Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Perendev
Pokus
Presne tento jav použili v tomto videu http://youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0, ibaže oni nemajú to púzdro zrezané šikmo ale majú ho natočené - celé púzdro aj s mnagnetom..dobrá práca = overená funkčnosť
Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Pokus č:3 a č:4
Jelikož mám již rozestavěný modýlek perendeva tak si ověřuji všechno ještě než něco spáchám komplet.Tady jsou zatím poslední poznatky snad někomu pomohou.Pokud by byl někdo přesvědčen že jen zadělávám vlákno zbytečnostmi tak prosím Rivala o smáznutí pokusů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Re: Pokus
Jo tohle video znám,pouzdra jsem seřízl v 30stupních a na točně je pouzdro šikmo k ose pokud by to byl blok pouzder bylo by vidět že je natočené i pouzdro na stativu.blackjoe9 píše:Presne tento jav použili v tomto videu http://youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0, ibaže oni nemajú to púzdro zrezané šikmo ale majú ho natočené - celé púzdro aj s mnagnetom..dobrá práca = overená funkčnosť
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
Re: Pokus č:3 a č:4
Aquarius1 píše:Jelikož mám již rozestavěný modýlek perendeva tak si ověřuji všechno ještě než něco spáchám komplet.Tady jsou zatím poslední poznatky snad někomu pomohou.Pokud by byl někdo přesvědčen že jen zadělávám vlákno zbytečnostmi tak prosím Rivala o smáznutí pokusů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
Re: Pokus č:3 a č:4
Mazať sa nebude Každý výsledok postrčí bádanie kúsok dopreduAquarius1 píše:Pokud by byl někdo přesvědčen že jen zadělávám vlákno zbytečnostmi tak prosím Rivala o smáznutí pokusů.
A samozrejme - Aquarius1 vďaka za praktické postrčenie vydržať
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Pokus č.5
Tak ještě jeden pokus a to s holými magnety.Podle mne je tato možnost nereálná vzhledem k ovlivnění mag pole ostatními magnety,tady je jen jeden tedy dva a ovlivňují jen sebe jinak by to bylo v bloku a v závislosti na ostatních (možných ) kotoučích motoru.Pouzdra asi nemusí být ze silných stěn tam půjde jen o zkratování silových polí magnetů ,záměrně nepíšu siločar jelikož ty nám jen ukazují kam až pole zachází a jakou má polohu vzhledem k magnetu a okolních součástí jako jsou další magnety nebo eventuelně pouzdra a jiné součásti do kterých se musí zahrnout i šrouby případně hřídel a vše okolo,co by mohlo narušit směrování (a o to jde )mag polí.Další věcí je směr a úhel magnetů,směr udává otáčení rotoru ale i to je diskutabilní vzhledem k pohledu.(pokud se bude rotor točit vlevo,z opačné strany je to vpravo takže tvrzení že pokud se magnety odpuzují tak se to točí vlevo je zcestný).Pravák přistupuje ke svěráku přirozeně zleva jelikož by pak dělal spoustu věcí přes ruku (první poučka mistra v učňáku).Úhel polohy jen zesiluje nebo zeslabuje na holích magnetech jejich vzájemných odporů(na delších stranách) a přitažení na stranách kratších.
Tak toto jsou moje poznatky z mích pokusů ,pokud někomu pomohou budu jen rád ale!! neberte to nikdo jako návod na stavbu k tomu jsou tyto pokusy daleko,mě šlo jen o to že ve videích a popisech perendeva není o těchto aspektech ani slovo.Tam to prostě někdo okecá jak to má být ale to podstatné nikde není.
Pokud někdo přijde s čímkoliv novým budu jen rád ,taky jsem se mohl seknout a to pořádně jsou to jen moje postřehy a tak to i berte. Sem se to ale rozkecal Zdravím všechny Aquarius1
Tak toto jsou moje poznatky z mích pokusů ,pokud někomu pomohou budu jen rád ale!! neberte to nikdo jako návod na stavbu k tomu jsou tyto pokusy daleko,mě šlo jen o to že ve videích a popisech perendeva není o těchto aspektech ani slovo.Tam to prostě někdo okecá jak to má být ale to podstatné nikde není.
Pokud někdo přijde s čímkoliv novým budu jen rád ,taky jsem se mohl seknout a to pořádně jsou to jen moje postřehy a tak to i berte. Sem se to ale rozkecal Zdravím všechny Aquarius1
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Začátek
Chci si ověřit moje pozorování a tady je začátek.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Něco k uspořádání magnetů ve statoru,podle textu (překlad pod originálem v translatoru) nejsou magnety na rotoru a statoru ve stejných roztečích a dokonce tam nemusí být ani všechny.To bych chápal jako ,pokud uzavřeme okruh magnetů na statoru tak se to uzamkne nebo,pokud budou magnety ve stejných roztečích dojde k rovnováze a zase se to uzamkne.Bude nejspíše potřeba vyzkoušet několik možností.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Tak tady jsou moje postřehy z první zkoušky.
Podotýkám že magnety na rotoru i statorech mají stejnou rozteč.Nejdříve jsem spáchal statory s holými magnety.Při holých magnetech na statorech se rotor vždy uzamkne ať statory natočíme jakkoliv (mohou se pohybovat 15mm).Po otočení středních magnetů (v každém statoru jsou 3 magnety)na přitažlivost se odpor rotoru zmenšil ale neustále dochází k uzamčení max přitažení ob magnet.
Po otočení statorů do protisměru (magnety jsou ve 30ti stupních proti sobě) se odpor zvýšil,po otočení opačně polarizovaných magnetů odpor vzrostl několikanásobně ať natáčíme statory jak chceme.
Tak a teď bude další zkouška s pouzdry a pak přijde na řadu zvětšování nebo zmenšování rozteče statorových magnetů.
Toť ode mne zatím vše
Podotýkám že magnety na rotoru i statorech mají stejnou rozteč.Nejdříve jsem spáchal statory s holými magnety.Při holých magnetech na statorech se rotor vždy uzamkne ať statory natočíme jakkoliv (mohou se pohybovat 15mm).Po otočení středních magnetů (v každém statoru jsou 3 magnety)na přitažlivost se odpor rotoru zmenšil ale neustále dochází k uzamčení max přitažení ob magnet.
Po otočení statorů do protisměru (magnety jsou ve 30ti stupních proti sobě) se odpor zvýšil,po otočení opačně polarizovaných magnetů odpor vzrostl několikanásobně ať natáčíme statory jak chceme.
Tak a teď bude další zkouška s pouzdry a pak přijde na řadu zvětšování nebo zmenšování rozteče statorových magnetů.
Toť ode mne zatím vše
-
- Zasloužilý člen
Re: Něco k Perendevu
Chlape, ty jsi si s tím dal práce. Doufám, že uspěješ. Těch variant postavení magnetů je moc.
Přikládám obrázky možné konfigurace. Snad to tu na fóru ještě není, ale počítám že jsi to už viděl.
Hodně štěstí.
Přikládám obrázky možné konfigurace. Snad to tu na fóru ještě není, ale počítám že jsi to už viděl.
Hodně štěstí.
-
- Zasloužilý člen
Překlad
Pokud potřebujete přeložit celou stránku, není špatný přítel google. Výhoda je, že nad přeloženým textem se v bublině zobrazuje originál.
http://translate.google.com/translate_t?sl=cs&tl=en
http://translate.google.com/translate_t?sl=cs&tl=en
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jak tak koukám na ten spodní obrázek tak tam jsou statorové magnety polarizovány podélně,toho jsem si zatím nikde nevšimnul Dík za inspiraci a za ten odkaz na překlad