Kód: Vybrat vše
Chce to vyzkoušet.
navíc.
.http://video.google.com/videoplay?docid ... teven+mark
Kód: Vybrat vše
Chce to vyzkoušet.
Cívkové hračky zřejmě nenáleží tomuto vláknuděda Slavík píše:Někdo rád vidí ve všem podvod. Tak co tohle?? Vypadá to jen jako nějaká cívka, ale je to něcoKód: Vybrat vše
Chce to vyzkoušet.
navíc.
.http://video.google.com/videoplay?docid ... teven+mark
Jojo, taky jsem na svých střídavých gismech naměřil COP přes 1.5 Pak na to dá člověk analyzer a dozví se věci. Nicméně, taky se mi podařilo vypálit žárovky a reaktivní tlumiče světla (dimmer switches) při V hodnotách hluboko pod specifikacemi. Jenže na tyhle pokusy dávat analyzátor, abych se dozvěděl co se dějě, si jaksi netroufám. Stačilo mi oddělat jeden drahý měřák.adam.benda píše:
Lidé mnohdy vezmou multimetr a snaží se změřit nějaké střídavé hodnoty, které jim z kouzelného stroje lezou ven... a občas se stane, že hodnota a displeji vede ke zjištění energetického zisku, tedy k účinnosti nad 100%. Bohužel v četných případech jde o nedostatečné měření. Z kouzelných krabiček málokdy leze přesný, frekvenčně a amplitudově konstantní sinus a pak lze možná o naměřených hodnotách multimetrem zlehka pochybovat. Je potřeba na to vyvinout měřící postup, ,,kterému nic neunikne". ...
Pravda. A že už jsem těch Zimmermanovských cest prošel. Co mi nejvíc leží v žaludku jsou turn-ampéry u elektromagnetu.adam.benda píše: Na druhou stranu si ale myslím, že elektromagnetická indukce je sama o sobě dost kouzelná věcička a že tam možná lze nalézt nějaké věci, které by nás mohly přivést k využitelným energetickým ziskům. Kdo ví...
Jedem sice zřejmě ve stylu off-topic, ale zajímalo by mě, co přesně myslíš turn-ampérem? Přeložit si to umím, teď jde o to, zajít trochu dál, co Tě tam přesně hlodá.Slavek Krepelka píše:Co mi nejvíc leží v žaludku jsou turn-ampéry u elektromagnetu.
Že sila magnetického pole se dá alespoň teoreticky hnát do nekonečna přidáváním závitů na elektromagnet.adam.benda píše:Mimo téma (offtopic)Jedem sice zřejmě ve stylu off-topic, ale zajímalo by mě, co přesně myslíš turn-ampérem? Přeložit si to umím, teď jde o to, zajít trochu dál, co Tě tam přesně hlodá.Slavek Krepelka píše:Co mi nejvíc leží v žaludku jsou turn-ampéry u elektromagnetu.
Ahoj!
Turn ampéry česky ampérzávity - pro začátečníky.Slavek Krepelka píše: Že sila magnetického pole se dá alespoň teoreticky hnát do nekonečna přidáváním závitů na elektromagnet.
A co takhle zmagnetizovat tím tužkovým monočlánkem metr krychový neodym?Akord píše: Tedy tužkovým monočlánkem mohu nadzvednout primerene velkým elektromagnetem lokomotivu........