Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

MMS i jinak - Léčení zvířat

Univerzální léčivý prostředek

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: králíci

Příspěvek od Iv »

Možná přes léto bych i občas vysprejoval kotce slabým roztokem, hlavně na jaře, kdy mixomatoza řádí. 20 + 100 + 1/2dc vody a do malého rozprašovače. Naše babička jim někdy přidávala pelyněk, oni si ho vezmou sami jen tolik, kolik potřebují. Možná Vám to taky pomůže.

Katerina1
Nový člen
Dostal: 3 poděkování

šedý zákal

Příspěvek od Katerina1 »

Co by jste mi poradili na šedý zákal u koně? Koníka má můj kamarád a na jedno oko mu postupně slepne. Pry vlivem silneho šedého zákalu. Myslízte že by se to dalo ještě nějak zachránit?
MMS mu do oka doporučovat raděj nechci.

peroxid
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Chronická rýma

Příspěvek od peroxid »

Denny a Kutile, čím jste ty pipky krmili, že se vám odvděčily takovou krásnou snůškou? Moje by potřebovaly trošku povzbudit.
Chystám se, že jim budu, kvůli prevenci, dopřávat 2 neaktivované kapky.
A ještě k jiné zvířeně. Máte někdo zkušenosti, jak by se dalo kombinovat užívání mms a kyseliny mravenčí pro králíky?

Denny
Zasloužilý člen
Dostal: 14 poděkování

Příspěvek od Denny »

Moje pipinky mají stále plné korýtko pšenice, plný kyblík rozdrcených skořápek (je to děsná spotřeba při tak vysoké snůšce), denně min.1 kyblík zbytků (žena je kuchařka, odtamtud i ty skořápky), asi tak 1x měsíčně dostanou trošku směsky pro kuřice ( koupil jsem 10kg zároveň s novými kuřicemi, jenže ty začaly již během jednoho týdne snášet a tak jim to jen přidávám, přece to nevyhodím - a navíc jim to chutná), stále čerstvé seno (nadrobno posekané sekačkou, to se jim zobe líp než zpracované kosou), často čistěný zateplený kurník vždy s čerstvou podestýlkou a výběh = superdůležité celoročně, nasbírají si vitamíny, bílkoviny, kamínky k lepšímu trávení, zelenou travičku, kořínky a ještě se ,,vypopelí" což je také veledůležité ke zbavení se cizopasníků, jeko jsou třeba čmelíci! No a slušné zacházení.
S tím MMSkem to opravdu nepřeháním. Tak 1x týdně asi 5k do 5l kyblíku.

Jo, abych nezapoměl, jediné co jim nedopřávám - je kohout :roll: Po letitých zkušenostech vím, že je dobrý pouze pokud ti začne některá pipka vyjímečně kvokat a ty chceš kuřata. Pokud je nechceš, tak k nim kohouta vůbec nedávej, jednak je to příživník ( a budí tě, kdy se ti chce ještě nejvíc spát), no a díky němu ti kvočí v daném roce kolikrát všechny slepice (a některé i opakovaně), načež asi měsíc nesnášejí (a to nepočítám 2x ročně přepeřování). Tím přicházíš o poměrně slušnou snůšku vajec a přiznejme si, že o ty tady přece jde - no a navíc ti vajíčka svým spermatem znehodnocuje :idea: . Pokud ti chybí ,,vůdce stáda", nechej je žít 3 a více let. Ona se vždy některá ze slepic ,,zkokotí", začne se chovat jako kohout, volá a láká je, když najde dobrý kousek potravy, snaží se je vodit jako kohout, skáče po nich jako ten kokot a slípky se zdají být nadmíru spokojené a dokonce vydává zvuky podobné kohoutímu kokrhání - zaujme při tom stejný postoj a při nataženém krku a třepotání křídel zakukarekuje (ne kykyrýká) - je to sranda :D
Když chci omladit chov, tak se již nepiplám s odchovem kuřátek, ale koupím kuřice, vždy až na podzim - to se jich chovatelé chtějí na zimu zbavit a tak mají i ty starší za stejnou cenu. A za 1-3týdny ti 100% snášejí všechny. Takže během zimy se ti pořizovací náklady již bohatě vrátí :!:

Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Denny píše: Moje pipinky mají stále plné korýtko pšenice, plný kyblík rozdrcených skořápek ...
Denny, ty jsi skutečná studnice vědomostí a zkušeností :) Moc děkuji. Pipky se už polepšily (koupil jsem vyřazované z drůbežárny) a začaly se chovat jako normální slepice. Hrabou, čile konverzují a už se tak neděsí. Začínají být vlezlé až drzé a pletou si tkaničky od bot s žížalama. Když se na tebe zahledí svým pátravým okem a naléhavým tónem ti něco důležitého sdělují, myslím že je přátelské soužití stvrzeno. Uklidnil jsi mne potvrzením toho, že pro dobrou snůšku není kupování směsky nezbytné. Jenom se trochu obávám, vzhledem k tomu, že přebytky vajec nabízím známým, aby nás nezaskočila nějaká komplikace se salmonelami. Před dvaceti lety jsme mě s dotyčnými bakteriemi co do činění a věru bych to nikomu nepřál. Doufám, že mírné dávkování mms by mohlo být dobrou prevencí.
Ještě jedna nesnáz je v tom, že zatím se všechny nenaučily snášet na hnízdo a tak jsou některá vejce znečištěná. Dočetl jsem se, že by se vejce neměla omývat, aby se nějaká nákaza nedostala skrz skořápku. Máš nějaký fígl?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

peroxid píše:... aby nás nezaskočila nějaká komplikace se salmonelami. ..
Hulda Clark tvrdí, že salomely se nalézají téměř výhradně jenom na povrchu skořápek, kde se mi zdají být snadno zasažitelné nějakou vhodnou dezinfekcí - třeba postřik aktivovaným MMS. Ale je to jenom můj nápad, zatím prakticky nevyzkoušený, protože jediná čerstvá vejce, která mám k dispozici, se od slepičích přece jen poněkud liší :D
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Denny
Zasloužilý člen

Příspěvek od Denny »

Uklidnil jsi mne potvrzením toho, že pro dobrou snůšku není kupování směsky nezbytné.
Je zbytečné kupovat předražené směsky, údajně obsahující hormony a antibiotika. Ve velkochovech jsou tím krmeny a tak pro ,,přechod na normální stravu" je pár kil na vmísení do krmiva dobrý, ale ne nutný!
Ještě jedna nesnáz je v tom, že zatím se všechny nenaučily snášet na hnízdo a tak jsou některá vejce znečištěná.
Jednak musíš mít těch hnízd více (pro 9 pipek mám 4, ale stejně se cpou většinou do jednoho hnízda :) ) a navíc si to musíš pohlídat. Pokud slípka zanáší, tak ji vezmu a šupnu ji do hnízda. Když jí to párkrát zopakuješ, tak brzy zjistí, kde ji nikdo neotravuje a začne tam sama chodit.
Dočetl jsem se, že by se vejce neměla omývat, aby se nějaká nákaza nedostala skrz skořápku. Máš nějaký fígl?
Za ta léta, co pipky chovám, nás žádná choroba nepostihla.
Vajíčka se nemají omývat proto, aby déle vydržela! Ale když jsou příliš ušpiněná, tak si s tím nelam hlavu a omyj je :!:
Salmonela je sviňa a vůbec se nedivím tvé opatrnosti (myslím, že se týká spíše holubů, než slepic) a proto použij MMS v rozumné míře, (občas) do vody v napáječce. Poota radí dobře s tím postřikem. Já tak 2-3x měsíčně desinfikuji vnitřek kurníku, tím se nic nepokazí.
Manželka přebytky vajec také prodává, ale reklamace zatím žádná nebyla. Spíše na to, že jich je málo. Kdybych choval trojnásobný počet slepic, tak to někdy nestačí.
Ale já je chovám pro zábavu a vlastní potřebu - ne na kšeft.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zvířátka

Příspěvek od Iv »

Vypíchnu zde Dennyho velmi důležitou větu: proto použij MMS v rozumné míře, (občas) do vody v napáječce
Prosím místní diskutující, aby tuto větu brali velmi vážně, všichni ti kamarádi nejsou stejní, některý může být alergický, nebo na tom není momentálně zdavotně dobře a nebo tam může hrát roli i věk. Mám vyzkoušené, že pokud se Vám po dávkách např. pejsek začne motat jako kdyby si dal Marjánku(vzal jsem to humorně, promiňte), okamžitě snižte dávky, jinak mu uškodíte, protože to nemůže jeho tělíčko zpracovat a nebo jeho imunitní systém nemá takovou páru. Pak je potřeba tyto dávky snížit na podávání např. jen večer a v poledne, tu hranici poznáte sami, jejich chováním, je to zkušenost . Vždy jim dát čas!
Děkuji a jen tak dál, držím těm Vašim bytůstkám palce !!!!
Iv
Naposledy upravil(a) Iv dne úte 13 dub 2010 19:23, celkem upraveno 1 x.

peroxid
Stálý člen

Re: Zvířátka

Příspěvek od peroxid »

Iv píše: Vypíchnu zde Dennyho velmi důležitou větu: proto použij MMS v rozumné míře, (občas) do vody v napáječce
Přesně tak to dělám. Jsem rád, že nemusím léčit, ale momentálně stačí prevence v podobě vyvážené stravy, dobrých podmínek a občasné dezinfekce (kurník, voda, vejce). Doufám, že to vydrží protože některé oprsklejší slepice začaly ozobávat pírka z méně sebevědomých kolegyň. Kde na tom při tom celodenním hrabání berou čas, nechápu. Díky všem za rady a doporučení. Pooto, jestli potřebuješ pár slepičích vajec na pokusy, napiš na SZ :).

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

peroxid píše:Pooto, jestli potřebuješ pár slepičích vajec na pokusy, napiš na SZ :).
Děkuji za velkorysou nabídku, ale obávám se, že ty moje, byť nepříliš časté, pokusy o cosi, by slepičí vejce přece jen nemusela přežít bez úhony :D - setrvám raději u již osvědčených.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Denny
Zasloužilý člen

Příspěvek od Denny »

peroxid píše: Doufám, že to vydrží protože některé oprsklejší slepice začaly ozobávat pírka z méně sebevědomých kolegyň. Kde na tom při tom celodenním hrabání berou čas, nechápu.
Na to pozor, obvykle to nedělají, pouze když jim schází minerály. Může se stát, že se ti budou ozobávat až do krve :!: V pírkách je uložen vápník (jako u lidí ve vlasech) a při jeho nedostatku si mohou peří vzájemně vytrhávat a konzumovat. Proto ho musí mít stále k dispozici, nejlépe ve formě drcených skořápek!!!
Dále je nutné ,,zelené a živé krmivo" - pokud je můžeš pouštět do trávy, tak máš vyhráno. Samy si nasbírají, co potřebují. Jestli tu možnost nemáš, pak jim musíš vše potřebné dodat. Např. je třeba přimíchavat Roboran, masokostní moučku aj. - čert ví, jak se dnes všechny přípravky nazývají.
A stále dostatek pšenice a zbytků. Slepice jsou totiž až neskutečně žravý národ. Mají příliš krátké střevo a jejich organizmus je schopen veškerou přijatou potravu zpracovat tuším pouze z 25 - 30%!!! Všimni si, že v trusu nacházíš nestrávená zrna. Tomu se dá většinou zabránit namáčením pšenice, až nabobtná. Ve slepičím voleti je to obdobné, ale jejich trávení je rychlejší.

Mimo jiné, toho že slepičí trus je tak výživný, dovedli sedláci využít v tom smyslu, že pipky na zimu umisťovali na rošty nad prasata. Vepříci svým teplem slípky zahřívali a ty jim to trusem vraceli. :)

peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Denny píše: Na to pozor, obvykle to nedělají, pouze když jim schází minerály.
Nad tím jsem také přemýšlel. Skořápky jim drtím co se dá, ale asi by to chtělo ještě najít nějaký další zdroj. Nejsem si jistý, jestli to je jenom nedostatek minerálů. Zobkat se začaly už v době, kdy dostávaly směsku ve které by minerály měly být v optimální míře. Pšenice si tehdy ani moc nevšímaly, zbytky byly sem-tam a navrch dostávaly jakousi krabicovou kombinaci vitamínů a minerálů pro nosnice v dostatečném dávkování. Trávu jim házím každý den a k senu mají také přístup. Mě to přijde trochu jako kombinace zmlsanosti a šikany. Něktrerým pírko nechybí a jiné začínají být oškubané jak slepice :( . Jednu už jsem musel dát do izolace. Teď jsem jim přivezl hromadu přemrzlého, zvětralého doufám, že dostatečně zuhlčitaněného vápna. Přemýšlím, že jim to budu přimlívat do krmiva.

lena

agrese

Příspěvek od lena »

ja bych jim davala do vody bachovy kvetiny, jsou to kapky prvni pomoci "rescue remedy" lide maji agrese a zvirata take
davala bych jim to tak tyden a uvidis, ze bude jejich chovani klidnejsi a taky mms

pokud to nebude uplne pryc tak delsi dobu, az na to sam zapomenes, pote to neni treba, i jejich psychika potrebuje pomoc

i zvirata maji potize se chovat normalne, pomuze to i u kocek ci psu, jedno ktere zvire, o zkusenostech jsem casto cetla a take primo zkusenost znamych

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

peroxid píše: Skořápky jim drtím co se dá, ale asi by to chtělo ještě najít nějaký další zdroj.
Dlóho sem tu nebyl :oops:
Já dával pipulenkám m.j. drcené kosti nebo od řezníka spařené kostní piliny (jak mají cirkulárku na řezání kostí). Je v tom i špik, pro pipulenky laskomina ;) Když sem na kovadlině kladívkem drtil kosti od oběda, tak už věděli vo co gou a lítaly po svým dvorku jak divý..Zrním sem šetřil, ale chleba a zelenýho měli dost. Na zimu sem nasušil kopřiv = krásný žloudky i v zimě ......
Něco na přilepšenou:
Jednou sem vešel do skleníku, pipky ke mně a ta jedna zůstala vzadu. Koukám proč a z poza kurníku vykukovala myš. Když povylezla asi na délku těla, slepice máchla křídly a už ji měla v zobáku. A to byla od myši asi 1,5 m :!:
Myš je rychlá, ale to se nestačila ani otočit, natož utýct :roll:
Slepice se nezdá, ale je to velký dravec :!:
H.v.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

slepice..

Příspěvek od jarda ovčák »

Pelichání slepic způsobuje roztoči. To vím tutově.Takže je nechat popelit v popelu, a to jakýmkoli, krom teda pneu či pet...Nejlepší je prý z darebného hnědého uhlí. Lze použít na povrchovou aplikaci i neostomosan.Ten je i na kurníky, kde prevíti čkají. Jináč s hašeným výpnem bych byl opatrný, volil bych dolomitický grit...je to drcený vápenec na malinkatý kamínky. je to pro ně výborné i vzhledem k práci ve voleti, kde se grit účastní docela dobře.Nedávno jsem ho kupoval kámošce, dělá eko vajíčka. 25kg stojí stovku.
Jináč k těm krvelačným slepicím. Viděl jsem na vlastní oči, jak tři slepice vymlátily tři myší hnízda pod pytly s obilím. Neuvěřitelná strojová práce a ani dospělé myši neměly šanci. S kámošem jsme nevěrili vlastním očím a pak jsme se chechtali, že má šavlozubé slepice......Ta rychlost byla šílená. Pak se řekne slepice. Jistě to je potomek krvelačných bestií....
Jo, a vyklobávání peří navzájem způsobuje příjem živočišných bílkovin a tuků. Občas to podpoří geneticky zakořeněný kanibalismus slepic. Stává se to zřídka, ale přesto. Stejně jako čestvá skořápka připomene slípce, že by mohla klovat i do vajec.......

Odpovědět

Zpět na „MMS - Miracle Mineral Solution“