Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: re

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:
martin11 píše: ....a když už píšu......má někdo info.....kde sehnat PILU....prostě kus...pás plechu ve tvaru pily...na kterou se hraje smyčcem....v polsku je o tom i festival....v čechách toho moc.../nic/...není.....zdraví martin11 :lol:
Martine, možná mám jen takový dojem, ale pokud hledáš jakýkoliv hudební nástroj pro
potešení a nechceš zrovna hrát na hřeben či ozembouch, nebo vyluzovat na pile glissanda
(opravdu jak bylo výše vzpomenuto - kluci si to nechávaj posílat od kanadských dřevorubců ;)
(na nějaké chalupě by se našel nějaký ten rezavý kousek...i když ono se dá hrát i na větší
pilu zlodějku dostupnou v prodeji)...pak bych doporučil, pokud hraješ trochu na kytaru
a zvládáš pár akordů - kytarové banjo (nové kolem 5ti tisíc, starší kolem 1000Kč) - velký efekt,
doprovázet můžeš kohokoliv, nemusíš vybrnkávat (časem se naučíš), temperamentní hra,
maskuje to dobře pazvuky, nezaměnitelný zvuk - schováš do kapsy přítomné
kytaristy ...můj oblíbený - beru to na každé mecheche a nemám čas si ani dát to pívo :P
Prodej harmoniku a kup si 6ti strunné banjo - školu hry Ti ofotím a pošlu ;) Jesli jsi
komorní typ, pak altovou flétnu - přijemný zvuk a velmi jednoduchá škola hry. Ber to jen
jako můj tip, samozřejmě, každý si musí vzhledem ke svému temperamentu a povaze najít
pro sebe vhodný... ale tak jako u všeho, musí se do toho trochu investovat čas potřebný k výuce (pro
umělce Tvého formátu to nebude problém).
Edit: Jak to níže vypadá, tak by z toho mohl nakonec být banjoband u pramene(bendžo neumím). U nás doma máme oblíbenou Medvedi nevedí, že turisti nemaj zbrane...
Banjo 6strun se dá zvládnout hravě, záměrně neuvádím 4strunné, 5...8 strunné. S medvědy no problem.
Legálně ozbrojen a oni to vědí :P Nedvědy si poslechnu rád, ale U stánku... zrovna nemusím.
Raději si v kostelíku našlápnu Toccatu, ale musím dávat Bacha na faráře - on raději kancionály...
....všem a zvláště pak Spaceballovi děkuji za podporu....Akordův příspěvek jsem pečlivě přečetl 3x a nic.....ani slovo nerozumím....ale je to hezky napsané... :oops: :oops: :oops: .....
...k mé vlastní produkci......když hraju....tak jen a jen pro sebe...někde v koutku, abych nikoho nerušil...k té harmonice jsem přišel náhodou, na pilu od La-di...se těším..a zase někde v koutku budu zkoušet.....bude víc než 1 :pivko: ....doufám , že se mi pila vejde do auta.....až uvidíte čím přijedu.....možná vám ukážu i motor..... :idea: .....
tak zítra mě tam máte....ráno v 9.00 martin :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: knoflíky

Příspěvek od Gabča »

Akord píše: Edit: Jak to níže vypadá, tak by z toho mohl nakonec být banjoband u pramene(bendžo neumím). U nás doma máme oblíbenou Medvedi nevedí, že turisti nemaj zbrane...
;)
Teda škoda lidi, že jsme se nedali dohromady dřív. Akorde, ty bys mohl někdy na nějakej sraz .... a spaceball to má taky vlastně kousek. Co zítra večer :D ?

Za to temperované ladění dík, zkusím si to večer vyzkoušet.. Martine, já to taky napoprvý nepobrala, ale připadá mi, že tím Akorde myslíš v naší řeči: 12x to je asi počet oktáv na klavíru (????), a když bychom klavír začali ladit z jedný strany na druhou, třeba od spodních tónů k vrchním, podle toho jak rezonují kvinty (ty 2/3 - třeba podle toho jak to hodí flažolety přiladit další a furt dokola CGDA), tak nahoře nakonec vyjde rozdíl mezi stejnými oktávovými C. Tak se to musí všechno scuknout o kousek níž (komma), aby to vyšlo.

Nemáš nějaký fígl, jak nejlíp naladit kytaru .. dobře a rychle?

Gabča

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gabča píše:... 12x to je asi počet oktáv na klavíru (????),

Gabča
:P :good: k takové klaviatuře by to chtělo pojízdnou židli ))))))))) anebo je napasovat pod sebe, to by šlo. Každopádně
za bod :P S laděním kytáry Ti pomůže Akord - nezapomeň si vzít k tomu kalkulačku :P :P :P
Naposledy upravil(a) spaceball dne pát 20 lis 2009 10:24, celkem upraveno 1 x.

Spaceball Obrázek

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:

Gabča
:P :good: k takové klaviatuře by to chtělo pojízdnou židli ))))))))) anebo je napasovat pod sebe, to by šlo. Každopádně
za bod :P
..navrhuji kruhový klavír....otočný a pevnou židli.... :idea:.... karkulka :oops:

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Gabča píše:... nějaký fígl, jak nejlíp naladit kytaru .. dobře a rychle? Gabča
... kdysi jsme (čistě z dlouhé chvíle a pouze teoreticky) vymýšleli udělátko ... :D ... automatickou elektronickou ladičku kytar ... MCU + microphon + výstup na motůrek, který atd. :idea: 8) ... při větším množství motůrků (klasicky 4 nebo 6), by toto zařízení mohlo být integrováno do kytary nastálo ... :D ... dokonce by potom bylo možno "přelaďovat" i během hraní ... :lol: :lol: :lol: ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

martin11 píše:..navrhuji kruhový klavír....otočný a pevnou židli....
Otočnou stoličku můžeme nechat - ten klavír se dá "ohnout" kolem ní dokola.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

poota píše:
martin11 píše:..navrhuji kruhový klavír....otočný a pevnou židli....
Otočnou stoličku můžeme nechat - ten klavír se dá "ohnout" kolem ní dokola.
Zdravím - poota
...jo to by mohlo být jako další verse.....takhle jsem otočil naruby ten magnetickej motor.....zítra u Jeffa ukážu.... :idea: ...martin11 :lol:

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

spaceball píše:

Gabča
za bod :P S laděním kytáry Ti pomůže Akord - nezapomeň si vzít k tomu kalkulačku :P :P :P
Nojo, vždyť blbnu ... 12 kvint .... 7 oktáv....

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:...jo to by mohlo být jako další verse.....
Verze klavíru jsou zajímavé. Už chybí snad jen bubnová harmonika, nebo vretenová kytara.

Gabča: Šlo jen o 7oktáv, 12 postupných kvint se do nich vleze, jinak je to ok(edit:akorát to práve čtu). Když sraz, leda nekdy príšte, teďhle by bylo na mne zrovna moc. Kytaru ladím vždy ušima, treba i za jízdy. Špatný to parťák.

Spacebal: Toccatu si rád poslechnu, zejména pak ten prostredek mimo to ta-da-dá. To ale leckdo neumí vystihnout, prípadne to dobre nestíhá mechanika. Já kdysi jako vrchol nacvičil pouze jedinou malou fugu od Bacha na valacha.

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Akord píše:
martin11 píše:...jo to by mohlo být jako další verse.....
Verze klavíru jsou zajímavé. Už chybí snad jen bubnová harmonika, nebo vretenová kytara.

Gabča: Šlo jen o 7oktáv, 12 postupných kvint se do nich vleze, jinak je to ok
Já vím, už mi to došlo, nejde o šířku klavíru, ale o to, že v kvintě je 7 půltónů a v oktávě 12 půltónů. Takže 7*12. :oops:
Jako vždy opožděná Gabča přeje hezký večer :D

Band upramene : http://www.youtube.com/watch?v=Hqx28TxMiZ0
Zpívá se tam i něco o nás:
May be tomorrow
I´ll find my way
to the land where the honey runs
in rivers each day...

Nebo-li to co děláme tady ...
"možná zítra najdu cestu do země, kde med teče v řekách každý den... "
:D :idea:

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Ohledně počtů půltónů... pro posluchače enharmonické záměny samozřejmě nehrají roli.
Někdy je nepříjemné zavadit zrakem na E#...Např. zvětšená sexta zní v temperovaném úplně stejně jako zmenšená
septima .. nebo velkou tercii můžu nazvat zmenšenou kvartu či dvojzvětšenou sekundu ...dalo by se říci, že bychom tu
mohli něco zredukovat...což samozřejmě nelze. Pro mne je to v notách důležité (nevím jak pro flautistu), pro posluchače nikoliv - nic nepozná.
Akord píše:Toccatu si rád poslechnu, zejména pak ten prostredek mimo to ta-da-dá. To ale leckdo neumí vystihnout, prípadne to dobre nestíhá mechanika. Já kdysi jako vrchol nacvičil pouze jedinou malou fugu od Bacha na valacha.
Nejhorší je si sednout od varhan (kostelních) k piánu. Odlišný způsob hraní nezůstane pochopitelně bez následků...
ale je to úleva - žadná ošoupaná pedálová klaviatura, žádný nepřirozený posed, žádné zpožděné reakce píšťal, s
akustikou to taky není někdy dobré v rychlých skladbách...elektronické klávesy moc neprovozuji - důvod je zřejmý.
To ta-da-dá mi připomělo ta-da-da-dááá. 5tá Beethovenova mi nezní moc dobře v kostele :P

Spaceball Obrázek
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: re

Příspěvek od Akord »

spaceball píše:To ta-da-dá mi připomělo ta-da-da-dááá.
Dobrý, to se srovná, - zní to jako když 2 koktaví komentují svuj úspešný vztah.... (taky jsem nejprve napsal to druhé, než jsem to opravil) :mrgreen:

Celkove musím omezit trochu psaní, protože začínám mít pracovní manko, nejdríve výsledky, pak seanse. :zzz: :color:

martin11
Zasloužilý člen

...hledám...člena Filuta 007...!!!....už se našel...

Příspěvek od martin11 »

....srdečně zdravím včechny.....a potřebuji pomoc....kdo zná adresu na našeho člena filuta007 z Týna nad Vltavou..členské číslo 716...datum registrace 14.4 2008 na strance 15..onehdy zde nabízel možnost vypalování z anticora....adresa http://www.laser007.wz.cz mě nefuguje...psal jsem na ICQ ...nic....tak volím tuto cestu pátrání....dík martin11 p.s. těšte se jsou to díly do toho magnetického motoru....vzláštní dík patří Barbuchovi :good: za namalování...resp ppřevedení výkresu do podoby pro vypalovačku... :idea:
....filuta 007 se našel.....děkuji....martin11 :lol:

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vypalování anticorro

Příspěvek od Jim68 »

Ahoj Martine11, kdyby filuta selhal, klidně se na mě obrať. Nebude to zadarmo, ale neoškubeme Tě.... :pivko:

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

...co to je Osmozová elektrárna...???

Příspěvek od martin11 »

....tiskem probleskla zpráva, že v Norsku byla spuštěna osmozová elektrárna.....co to je.....???......zdraví martin11 :lol:

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“