Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Akumulátor a špice
Chvilku tu nejsem, a zrovna taková diskuse.
Takže: Akumulátor není kapacitor. Vůči ostrým špičkám se chová víceméně netečně. Svou nezanedbatelnou roli v indukčnosti hrají i přívodní kabely.
Podle Gewa, a nemám důvod mu nevěřit, sršení na kontaktu vyzařuje přebytečné elektrony do okolí. Tomu ani jako elektronik moc nerozumím, ale fakt je ten, že mechanický kontak se nedá v obvodu Mimova vyvíječe nahradit žádným polovodičem. Zakmitávání kontaktů je to, na co nestačí reagovat dvojvrstva. Při pokusu simulovat zakmitávání kontaktu polovodiči dochází k tak silným indukčním špicím, že to spolehlivě odrovnává polovodiče i jejich ochranné obvody. (to mám osobně odzkoušeno)
Takže: Akumulátor není kapacitor. Vůči ostrým špičkám se chová víceméně netečně. Svou nezanedbatelnou roli v indukčnosti hrají i přívodní kabely.
Podle Gewa, a nemám důvod mu nevěřit, sršení na kontaktu vyzařuje přebytečné elektrony do okolí. Tomu ani jako elektronik moc nerozumím, ale fakt je ten, že mechanický kontak se nedá v obvodu Mimova vyvíječe nahradit žádným polovodičem. Zakmitávání kontaktů je to, na co nestačí reagovat dvojvrstva. Při pokusu simulovat zakmitávání kontaktu polovodiči dochází k tak silným indukčním špicím, že to spolehlivě odrovnává polovodiče i jejich ochranné obvody. (to mám osobně odzkoušeno)
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Ilem
Zatím krátce: nemůžu souhlasit-akumulátor je perfektní kapacita s vnitřním odporem řádově 0,01 ohm, jakékoliv vyšší napětí svede do sebe, výimkou může být VF.
VN kabely mají spíš kapacitu(řádově stovky pF) než indukčnost, vždyť to jsou rovné dráty (žádné závity).
VN kabely mají spíš kapacitu(řádově stovky pF) než indukčnost, vždyť to jsou rovné dráty (žádné závity).
-
- Zasloužilý člen
Peter
Klasicky se dávali do okruhu napájení takové válcové průchozí odrušovací kondenzátory (myslím 1-2MF). Dala by se tam dát i indukčnost.
Myslím si že se ale zabýváme s nepodstatnou záležitostí(ta filtrace). Můj osobní dojem.
Myslím si že se ale zabýváme s nepodstatnou záležitostí(ta filtrace). Můj osobní dojem.
-
- Zasloužilý člen
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
hrany
Tak ma napadlo skusiť elektrolýzu s nerezovou tyčou so závitom....véééla kusou a druhá elektroda ocel závitová tyč tiež vela kusou.Spustiť to dole do reaktora z vrchnej dosky.Na železe by oxidoval O2.Ide mi o tie hrany.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ilem
Bavíme se o ostrých napěťových špičkách. Podobně jako elektrolytický kondenzátor je akumulátor nechytne.lajos píše:Zatím krátce: nemůžu souhlasit-akumulátor je perfektní kapacita s vnitřním odporem řádově 0,01 ohm, jakékoliv vyšší napětí svede do sebe, výimkou může být VF.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ilem
Lajos má PRAVDU,vše jsem psal výše !pepo.bn píše:Pani zdravím vás. Lajoš súhlasim s tebou na 100% - vidieť že sa vyznáš. PePolajos píše:Zatím krátce: nemůžu souhlasit-akumulátor je perfektní kapacita s vnitřním odporem řádově 0,01 ohm, jakékoliv vyšší napětí svede do sebe, výimkou může být VF.
Jo a PePo,jsem rád,že jsi se objevil!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: kapacita dvouvrstvy
Obávám se, že ještě nikdo nezměřil permitivitu dvojvrstvy. Pokud je stejná jako u vody - relativní - 80 tak je toPeter píše:Síla dvouvrstvy cca 10nm, plocha elektrody (15x25cm) 375cm2.lajos píše:Řekl bych že malou, řádově desítek pF
Jaká energie tam může být při napětí 1,2V.
Ale bavíme se o blbostech. Zatím nikdo neodpověděl na to na co jsem se ptal.
Zruší se úplným odstraněním dvouvrstvy i faradayův zákon?
(8,85E-12 x 80 x 0,15 x 0,25)/1E-8 = 2,65 mF kdyžtak to někdo přepočítejte.
A energie - E = (C.U2)/2 = 0,038232
Ale stejně si myslím, že v tomto případě je vše jinak.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
MIM
MIM Prosím Vás používate ešte magnetický odlučovač O2?
Ako máte upravené iskrisko aby to nerušilo rádio v aute.
Dlžka iskri.Dakujem
Ako máte upravené iskrisko aby to nerušilo rádio v aute.
Dlžka iskri.Dakujem
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podtlak
Mohl bys líp specifikovat otázku? Takhle to zní podobně, jako by ses zeptal "Jak porodit bramboru?" Elektrody jako takové můžou kmitat jen mechanicky. Jejich mechanické kmitání lze navodit mnoha způsoby. V dovětku ale píšeš o úkolu pro elektrikáře, což zase ukazuje na elektrické kmity obvodu, ve kterém jsou elektrody zapojeny. Ale to není kmitání elektrod. Takže si ujasni, co vlastně chceš, aby bylo možné ti odpovídat.Peter píše:Vidím, že diskutovat o ptákovinách dokážeme. Když chci něco konkrétniho navrhnout nebo udělat tak je ticho. Viz bod 2.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Vodík všude vodík
http://www.scienceweek.cz/alternativni-pohony
Nějak se to rozmáhá.
Nějak se to rozmáhá.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
No ono je jedna věc auta na vodík - palivové články a jiná energetický nesmysl jako JoeCell kterým získáme vodík ale s malou neli žádnou energetickou účinností - tedy ztrátová věc..Když se tu dívám na články a na překlady s angličtiny tak mi to tu připomíná kroužek mladých elektroniků někdy z 80 let.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Bléééééndii
...ano máš pravdu jsme kroužek mladých elektrotechniků z 80tých let....jestli máš ještě něco konkrétního. tak jsi vítán....jestli ne tak tu nepruď...my si rozumíme martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
No prudit určitě nechci, jsem taky z kroužku elektroniků ba naopak bych rád pomohl s něčím protože se živím jako vývojář el. zařízení ale nějak ne a ne dostat jistotu že to funguje to o čem se tu baví. Duvod? : popisují se tu ty věci pokaždé jinak s ruznou funkcí ale stejným závěrem.. což je divný.. jednou je to přes plazmu jindy přes orgon pak zase vodík - jednou jsou elektrody jako v joecell jindy zase ploché a s jiným principem funkce atd...