Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
asi Karban...

Re: Karban

Příspěvek od asi Karban... »

Jerry.M píše:Všimnite si Akordovej záverečnej vety. Je to tu o projektoch, ale pritom nezmyselne a nepochopiteľne obhajuje Karbaba a to aj vtedy, ked sa zjavne dopustil chyby (omylu). Kde je tá tvoja objektivita ktorú hlásaš? Karban bol vylúčený právom, len Ty to nevidíš lebo to videť nechceš.
Trochu k věci:

Kdosi tu psal o zařízení, ze kterého možno brát 8W trvale.
Viz text:

"..O měření něco vím. Ten můj systém byl zacyklovám na obyčejném 12V olověným akumulátoru asi 5 měsíců. Jako zátěž jsem používal různé věci, od žárovek po různé měniče.
Stabilní výkon byl pouhých 8 W, takže hodně málo.
Já psal jenom, že to funguje. Pro praktické využití nevhodné. H..."

Ovšem to je nesmysl, který dotyčný nijak nedoloží.

Tak copak tu chceš povídat o mém omylu?

:O)))

Eter
Starší člen

Karban zase zacina.

Příspěvek od Eter »

Tak je to tu zas, zase blbe karbanove provokacie.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Uzamčení vlákna

Příspěvek od rival »

Karban je stále vyloučen... Toto vlákno jsem tedy uzamkl.

hapalainen
Starší člen
Dostal: 1 poděkování

Video

Příspěvek od hapalainen »

Možná to bude vůbec nějaký podvrh. Pokud někde vidím, že se začíná popírat zákon zachování energie, tak zbystřím pozornost. Účinnost nám to komplikuje.

Hlavní je vyhrát zápas
Návštěvník

Re: Video

Příspěvek od Návštěvník »

hapalainen píše:Možná to bude vůbec nějaký podvrh. Pokud někde vidím, že se začíná popírat zákon zachování energie, tak zbystřím pozornost. Účinnost nám to komplikuje.
Stačí se podívat na záznam v čase 1:17 - 1:22, dosti výmluvný záběr.

šťoura

Re: Nekompromisnì a trvale se odpojit

Příspěvek od šťoura »

Karel DR píše:...Jednoho člověka v Kanadě co vyvíjel "zesilovací trafo" propustili pro nadbytečnost. Zavázán mlčenlivostí na 20 let. Dostal plat na dva roky dopředu ........ Proč asi ? To není zpráva z tisku to je reálný člověk, a nepromluví, protože by těch 24 platů musel vrátit .............
:bye:
K.
Ha, "zesilovací trafo"...

Co si pod tím představit?

V podstatě každé trafo s poměrem jiným než 1:1 je zesilovací - buď "zesílím" proud na úkor napětí, nebo naopak napětí na úkor proud.

..cosi tuším, ale...

???

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Nekompromisně a trvale se odpojit

Příspěvek od poota »

šťoura píše:...buď "zesílím" proud na úkor napětí, nebo naopak napětí na úkor proud....
...takže s pominutím ztrát nula od nuly pojde! Opravdu "zesilovací" trafo by muselo napětí nebo proud zesílit víc, než zeslabí tu druhou veličinu. A kdyby to opravdu umělo a navíc bylo až za elektroměrem ...
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

šťoura píše:
Karel DR píše:...Jednoho člověka v Kanadě co vyvíjel "zesilovací trafo" propustili pro nadbytečnost. Zavázán mlčenlivostí na 20 let. Dostal plat na dva roky dopředu ........ Proč asi ? To není zpráva z tisku to je reálný člověk, a nepromluví, protože by těch 24 platů musel vrátit .............
:bye:
K.
Ha, "zesilovací trafo"...

Co si pod tím představit?

V podstatě každé trafo s poměrem jiným než 1:1 je zesilovací - buď "zesílím" proud na úkor napětí, nebo naopak napětí na úkor proud.

..cosi tuším, ale...

???
Ale pouze za předpokladu správně dimenzovaného vinutí (pokud pomineme vířivé proudy = ztráty). ;) Non

Když už šťouráš, tak to alespoň dělej pořádně. :?

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
šťoura

Příspěvek od šťoura »

aNONym píše:
šťoura píše: V podstatě každé trafo s poměrem jiným než 1:1 je zesilovací - buď "zesílím" proud na úkor napětí, nebo naopak napětí na úkor proud.
Ale pouze za předpokladu správně dimenzovaného vinutí (pokud pomineme vířivé proudy = ztráty). ;) Non

To je snad jasné, že do primáru nepoženu něco, co tam nepatří - napěťově, ani frekvenčně.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

šťoura píše:
aNONym píše:
šťoura píše: V podstatě každé trafo s poměrem jiným než 1:1 je zesilovací - buď "zesílím" proud na úkor napětí, nebo naopak napětí na úkor proud.

To je snad jasné, že do primáru nepoženu něco, co tam nepatří - napěťově, ani frekvenčně.
Vidím, že jsi se stále nepoučil z předchozích rozprav. ;) Non

Já jsem hovořil o sekundáru. Ale to je jedno.

Rivale, prosím, tyto všechny transformátorové příspěvky smázni. Svět tím rozhodně neutrpí. A zde je to navíc naprosto mimo mísu. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
šťoura

Příspěvek od šťoura »

aNONym píše: Já jsem hovořil o sekundáru. Ale to je jedno.
Nikde jsi nic o sekundáru nepsal.

Ale je snad jasné, že ani sekundár není vhodné přetěžovat odběrem.
Jsou ovšem trafa, která to celkem dobře snesou, ale ty asi neznáš.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

šťoura píše:
aNONym píše: Já jsem hovořil o sekundáru. Ale to je jedno.
Nikde jsi nic o sekundáru nepsal.

Ale je snad jasné, že ani sekundár není vhodné přetěžovat odběrem.
Jsou ovšem trafa, která to celkem dobře snesou, ale ty asi neznáš.
Jasně, mikrovlnku jsem nikdy nekuchal. :D:D:D Non

Další debata s tebou naprosto o ničem. Brzdi.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Proč nejde udělat magnetickej Wankel ...

Příspěvek od A(&F) »

... vysvětlí Martin 11 ... ;)

( viz http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 3077#53077 )
martin11 píše:....jo a to JOJO....jsou také písty u motoru....stejný problem....se ztrátou energie....proto je Wankel lepší.....ale magnetickej Wankel nejde udělat .....proč to vysvětlím příště.....hezký den m11 :lol:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

zbytečne bílé vlákno

Příspěvek od Akord »

Magnetický Wankel nepobeží nejprve proto, že si kdosi neuvedomuje, co vlastne je Wankel. Chybí mu základní prehled v mechanismech, protože by jinak místo slova Wankel musel vyjmenovat pár desítek jiných a pro magnety výhodnejších rešení, viz čerpadla, kompresory. Magnetismus nemá s Wankelem pranic společné.
Podle mne nemá smysl ani samotná otázka proč nepobeží magnetický Wankel. Šlo by odpovedet i tak, že proto, že Wankel se v principu neliší od jiných mechanismu stejného účelu.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

magnetickej Wankel

Příspěvek od martin11 »

Akord píše:Magnetický Wankel nepobeží nejprve proto, že si kdosi neuvedomuje, co vlastne je Wankel. Chybí mu základní prehled v mechanismech, protože by jinak místo slova Wankel musel vyjmenovat pár desítek jiných a pro magnety výhodnejších rešení, viz čerpadla, kompresory. Magnetismus nemá s Wankelem pranic společné.
Podle mne nemá smysl ani samotná otázka proč nepobeží magnetický Wankel. Šlo by odpovedet i tak, že proto, že Wankel se v principu neliší od jiných mechanismu stejného účelu.
...Zdravím Akord...a jsem rád, že jsi odborně vysvětlil co já bych pracně koktal....on totiž nemůže existovat žádný magnetický motor a důkaz o tom již brzy přinesu, jen co dodělám model toho pístového 12ti válce...na tomto modelu půjdou ověřit všechna možná magnetická točítka, protože to bude taková stavebnice na pokusování....
..doufám , že se mi do Vánoc sejdou všechny díly z různých koutů republiky tak abych mohl začít skutečně pokusovat a ne se jen "karbanovsky" domnívat... :idea: ..na modelu půjdou měřit všechny síly , které magnety vůči sobě vytvářejí...a to jak přitažlivé tak odpudivé. a půjde i měřit síly vedlejších magnetických polí...tj např 2 pístů vedle sebe....no, tak ukončeme debatu o magnetickém Wankelu....máme jinou práci . :idea: ...zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“