Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: peltier a spol.

Příspěvek od Palo »

Akord píše:
Jim68 píše:... Problém je v účinnosti ( 5-25%),
To teda problém je, bylo by to lepší, než svetový rekord. 25 procent je blbost. Reálne 5, výjimečne se speciálními technologiemi kolem 10. S kovovými pouze do 0.2.
Oni to totiž ty potvory nekdy tu účinnost udávají jako percento z Carnotovy účinnosti pri daných teplotách, aby opticky zvýšili číslo, a samozrejme to není totéž a skutečná účinnost je nižší. Je to takový reklamní chyták.
Akorde, už jsem to tady jednou psal. Existují peltiéry s vyšší účinností a né jen nějakých 10 %. To, že je neznáš, neznamená, že neexistují. A speciální technologie s 10 % si strč kam chceš.

To, že nejsou běžné známé, totiž má své opodstatnění...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Palo píše:Akorde, už jsem to tady jednou psal. Existují peltiéry s vyšší účinností a né jen nějakých 10 %. To, že je neznáš, neznamená, že neexistují. A speciální technologie s 10 % si strč kam chceš.
To, že nejsou běžné známé, totiž má své opodstatnění...
Já jsem napsal neco jiné, než na co reaguješ. Vím pouze o zhruba 16 procentech pro vrstvové, nebo difuzní a hodne drahé technologie, které se delají na kolene docela težko. To, že si tipuješ nebo nedokládáš nejaké čísla a sázíš na to, co muže kdokoliv zatajit taky neznamená, že neco takové existuje. Mám fakt strach, že tady nekdo známý dostal 5 procent z termočlánku. Popsané papíry si normálne nikam nestrkám.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Akord píše:Já jsem napsal neco jiné, než na co reaguješ. Vím pouze o zhruba 16 procentech pro vrstvové, nebo difuzní a hodne drahé technologie, které se delají na kolene docela težko. To, že si tipuješ nebo nedokládáš nejaké čísla a sázíš na to, co muže kdokoliv zatajit taky neznamená, že neco takové existuje. Mám fakt strach, že tady nekdo známý dostal 5 procent z termočlánku. Popsané papíry si normálne nikam nestrkám.
Ok, tak jo ;)

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

POMOCT

Příspěvek od jarda ovčák »

Potřebuju vědět pro jednu babku kořenářku...
Jak se zavírají tuby. Má nakázáno od odběratele a ústavu pro kontrolu léčiv dávat mastičky do tuby. I zakoupila si tuby a... je to jakási umělá hmota s hliníkovou folií uprostřed a... jak se to zavírá? Nějaké vřoubkované vyhřívané kleště které to zalisují a zatočí, nebo tak něco. Ta hmota, když ji zatočím kleštěma, tak nedrží sama tvar a rozmotá se.
Netušíte někdo, kudy tudy?

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

tuby

Příspěvek od Novák »

Kovové tuby se "balí" a lehce dolisují,jen domáčknout a ty plastové se svařují ohřátým "hřebenem" nebo tomu někdo říká jinak.Podobně jako se svařují plastové sáčky.Nic bych nevymýšlel a určitě to už někdo vyrábí.Otázka je,jestli se to té paní vyplatí koupit!!!!!Pokud ty tuby kupuje,tak ten prodejce tohle vše musí vědět!!!

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: POMOCT

Příspěvek od la »

jarda ovčák píše:Potřebuju vědět pro jednu babku kořenářku...
Jak se zavírají tuby. Má nakázáno od odběratele a ústavu pro kontrolu léčiv dávat mastičky do tuby. I zakoupila si tuby a... je to jakási umělá hmota s hliníkovou folií uprostřed a... jak se to zavírá? Nějaké vřoubkované vyhřívané kleště které to zalisují a zatočí, nebo tak něco. Ta hmota, když ji zatočím kleštěma, tak nedrží sama tvar a rozmotá se.
Lepší bude zeptat se aspoň telefonicky výrobce nebo prodejce těch tub.
vypadá to takhle
http://obchod.cacline.cz/o/67-svarecky-pfs
nebo takhle
http://www.dukcorp.eu/content-cz/docs/C ... chnika.pdf
bacha může to být zbytečně drahý :D
http://www.ampi.cz/index.php3?ac=menu&idm=24&LAN=cz#2

jarda ovčák
Zasloužilý člen

tak

Tak jsem to našel. Čarodějka má tyhle tuby http://obaly.zalesi.cz/laminatove-tuby- ... t-cz.phtml
a bude do nich ládovat různé mastičky. Produkt není určen na trh, jde o alter produkt. Nikdo se nechce otravovat s úřední lůzou.Množství měsíčně tak 500 až tisíc kousků. Takže jde o kusovou výrobu a požadavky budou zcela elementární. la, nechápu, jak to děláš, že všechno hned najdeš. Já se u toho vztekám pár hodin a málem ten krám letěl do sněhu.

la
Zasloužilý člen

Re: tak

Příspěvek od la »

jarda ovčák píše:Tak jsem to našel. Čarodějka má tyhle tuby http://obaly.zalesi.cz/laminatove-tuby- ... t-cz.phtml
a bude do nich ládovat různé mastičky. Produkt není určen na trh, jde o alter produkt. Nikdo se nechce otravovat s úřední lůzou.Množství měsíčně tak 500 až tisíc kousků. Takže jde o kusovou výrobu a požadavky budou zcela elementární. la, nechápu, jak to děláš, že všechno hned najdeš. Já se u toho vztekám pár hodin a málem ten krám letěl do sněhu.
Protože su strašnej šťoural a tohle se mi docela líbí http://www.dukcorp.eu/cz/produkty/pritl ... 20-20-khz/
jde natom udělat i potisk třeba doba trvanlivosti ,ale asi to bude drahý :D
Bude potřebovat něco s ořezem nebo se nůžkama ustříhá a upravit to (otočit aby se obsah nevylíval)
http://obchod.cacline.cz/o/91-svarecky-pfs-m

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: tak

Příspěvek od Palo »

la píše:...jde natom udělat i potisk třeba doba trvanlivosti ,ale asi to bude drahý :D
Pokud to néni součást nějaký mašiny, tak na takovýhle věci se používá tamponovej tisk, celkem normálka... Stačí zajít do nějaký reklamní agentůry a voni se vo to už postaraj (kalkulace, graf. návrh, zajištění tisku apod...)...

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

To milda

Příspěvek od poota »

milda píše:Nevím, jak je to s tím benzínem, ale nebyl první dieselový motor?
Ne nebyl. Ten vzniknul jako výsledek snahy zvýšit měrný výkon benzínového motoru zvyšováním kompresního poměru. Jeho výše byla omezena vznikem samozápalů směsi - tento problém byl odstraněn až stlačováním čistého vzduchu s následným vstříknutím paliva, které se vzňalo právě díky vysoké teplotě ve válci.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Ach jo..... Svářečka na fólii tepelná, dielektrický ohřev, svařování ultrazvukem.
Nejlepčí metoda a i nejjednodušší je teplem. Kleště, dva topné opdpory v teflonovém pouzdře (aby se to nematlalo a nelepilo na tubu), připevněné na vehementu (kleštích), regulovatelný zdroj pro nastvení teploty a vodchod.....
Jestli má paní žehličku, tak ať nastaví program hedvábí a přejede tu tubu přes celofán. Takhle jsme si jako malí kluci trafopájkou dělali z igelitu pytlíky.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
la
Zasloužilý člen

Příspěvek od la »

NAVAR píše:
Ach jo..... Svářečka na fólii tepelná, dielektrický ohřev, svařování ultrazvukem.
Nejlepčí metoda a i nejjednodušší je teplem. Kleště, dva topné opdpory v teflonovém pouzdře (aby se to nematlalo a nelepilo na tubu), připevněné na vehementu (kleštích), regulovatelný zdroj pro nastvení teploty a vodchod.....
Jestli má paní žehličku, tak ať nastaví program hedvábí a přejede tu tubu přes celofán. Takhle jsme si jako malí kluci trafopájkou dělali z igelitu pytlíky.
Taky to jde, ale naplněná tuba musí stát svisle nebo aspoň téměř svisle. :good:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: NO JO.

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák svitavy píše:...Jestli někdo nemáte zkušenost s peltierovým článkem co by generátorem el proudu. Potřebuju z něj vysosat 80 w.Ne z něj, ale z nich.... obložím jimi komínovou rouru a heá heá.....
Jarine, zkus se třeba poptat v Hyundai, jak to vyřešili u automobilu Blue-Will. ;) Non

"Tepelný generátor ve výfukovém sběrném potrubí získává zpět energii z horkých výfukových plynů. Tepelný generátor převádí teplo na elektrickou energii, která slouží k pohonu příslušenství." ( http://www.hyundai.cz/o-spolecnosti/tis ... -will.html )

Anebo se potom možná ještě informuj u Philipsů, jak to mají provedené oni, u těch jejich kamen. :D

"Termoelektrický generátor využívající teplo z hořícího dřeva vyrábí elektřinu pro pohon ventilátoru. Kromě zajištění nezávislosti na dodávkách efekt může tento generátor také napájet další zařízení, jako například rádia či osvětlení." ( http://www.philips.cz/sites/philipscz/a ... 14628.page )

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
jarda ovčák
Zasloužilý člen

jo,

Ty výfuky mne napadly již před 10 lety, když jsem viděl prvního peltiera. Je to skvělá myšlenka.Altík bere hodně a v republikových poměrech to bude temelín. Zbytečnej.
No, a já zase potřebuju vědět. Co se stane, když přemrzne kvas na pálení kořalky. Hibernuje a nebo se něco pokazí?Záleží na stádiu rozkvašení a nebo to je jedno????

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

zelí...

Příspěvek od laik »

Zdravím.....
Aji já potřebuju něco vědět......
Snažil sem se popvé vytvořit něco na zpusob kysanýho zelí.....
ale dostalo to časem nějakej takovej ne moc příjemnej "čmach"...(asi proběhlo nějaký jiný kvašení než by mělo....)
vařil sem z toho zelnačku a ta pachuť se vlivem koření a ostatního celkem přebila ,ale jinak to voní a chutná celkem nevalně.
(I když ,jde natrefit na místa ,kde to je celkem dobrý)..........
občas jsem to po troškách ochutnával v pruběhu kvašení a žádný střevní problémy sem neměl, ale co kdyby......dělal sem to hlavně proto aby to šlo pojídat za syrova.....
co s tím......dá se to nějak zachránit???....
už sem odebíral aji asi 5cm horní vrstvu co by mohla vlivem vzduchu být nějaká zkaženější ,aji část láku a dolíval slanou vodou aby to bylo stále pod vodou ale........
no ,žádný učený z nebe nespadl že........
možná málo nacpaný do hrnce,možná špatnej poměr ingrediencí,možná špatnej postup při kvašení.....kdo ví...
:dknow: :ethink: :ethink:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“