Gabča píše:Je mi líto, ale rádi si tu popovídáte o fyzice, a k tomu potřebujete oponenta jako je buky. Je vám tu fajn a on je na každého slušný. Myslíte si že je fér se takhle povyšovat nad někoho a urážet? Stačí to udržet ve věcné rovině. Někteří to dokázali, někdo ne. Nikdo vás nenutí psát, ani nemáte hmotnou zodpovědnost za něčí znalosti. Prostě vám přijde vhod, že se někdo takhle zeptá, když k tomu máte co říct.
Občas přehlédnete že za bukyho větou je otazník.... občas si nepřeložíte bukyho slovník, a občas vůbec nevíte o čem je řeč...
Nesouhlasím, protirečíš si(neptáš se z opačné strany) a považuju takové stanovisko za tendenční. Pokud ríkáš, že je potreba umet si prekládat slovník, tak to práve v mnoha prípadech delám. Proto zároveň beru stejne opovrhnutí od hulváta s hospody, když mi rekne k...t, jako od hulváta, který si delá posmech diplomatickým a jakoby inteligentním prekrucováním výroku, prípadne ignorováním predešlých príspevku. Toho tu bylo až až, deláš ze mne troubu. Zjevne porádne nečteš príspevky, a nevím, podle čeho se vyjádruješ. Je evidentní, že buky použil manipulaci s nejen mými výroky a buď ignoruje nekteré odpovedi, nebo si je pozdeji krade jako své výroky, vše zastírá chaosem. To se normálne nedelá, proto diskutuje nekorektne a prestal jsem verit, že mu jde o fyzikální diskusi. To Ti neprijde drzé, když napíše, že mi došli argumenty, když predtím nereagoval ani na jediný? Být adminem, tak ho za toto zruším. Taky nevíš, kolik práce stála jiná nejen má diskuse s ním na jiném fóru, kde se sešli lidé, o kterých kvalite bys mela dost velký problém pochybovat. Další podmínka seriozní diskuse je pokud možno nelhát. Ty taky na vecnou rovinu nejak zapomínáš, skončila na trení a F/v. Snad nečekáš, že v zájmu relativity a falešného lidumilstva vypustím ze slovníku nekteré slova. Rovnou Ti napíšu, že o povyšování mudruješ zbytečne, a klidne mužeš na tom být výše.
Já sem absolutne nepíšu kvuli bukymu(videt, kdo všechno myslí jenom na sebe), ale kvuli čtenárum a muj názor je ten, že existuje určitá hranice, od které čtenár, který se o vec zajímá začne ztrácet prehled a mít z diskuse nejaký užitek. Být tu jen buky a pár jiných lidí, jdu dávno pryč. Tohle prece není soukromá diskuse. Prece buky nebude delat učitele fyziky a delat pokusy na lidech, než se to naučí. Tak to dnes beží ve farmacii. Prece nejde vozit lidi bez ridičáku, nebo delat nekteré profese bez základního vzdelání a koncese. Módní destruktivní trend typu - uvolnite pozici prosím - vždyť je to na zamyslení. Buď jaký taký porádek, nebo bordel - jak libo.
Akce a reakce.
Dovedeno do detailu jde o určitou analogii vejce-slepice. Akce není príčina a reakce následek. Obe jsou jenom fiktivní protiakce. Jde pouze o modelový popis porušení rovnováhy z pohledu navzájem opačných smeru. Chytání za slovo v této otázce nikam nevede, protože jde opet jenom o popis. Jsem rád, že se ukázalo, že snaha o vecnou diskusi z pozice více prispevatelu je často možná i za krkolomních situací.