Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Prezidentské ... a ty další volby ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Prezidentské volby

Příspěvek od martin11 »

:bhead: ...doufám, že nebude...rozhodne druhé kolo...tak k tomu druhému kolu přijď....a vem kamarády :eclap: :bye: :pivko: m11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Tak jsem se koukal, co ta možnost neplatného hlasu, ale zřejmě je to napadlo taky, takže v pravidlech je, že se do voleb započítávají jenom hlasy platné, čímž to postrádá jakéhokoli půvabu.
Takže opravdu jediná možnost, jak bránit zvolení těch zrůd, které tak "za žádnou cenu" nechci, je dát hlas někomu takovému z toho panoptika, koho tam nechci jenom o něco míň.
Když tedy začnu tím, koho tam rozhodně nechci, tak mi vypadnou, a to velice rychle, všichni chlapi - pozoruhodné!! Co není stará "bandaska" sotva držící pohromadě, to je zpotvořenina morální nebo názorová, takže děkuji, nechci. Na to, co kdo z nich slibuje, nic nedám.
Mezi babami je to dost jednoduché - nejlíp vypadá Bobo, ale je suverénně nejhloupější a nejnamyšlenější. Rojtka vypadá ještě taky docela k světu, ale znám se s lidmi, kteří se s ní znají osobně a podle nich není nic dobrého.
Takže mi z těch tří grácií zbyla Fišerka - Bůh nám buď milostiv!

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

zdravím Poo :good: ....tak to je první kolo....
do druhého takový výběr mít nebudeš....tak se vlastně rozhodne až v kole druhém, a protože ten "tvůj" z prvního tam nebude...jak píšeš....tak zvolíš to menší zlo z těch dvou.....jsem zvědav a těším se....ne na presidenta, ale na setkání s tebou :pivko: martin11 :D

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:....kdo chtěl, tak to u viděl na vlastní oči...
... Česká televize se zachovala hodně nefér vůči "Francovi" ... díky nevhodně zvolenému pozadí se přenos zvrhnul na hru "Najdi Franze", ze kterého tak bylo vidět jenom sako s límečkem košile ... :D :D :D ...

... Franz die Burk !!! ... :bye: ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Jak dobře znáte prezidentské kandidáty ??? ...

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

můj názor je , že každý si zvolí, více méně podle sebe. podle svého přístupu k situaci, pokud najde v sobě odvahu k těm volbám jít. jak jsem psal, není řešení nejít. jdu a volím a mohu si s klidem říci, že jsem chtěl toho a toho, když bude zvolen, tak jsem k tomu přispěl, když nebude, tak jsem pro toho "svého" udělal maximum co jsem mohl....tak...volte podle svého svědomí a ne jak kdo vypadá / viz Franz/ ...jo a toho také volím.....no musím si z toho tady udělat míting :jump: ....tak....vzhůru do bezvědomí :pivko: ....m11 :D

sysel
Zasloužilý člen
Dal: 49 poděkování
Dostal: 52 poděkování

Příspěvek od sysel »

Obrázek

"Kdo CHCE - hledá způsob. Kdo NECHCE - hledá důvod"!
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

ČTK vydává zprávy z budoucnosti?

Příspěvek od milda »

http://www.blisty.cz/art/66853.html
......, to už jsme tu taky kdysi měli..... :enaughty: :smoke: ;)

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

... hlásím, že hned kolem třetí byla splněna má "občanská povinnost" ... a zbytek hlasovacích lístků s ostatními kandidáty byl v podvečer symbolicky vhozen do sálajících kamen ... :devil: ... pouze ten s p. Táňou jsem si nechal složený v náprsní kapse ... ;) ...

PeS: ... když jsem vhazoval obálku do urny, pravil jsem: "Nechť je ten další lepší než ten předchozí", na což (krom dvou zakyslejch bab) téměř celá volební komise jako jeden muž náhle jednohlasně odpověděla: "To už snad ani nejde !!!" (až jsem se v tu chvíli lekl :shock:, neb jsem to vůbec nečekal) a hned potom v místnosti vybuchla mohutná salva smíchu ... :D :D :D ... nevím, zda si to připravili dopředu nebo to způsobila "síla okamžiku", ale "každopádně to bylo velmi, ale opravdu velmi příjemné" ... :) ...
(když tak si tu poslední část věty zkuste říct ještě jednou "Klausovsky přiteplalým hlasem" ... :lol: )

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Co se Klausovi upřít nedá, je odvaha - on se nebojí veřejně ani krást, ani lhát!

Zdravím - poota
P.S. Na jedné ceduli amerického středozápadu byl tento text:
"Střez se vraždy, neboť ta vede ke krádeži - kdo krade, ten i lže a toho potom lidi nemaj rádi!"

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:Co se Klausovi upřít nedá, je odvaha - on se nebojí veřejně ani krást, ani lhát!
... to není odvaha, ale tupost ... neb ti z Olympu jsou totiž málokdy schopni přiznat (si) své chyby ... ;) ...

To: Zeus z Hradu

ty náš milý Václave, ... ty náš milý Die,
proč před celým národem neuznáš chybu svou,
když už vyhlásils tu amnestii velmi nešťastnou,
což zachovat si kus důstojnosti, to tě vůbec neláká ???

... asi zřejmě ne, ... neb jinak by ti pak vůbec nevadilo,
že většina lidí státu tohoto tě má za "neskutečnýho čů**ka" ... kdežto ti ostatní jen za "úplně vobyčejnýho pyje" ...

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

naše vesnička má cca 400 volby schopných. Dorazil jsem k urničce krátce před dvaadvacátou, za účelem zjištění, kolik že již má odvoleno. překvapení. Normálně chodí cca 30-40% no včera jich už bylo skoro 50%. Protože se na vsi celkem navzájem známe, tak jsme podebatovali....musím připomenout, že "naše" komise jsou samé mladice , tedy 60+ / no já jsem také 60+ :pivko: / kdo koho volí a proč...Veřejně jsem přiznal Franze a zajímavě reagovali, vesměs kladně./ že jsem také tak postiženej/
A Praha, koho tam volíte??? Co jsem komunikoval, tak dost lidí v Praze preferuje Fischerovou a knížete :smoke:
napište svoje dojmy z voleb. zdravím Pootu, Anriho, Jardu ovčáka a všechny, kteří se mnou debatovali zde na tomto vlákně.
V budoucnu bych toto vlákno dále používal k hodnocení prezidenta...toho co jsme si zvolili :baby: , ke ftípkům na něj :evil: , nebo jakékoliv diskusi :good: na toto téma. tak hezký den a štťastnou volbu přeju všem :pivko: martin11 :D

chose
Nový člen
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od chose »

No já tam dal taky Franze a když jsem se k tomu snažil přemluvit svoji 80letou máti (kterou jsem musel k volbam taky zavézt) tak ta se zděsila, že prezident musí slušně vypadat protože nás všechny zastupuje. Takže zloděj nebo podvodník nevadí, hlavně když dobře vypadá. Ještě štěstí že Klaus nemohl kandidovat, protože přiznejme si, že na svá léta vypadá taky dobře. :)

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

To, že Franz vypadá jak maorskej bojovník a nebo Queequeg z filmu Bílá velryba, by mi až tak nevadilo a bral bych to jako docela milou recesi, kdyby ovšem za tou exotickou vizáží byla skutečná osobnost, které bych si mohl vážit pro její názorovou a morální vyspělost. O což v tomhle případě skutečně nejde, i když od svých původních nacionálně primitivních sympatií přece jenom trochu (snad) vyvinul k poněkud rozumnějším rovinám.
Chápu, že svou extravagancí je sympatický okruhu študáků a chápu i to, že jeho akcentování umění a kultury může oslovit i leckoho staršího, ale beru to u něj spíš jako součást jeho "předvolební masky". Ne že bych to nepovažoval za nutné, ale zrovna tak považuji za "nutný" boj s korupcí a jinými zlořády - a taky kvůli tomu nenaletím každému, kdo to teď před volbami hlásá.

Zdravím - poota

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...viz výše Poota :good: ...určitě ano, názor je zcela správný...ale. kdyby Franz nevypadal trak jak vypadá, tak nemá nejmenší šanci na cokoliv. Být jiný se nepozná v činech nebo v té politice. "nějak" na sebe musí upozornit. A politická vyspělost, je výraz, kterému všichni rozumíme. A opět, o kterém z politiků, resp. kandidátů v diskuzi zde se dá říci , že je politicky vyspělý? To Švejk nebo Cimrman jsou svým způsobem také. takže politická vyspělost je "terminus technikus" a být politicky vyspělý, prozíravý a laskavý, neústupný a pevný, umět tvořit kompromisy mezi jinými,"politicky vyspělými". je to těžké situaci specifikovat. Uvidíme jak to dopadne, horší nežli to bylo to být nemůže, Svět se dívá, a my jsme "letadlo" ....tak, myslím, že v těchto chvílích je už rozhodnuto... :color: ....přátelé zde, děkuji Vám za pozornost :pivko::oops: & martin11 :D

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“