Majka933 píše: ... Já jsem to zkoušela sama "nanečisto", ...

Trápení, co? Já se k tomu nedostal díky okolnostem ani ve čtvrtek, ani v pátek. V sobotu vypadla žena a tak jsem si chtěl dát opáčko s HCl a autohemo.

3x bez turniketu malou jehlou vedle. Nandal jsem turniket a na podruhý jsem vjel malou jehlou do žíly. Udělal jsem si "zlepšovák" a dal jsem píst stříkačky přes špagát na knoflík od šuplíku, že potáhnu krev rukou za stříkačku proti šuplíku, místo jenom prsty

Narval jsem do žíly 23cc 1:1500 HCl a zatáhl. Prd se dělo, protože jaksi v ruce ta síla není jako v prstech. Jak jsem se s tím potýkal, vyjela jehla ze žíly a bylo po srandě. Jsem to tedy odšpagátoval, pohodil v kuchyni, vzal malou stříkačku s velkou jehlou a opíchal jsem se tím kůlem

na obou rukou, marně, a autohemo se nekonala.
Ale. Toho bohdá nebude, aby křepelka flintu do žita zahodila. Taky jí došlo, že je senilní

a že s velkou stříkačkou a hadičkou vlastně může na tahání pístu použít obě ruce. Na tlačení stačí bohatě jedna. Tím pádem to půjde i s malou jehlou, jde o to držet krev krz jehlu v pohybu a remíza pak nejspíš nebude.
Jinak. Úplně první jsem se dožíly dostal před zrcadlem, bez turniketu a na první pokus. Žíly na rukou jsem v zrcadle jakž takž viděl, avšak měl jsem do teď za to, že jsem měl snad vysoký tlak, či co. Tož jsem se včera po těch jatkách šel na paže podívat do koupelny do zrcadla a zjistil, že zatímco z dost ostrého úhlu přímo hlava paže je nevidím bez turniketu vůbec a s turniketem jenom jako hrbol, v zrcadle, podstatně kolměji a z pohledu řekěme zdravotnice, vidět jakž takž jsou. Jeví se zde tedy možnost si pomoct zrcadlem (No, jen jestli jsem neměl zase už zvednutý tlak

)
Dnes už ty dopíchané ruce vypadaj celkem slušně, tak snad zítra si dám další kolo komba ... před zrcadlem, velkou stříkačkou se šlaufkem s malou jehlou a dvouručně.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.