo zpochybňuje bere to přesvědčení že to opravdu nejde.Pokud stavěl a nepochodil tak to ještě není argument na to že něco nejde,to bych už dnes byl taky ten zpochybňovatel.Skoušel jsem nejen MM ale i jiné věci a většinou neúspěšně ale beru to tak že já jako laik a to je v oblasti VE většina nemám ty vědomosti ,ostatně nějak se k nim musím dopracovat a pak tu jsou lidé jako Akord kteří ty vědomosti mají a pokud ví tak je třeba i s jistým ,,rýpnutím" dokáží předat,to jiní a mám konkretně na mysli Karbana neumí.Otázka je jestli se za jeho ,,zjednodušenými "poznámkami k mnoha věcem tohoto fora vůbec skrývá nějaká ta osobní nebo i třeba vyčtená skušenost.Já se k těmto věcem mohu vyjádřit jak jsem to již mnohokrát udělal jen na základě osobních skušeností a to by měl dělat každý,jinak je to o ničem.Podej důkaz a pak mluv a když nemáš osobní zkušenost tak piš k věci ale konstruktivně.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Přírodní zákony jsou lidmi popsané jevy které si lidé sami vymysleli že to tak je v závislosti na vědomosti a době ve které zákon vznikl(byl napsán).Jak je všeobecně známo některé jevy (přírodní zákony) museli býti přehodnoceny a znovu popsány a původní už neplatí a to bude asi tak vše co si o přírodních zákonech mohu myslet.Jako jednoduchý příklad poslouží popsání blesku v minulosti a dnes a to se ještě přesně neví jak funguje a tento jev se dodnes sleduje a bádá.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“